|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Hubeeert 04-01-2007, 21:01 |
Jakiego Laptopa kupic? |
Autor |
Wiadomość |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 05-11-2006, 20:24
|
|
|
no ja tez uzywam go od ponad miesiaca i nie moge zlego slowa jak narazie powiedziec, kolezanka z pracy dwa dni pozniej kupila identyczny model i rowniez jest z tego hp bardzo zadowolona.
choc nie wiem czy jest problem z tym laptopem czy ze mna bo jak dlugo go uzywam potem sie przeniose od zasilacza i uzywam na baterii na ulamek sekundy zanika obraz, no i problem polega na tym czy ja mrygam w tym czasie oczami czy naprawde znika obraz musze jeszce to rozkminic |
Ostatnio zmieniony przez arturro 07-01-2007, 20:51, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

Auto: inny
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 21 razy Dołączył: 16 Maj 2005 Posty: 2784 Skąd: jestem z miasta
|
Wysłany: 06-11-2006, 17:53
|
|
|
skaja napisał/a: | 10 sztuk nom nom to interes kwitnie GRATULUJE |
Dzieki, ale to bylo tylko niezle trafienie - jeden klient zamowil 6 sztuk a dzieki swietnej cenie przy takiej ilosci pozostali nie mieli juz watpliwosci czy kupic laptopa czy stacjonarny.
Nie sadze aby w zyciu trafil mi sie ponownie taki deal.
EDIT:
Ogromna krecha jeden przycisk wlaczajacy jednoczesnie wi-fi i BT - kopa w dupsko inzynierowi nalezy dac. |
_________________ odszkodowania.pl serwis z bezpłatną wiedzą i poradami w zakresie samodzielnego uzyskania odszkodowania |
|
|
|
 |
stanik
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4i
Pomógł: 26 razy Dołączył: 15 Lut 2006 Posty: 1248 Skąd: Legionowo k/Wawy
|
Wysłany: 07-01-2007, 13:04
|
|
|
Witam
Pozwolę sobie odświeżyć trochę tamat, ponieważ moja lepsza połowa chce (trochę jest zmuszona) kupić komputer. Ograniczenia zakupu są takie, cena w okolicy 2500 PLN +/- 300PLN (wiem wiem, to niezbyt dużo, ale komputer ma być używany tylko do internetu i pisania w Word'zie), wbudowana karta sieciowa (w domu jest już sieć bezprzewodowa, więc od razu będzie internet) no i cena brana pod uwagę musi być z jakiegoś supermarketu typu 0% bo wchodzi w grę zakup na raty. Cóż, dużego wybory nie ma, w grę wchodzą sprzęty z niższej półki. No i wybierając oczami wybór padł na mniej więcej coś takiego (w sklepie jest deczko inna cena, ale nie dużo się różni)
http://www.allegro.pl/ite...gwarancja_.html
Miał ktoś do czynienia z laptopami tej firmy? A może w podobnej cenie można znaleźć coś duużo lepszego parametrami czym będę mógł przekonać Lubą że nie tylko wygląd w laptopie ważny
Do wyboru jest też kilka Acerów (z tego co wiem Acer i Benq to jakoś powiązane firmy) jakiś Asus chyba coś z Fujitsu/Siemens też widziałem.
Ale z tego co widziałem za jakikolwiek sprzęt HP trzeba dać w okolicach 3 tyś pln a to juz deczko za dużo.
Pozdrawiam i dzięki za pomoc |
_________________ #0175/KMM
Carisma 1.8 SOHC 115KM GLX (Pb +LPG)
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
Canon 350D + KIT 18-55mm + Sigma 18-200 OS + Canon 50mm 1.8 |
|
|
|
 |
szczeslaw
moderator Łamacz przepisow KRD

