|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Galki zmiany biegow |
Autor |
Wiadomość |
harpagan
Mitsumaniak Jaśnie Wielmożny Pan

Auto: Colt CC5A 4x4
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 42 razy Dołączył: 30 Wrz 2005 Posty: 2470 Skąd: wawrzyszewowo
|
Wysłany: 04-09-2006, 00:23
|
|
|
To ja opowiem zupelnie inna historie
Zamiast skracac precik podnioslem cale mocowanie drazka o pare centymetrow.
Chcialem jeszcze wyzej ale wiazaloby sie to z cieciem plastikow a tego chcialem uniknac
Podniesienie drazka zaowocowalo mniejsza droga reki od kierki na zmiany biegow galke |
_________________ Frankenstein CC5A 4x4
 |
|
|
|
 |
Simones [Usunięty]
|
Wysłany: 17-10-2006, 23:12
|
|
|
OK moi mili projekt - galka zakonczony, nieukrywam tez, ze jestem bardzo ciekaw jak sie zapatrujecie na ta zmiane dlatego bardzo chetnie poczytam co Wam sie podoba, a co nie. Co zrobilem jej konkretnie, nie wiele - odkrecilem standardowa plastikowa galke, ktora okazala sie byc tak ciezka, jakby byla wypelniona olowiem, nastepnie scialem metalowy drazek dokladnie o dlugosc gwintu, nalozylem nowa galke podlaczylem ja najblizej - do podswietlenia schowka w podlokietniku, przykrecilem ja i zalozylem troche wiecej mieszka tak aby dopasowac go do nowej dlugosci. Jesli o mnie chodzi to jestem bardzo zadowolony, bo przedewszystkim duuuzo szybciej, wygodniej i o dziwo lzej zmienia mi sie biegi, a po drugie (choc to juz typowa kwestia gustow i guscikow) prezentuje sie ona wysmienicie, a co najwazniejsze na miare tego pieknego wnetrza jakie jest w galancie. Przedtem wygladala jak przeszczep z daewoo tico niz gruszki ni z pietruszki, dlatego smialo moge ja polecic wszystkim, a szczegolnie tym co maja wersje bez skorzanej galki.
Teraz troche o samej galce, jest wykonana ze skory (sa tez emaliowane, ale nie wiem po co ) i polerowanego aluminium. Powstala we wspolpracy pewnego dobrodzieja, ktory sie zajmuje wykonywaniem takich galek do wielu roznych aut i z moja pomoca zostala dopasowana do EA0, takze wszystko pasuje jak ulal, nie ma zadnych luzow itp. Zaleta niewatpliwie jest fakt, ze jesli ktos zdecydowalby sie na taki zabieg moze sobie zazyczyc dowolna grafike, napis, kolor podswietlenia, czcionke rozkladu biegow itd. ...moja wyglada mniej wiecej tak:
 |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21942 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 18-10-2006, 07:51
|
|
|
Jak dla mnie rewelacja. Wygląda super, szczególnie w nocy. |
|
|
|
 |
wichura1
moderator mitsumaniak download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Pomógł: 105 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 3021 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 18-10-2006, 08:05
|
|
|
Simones, a mogłeś zamontować ładną gałkę z Carismy Comfort, albo Avance.
Twoja mi się nie podoba, bo wygląda jak ekskluzywna gałka, ale z z lat 80. |
_________________ Mitsumaniaku !!! Tutaj Download (u góry strony). |
|
|
|
 |
mario-borek [Usunięty]
|
Wysłany: 18-10-2006, 18:11
|
|
|
Jest OK wygląda całkiem nieżle, gratuluje odwagi z obcięciem drążka wichura1 napisał/a: | Twoja mi się nie podoba | a że komuś się nie podoba to nie ma się czym przejmować .
Wszelkie zmiany w naszych samochodach robimy dla siebie i według naszych gustów
Samochód ma wyrażać nas a nie sąsiada |
|
|
|
 |
Simones [Usunięty]
|
Wysłany: 18-10-2006, 22:18
|
|
|
wichura1 napisał/a: | Simones, a mogłeś zamontować ładną gałkę z Carismy Comfort, albo Avance. |
Swietna, a jeszcze dluzszych nie bylo? Zawsze chcialem sie czuc w swoim samochodzie jak kierowca autobusu miejskiego a co do wieku, to chyba w takim razie pewne koncerny powrocily do tych lat, bo z tego co obserwuje to wlasnie z takim pierscieniem miedzy nia a mieszkiem stosowane sa w pewnych nowych modelach produkowanych obecnie, a przy okazji chetnie zobacze taka galke z lat 80'...
[ Dodano: 20-10-2006, 07:42 ]
W zwiazku z pytaniami jakie dostaje informuje, ze galka (w wersji skorzanej) normalnie kosztuje 89 PLN ale dla klubu wypracowany zostal rabat i mozna ja nabyc za 80,- czyli na przesylke i browara juz macie
To strona internetowa do goscia, ktory robil galke do mojego Gala http://www.galki.pl/ |
|
|
|
 |
lukjar6
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma GL
Kraj/Country: UK
|
Wysłany: 14-08-2008, 15:51
|
|
|
Witam!!!
Może mi ktoś napisać jak w Cari przed liftingiem należy zdemontowac samą gałke? Myślę o skróceniu drążka przy uzyciu brzeszczota czy będzie ok? Sugestie mile widziane.
pozdrawiam.. |
_________________ Moja pasja, moje życie..
 |
|
|
|
 |
|
|