|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: akbi 11-12-2008, 09:24 |
1.8 DOHC zimny nie odpala |
Autor |
Wiadomość |
Artii
moderator mitsumaniak

Auto: LancerCS0 2003 LancerC62 1990
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 17 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 892 Skąd: Zawiercie/Zabrze
|
Wysłany: 28-12-2008, 22:12
|
|
|
Po przekręceniu kluczyka też nie świeci? |
|
 |
Jacek C
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer 1.8 GTI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-12-2008, 19:06
|
|
|
No nie tak jakby była gdzieś odłączona a może ktoś wie które piny np. przy ECU połączyć aby wyeliminować całą drogę do kontrolki
[ Dodano: 30-12-2008, 11:59 ]
Witam. No wkońcu mam odczyt z ECU. Wskazało mi błąd 13, 21 i 25 czyli tak- czujnik temperatury wymienię [ Hubert dobrze trafił, widocznie elektryk który go sprawdzał był do d... ], miernik temperatury powietrza też wymienię [mam nadzieję że gdzieś go kupię] ale czujnik ciśnienia powietrza to nie wiem jak się za to zabrać a cały przepływomierz pewnie sporo kosztuje bo do używanych nie mam przekonania. Jak się uporam z wszystkim opiszę efekty
[ Dodano: 30-12-2008, 18:45 ]
Czujnik wymieniony, akumulator miałem odłączony około 1godz. uczyłem go wg. wskazówek postał trochę i przy odpaleniu już ledwo zapalił a po nocy podejrzewam że nie zapali. Zrobiłem ponowny odczyt ECU i dalej pokazuje te same błędy. Ma ktoś jakiś pomysł?
[ Dodano: 30-09-2009, 20:48 ]
w końcu po ponad pół roku [brak czasu oraz lenistwo bo na gazie jeździł w miarę dobrze] okazało się że jednak ECU padnięte. Czekam teraz na drugie i ma być wszystko OK. Szkoda tylko że chyba będę musiał kupić coś większego więc chyba nie nacieszę się tymi stuparoma kucykami. Dzięki wszystkim za pomoc sporo można się tu nauczyć. |
_________________ Jacek |
|
|
|
 |
|
|