Auto: Carisma 1.6 99r
Pomógł: 28 razy Dołączył: 29 Cze 2005 Posty: 1980 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 07-01-2007, 18:05
|
|
|
Ja miałem doczynienia z Benq. Notebooki całkiem sensowne jak za swoją cenę, wykonane lepiej od np. Acera. Kumpel sprzedał tego sporo i wszyscy zadowoleni, żaden nie wrócił.
Nic mi nie wiadomo na temat powiązania Acera z Benq.
Acera raczej odradzam, Asus niestety jakościowo nie jest już taki dobry jak był jeszcze rok temu (może droższe modele są lepsze), a Fujitsu/Siemens? No cóż - kupili u mnie w firmie 2 takie tanie FS. Jakość wykonania marna, plastiki bardzo kiepskie i pracuje się na tym jakoś dziwnie - wszyscy chcą się zamieniać na HP
Dużo lepszym wyborem niż FS będzie dowolny HP 6310. |
_________________ gg: 3254156
Carisma 1.6 99r.
 |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24296 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 07-01-2007, 19:10
|
|
|
do 3000 to masz takiego fajnego ASUSa - nie pamietam dokladnie modelu, ale mial ciekawe wyposazenie: Celeron M, 60 GB dysk, siec bezprzewodowa, bluetooth, kamera, czytnik linii papilarnych (o modemie czy zwyklej sieci oraz PCMCIA, wyjsciu video, portach USB itd. to nie wspominam, bo to standard) i ciekawe oprogramowanie w zestawie; cena cos kolo 2800; jedyne co mi sie nie podobalo w nim to klawiatura - jak dla mnie to trzeba zbyt mocno przyciskac, ale jestem przyzwyczajony do starych notebookow Toshiba |
|
|
|
 |
polokokt
Gość
|
Wysłany: 07-01-2007, 20:10
|
|
|
witam, byliśmy właśnie w Saturnie i niestety skończyła się promocja "raty 0%" ale chyba teraz jest ta promocja w media markt. Ale wybór padnie chyba na takiego Asusa o którym mówi Krzyżak i kosztuje dokładnie 2800 (większy procesor, inna grafika jakieś inne dodatki w tym kamerka). Acera z serii którą oglądaliśmy odradził nam sprzedawca bo powiedział że to wadliwa seria, od razu można wysłać do serwisu (3 tygodnie) na wymianę PCIMCA. A Benq była ostatnia sztuka, tylko ten z wystawy i nie chcieli dać żadnego rabatu. Także sprawa odwlekła się do następnego weekendu bo w tygodniu nie da rady tego załatwić.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
stanik
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4i
Pomógł: 26 razy Dołączył: 15 Lut 2006 Posty: 1248 Skąd: Legionowo k/Wawy
|
Wysłany: 07-01-2007, 20:11
|
|
|
to powyżej to wpisałem ja, tylko coś mi się pomieszało....
Pozdrawiam |
_________________ #0175/KMM
Carisma 1.8 SOHC 115KM GLX (Pb +LPG)
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
Canon 350D + KIT 18-55mm + Sigma 18-200 OS + Canon 50mm 1.8 |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

Auto: inny
Pomógł: 21 razy Dołączył: 16 Maj 2005 Posty: 2784 Skąd: jestem z miasta
|
Wysłany: 07-01-2007, 22:38
|
|
|
Ja od poczatku grudnia uzywam Lenovo Thinkpad (na licencji IBM), wiec przy okazji watku bardzo polece ta marke jesli ktos bedzie mial ciut wiecej do wydania.
Jesli chodzi o zakupy detaliczne to polece www.notebooki.pl - ostatnio czesto moi klienci zaginali mnie cenami z tego sklepu - ceny w hurcie mialem ostatnio wyzsze niz oni w detalu.
ps. zapomnialem dodac, ze w ciagu ostatniego roku Asus bardzo stracil na jakosci, tak jak Acer zaczal tracic ~1,5-2 lat temu.
Fujitsu Siemens zwlaszcza w tanszych wersjach skladany jest na montowni pod Szczecinem. Strasznie gowniane notebooki i bardzo awaryjne. Przy okazji tej marki mozna sprawdzic jak sprzedawcy zalezy na pieniadzach klienta a jego zadowoleniu. Znajacy sie na sprzecie sprzedawca zdecydowanie odradzi modele FS ponizej 4k zl. |
_________________ odszkodowania.pl serwis z bezpłatną wiedzą i poradami w zakresie samodzielnego uzyskania odszkodowania |
|
|
|
 |
|
|