Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Ankieta dla kierowców :)
Autor Wiadomość
Aga 
Don't start with me! ;-)

Auto: Toyota RAV 4
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-10-2009, 08:00   

sama bym chciała poznać wyniki
szczególnie mnie ciekawi ilu kierowców pisze smsy podczas jazdy
i czy rzeczywiście jestem takim niechlubnym wyjątkiem - jak twierdzi mój mąż!

siwek 
Mitsumaniak

Auto: Cari 1.6 GL + LPi, Mazda 6 2.0
Wysłany: 25-10-2009, 08:29   

Aga napisał/a:
szczególnie mnie ciekawi ilu kierowców pisze smsy podczas jazdy
i czy rzeczywiście jestem takim niechlubnym wyjątkiem - jak twierdzi mój mąż!
uwież że nie jesteś sama :wink:

choć nie ma się co cieszyć....

na szczęście do pisania smsów nie potrzebuje patrzeć na telefon więc mam cały czas uwagę i wzrok skupiony na prowadzeniu

halbog 
Mitsumaniak
Homo Swidnicensis

Auto: Kia Carens 2,0 CRDi 2006r
Wysłany: 25-10-2009, 09:12   

siwek napisał/a:
do pisania smsów nie potrzebuje patrzeć na telefon
:shock: Doobree, panie, dobre :mrgreen:
Pozdrawiam
Bogdan

Efa! 
Mitsumaniak
queen of Off Topic

Auto: Toyota Corolla kombi
Wysłany: 25-10-2009, 14:58   

Poszło :)
Mój zespół SUBRA: www.fb.com/subraleo

Aga 
Don't start with me! ;-)

Wysłany: 25-10-2009, 18:10   

siwek napisał/a:

na szczęście do pisania smsów nie potrzebuje patrzeć na telefon więc mam cały czas uwagę i wzrok skupiony na prowadzeniu

właśnie ja tak samo :biggrin:
ale Bubu nie chce mi uwierzyć, że tak można i wciąż kracze, że w końcu spowoduję jakąś stłuczkę :twisted:
a jeszcze żadnej w życiu nie miałam z mojej winy, choć jeżdżę od 93r !
smsuję troszkę krócej :mrgreen:

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Wysłany: 25-10-2009, 19:27   

Aga napisał/a:
siwek napisał/a:

właśnie ja tak samo :biggrin:
ale Bubu nie chce mi uwierzyć, że tak można i wciąż kracze, że w końcu spowoduję jakąś stłuczkę :twisted:
a jeszcze żadnej w życiu nie miałam z mojej winy, choć jeżdżę od 93r !
smsuję troszkę krócej :mrgreen:
Ciekawi mnie jak się zachowacie trzymając kierownicę jedną ręką w chwili gwałtownego rozerwania opony, albo odpadnięcia koła na przedniej osi. Obie sytuacje już przeżyłem i naprawdę nawet mając wolne obie ręce łatwo nie jest, a w sumie najważniejsze dla dalszego przebiegu zdarzenia jest ważne co się robi w 3 pierwszych sekundach. Ale statystycznie takie sytuacje prawie się nie zdarzają więc o co zaprzątać sobie tym głowę :P

Aga 
Don't start with me! ;-)

Wysłany: 25-10-2009, 20:10   

cns80 napisał/a:
Ciekawi mnie jak się zachowacie trzymając kierownicę jedną ręką w chwili gwałtownego rozerwania opony, albo odpadnięcia koła na przedniej osi.

Myślę, że Ty również i zresztą każdy z nas niejednokrotnie prowadzi jedną ręką, więc nie jest to jakaś wyjątkowa sytuacja.
Chodzi raczej o skupienie uwagi i wzroku.

Cytat:
Ale statystycznie takie sytuacje prawie się nie zdarzają więc o co zaprzątać sobie tym głowę :P

no właśnie :P

siwek 
Mitsumaniak

Auto: Cari 1.6 GL + LPi, Mazda 6 2.0
Wysłany: 26-10-2009, 10:31   

Aga napisał/a:
cns80 napisał/a:
Ciekawi mnie jak się zachowacie trzymając kierownicę jedną ręką w chwili gwałtownego rozerwania opony, albo odpadnięcia koła na przedniej osi.

