Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[2.8 TD] Snorkel do wersji po liftingu
Autor Wiadomość
Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 01-06-2010, 15:52   

Kotoy wrzuc koniecznie. Najbardziej mnie interesuje czy profil "rury" pasuje do ksztaltu blotnika.
kotoy napisał/a:
chociaż po ostatnich zabawach okazał się za krótki
uuu bracie to grubo bo koncowka snorkla mniej wiecej powinna byc na wysokosci dachu. Strzeliles boka czy utopiles pojarke?

wajsw 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Pajero IV 3,2 Arab
Wysłany: 21-08-2012, 22:20   

widze że temat nie został rozwiązany a ja sam stanołem przed podobnym dylematem jak snorkel do pajero po liftingu. Jak by ktoś miał nowe złote myśli... :lol:

Eskapada 
Forumowicz

Auto: Pajero L040
Wysłany: 22-08-2012, 18:38   

wajsw napisał/a:
widze że temat nie został rozwiązany a ja sam stanołem przed podobnym dylematem jak snorkel do pajero po liftingu. Jak by ktoś miał nowe złote myśli... :lol:

Wojtek problem jest o tyle rozwiązany, że: Safari Snorkel nie produkuje wlotu powietrza do Pajero Classic w związku z powyższym Chińczycy nie mieli co skopiować.

Jedyną firmą która produkuje dedykowany wlot powietrza to TJM ale ceny oscylują między 1.500 zł /1.700 zł + gratis oczekiwanie 3/6 miesięcy

Da się w lekko inwazyjny sposób zamontować wlot powietrza od PII 1991/98 do PII 1998/03 ale wiąże się to z cięciem błotnika i zrobieniem wzdłużnego otworu w który w wkomponowuje się snorkel. Wygląda to o tyle fajnie, że wlot powietrza wychodzi jakby z błotnika....

TJM Airtec jest ,, niższy'' i inaczej ukształtowany

Aby zamontować Safari lub chińczyka trzeba dostosować błotnik do wlotu powietrza

[ Dodano: 22-08-2012, 18:40 ]
Inna opcja

wajsw 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Pajero IV 3,2 Arab
Wysłany: 22-08-2012, 21:13   

Dziękuję za pomoc.Będę musiał to przetrawić (trochę szkoda mi ciąć błotnika )... :wink:

Odpowiedz do tematu