Myślę, że Ty również i zresztą każdy z nas niejednokrotnie prowadzi jedną ręką, więc nie jest to jakaś wyjątkowa sytuacja.
Chodzi raczej o skupienie uwagi i wzroku.
dokładnie

przecież tak samo często prowadzimy jedną ręką trzymając kierownice bo...tak wygodniej niektórym, gdy zmienia się biegi też szczególnie po mieście większy czas prawa ręka spoczywa na gałce skrzyni biegów a nie na kierownicy oraz zwykłe przypadki jak: podrapanie się po głowie itp...

nie przesadzajmy bo co innego jak ktoś pisze smsa gapiąc się w telefon wogóle nie skupiając się na drodze...
Używając jednego telefonu dłuższy czas oraz pisząc ze słownikiem zapamiętuje się układ cyferek (co nie jest bardzo trudne :badgrin: ) jakie literki im podpadają i jakie wyrazy się pojawiają

każda czynność która odwraca naszą uwagę od prowadzenia jest niebezpieczna ale czasem napisanie smsa zajmuje tyle samo czasu co zabawa radiem czy zmiana płyty

Pexu 
Mitsumaniak

Auto: Colt 1.3 | 1997
Wysłany: 26-10-2009, 12:19   

siwek napisał/a:
gdy zmienia się biegi też szczególnie po mieście większy czas prawa ręka spoczywa na gałce

Nie powinno się trzymać ręki na dźwigni zmiany biegów :P
Lepiej położyć na kolanie Ukochanej, siedzącej obok. Nie wpłynie to negatywnie na skrzynię a wpłynie pozytywnie na Twój nastrój ;)

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Wysłany: 26-10-2009, 12:59   

Ja tylko napisałem o tym że takie sytuacje powinno się ograniczac, a nie prowokować. Ale i tak każdy zrobi jak zechce. Ale w temacie używania telefonu w aucie to zastanawia mnie że ludzie kupuja auta za 40, 60, 100, 200 tyś zł a nie stac ich na zestaw głosnomówiący za 300 zł. Ostatnio podróżując autobusami tak sobie obserwuję i widzę że co 3-4 kierowca ma telefon przy uchu. Oczywiście jakby ich spytać to "przecież on nie rozprasza mojej uwagi" :wink:

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 26-10-2009, 13:16   

Poszło - ankieta według mnie zrobiona pod udowodnienie założenia a więc z gruntu fałszywa.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Efa! 
Mitsumaniak
queen of Off Topic

Auto: Toyota Corolla kombi
Wysłany: 26-10-2009, 13:31   

Hm... a co niby powinno wyjść w tej ankiecie?;-)
Mój zespół SUBRA: www.fb.com/subraleo

Aga 
Don't start with me! ;-)

Wysłany: 26-10-2009, 14:13   

Pexu napisał/a:
Nie powinno się trzymać ręki na dźwigni zmiany biegów :P
Lepiej położyć na kolanie Ukochanej, siedzącej obok. Nie wpłynie to negatywnie na skrzynię a wpłynie pozytywnie na Twój nastrój ;)

oj... to dopiero przeszkodzi w skupieniu uwagi na jeździe :badgrin:
a czemu nie ma takiego pytania w ankiecie?

cns80 napisał/a:
w temacie używania telefonu w aucie to zastanawia mnie że ludzie kupuja auta za 40, 60, 100, 200 tyś zł a nie stac ich na zestaw głosnomówiący za 300 zł. Ostatnio podróżując autobusami tak sobie obserwuję i widzę że co 3-4 kierowca ma telefon przy uchu. Oczywiście jakby ich spytać to "przecież on nie rozprasza mojej uwagi" :wink:

osobiście używam słuchawki Jabry, mogę polecić, mała i wygodna, z dużym zasięgiem i wygłuszaczem szumów

michalina27 
Mitsumaniak

Auto: galant 2,5'98 EA5A autom+LPG
Wysłany: 26-10-2009, 15:10   

cns80 napisał/a:
Ja tylko napisałem o tym że takie sytuacje powinno się ograniczac, a nie prowokować. Ale i tak każdy zrobi jak zechce. Ale w temacie używania telefonu w aucie to zastanawia mnie że ludzie kupuja auta za 40, 60, 100, 200 tyś zł a nie stac ich na zestaw głosnomówiący za 300 zł. Ostatnio podróżując autobusami tak sobie obserwuję i widzę że co 3-4 kierowca ma telefon przy uchu. Oczywiście jakby ich spytać to "przecież on nie rozprasza mojej uwagi" :wink:

Z ust mi wyjąłeś. Ja używam markowej słuchawki bluethoot'a a' 120 zł, a można kupić nawet za 60 zeta całkiem przyzwoitą i problem rozwiązać. A swoją drogę prawie bez pudła jestem w stanie rozpoznać gadającego przez telefon, oczywiście po dziwnych manewrach, jakie wykonuje.
Podobnie zachowują się właściciele wypasionych bryk, których nie stać na zakup nowych zimowych opon i przywożą do wulkanizacji opony z rozerwanym kortem, i dziwią się, że wulkanizator nie chce naprawić.
Citroen ZX, Galant 2,0 EA2W

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Wysłany: 30-10-2009, 11:59   

Ciekawe czy ta ankieta miała jakiś związek z tym tematem http://wiadomosci.onet.pl...bojcy,item.html

Odpowiedz do tematu