Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[EA2A/W 2.0] brak kontrolki ładowania i poziomu oleju
Autor Wiadomość
Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 21-01-2011, 16:13   

Ale prąd idzie z akumulatora. Ale jeśli nie świeci się kontrolka CE, to czujnik musi być ok. Sprawdź ten regulator napięcia. Być może jest to jakoś połączone, choć z tego co wiem, to nie. Sprawdź jeszcze bezpiecznik główny od ładowania. Jest przy aku.

Jaworek 
Nowy Forumowicz

Auto: Galant Sport Edition GDI
Wysłany: 12-05-2011, 16:24   

Temat już troche stary, ale mam teraz ten problem, wiec gdzie znajde ten regulator napiecia? Sprawdzalem juz wtyczke na alternatorze, oraz biezpieczniki.

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 12-05-2011, 16:47   

Jest przykręcony do alternatora, najczęściej razem ze szczotkotrzymaczem i szczotkami stanowi jeden element. Aby go wymontować najlepiej wyjąć cały alternator.

Jaworek 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 12-05-2011, 17:14   

Dzieki za odpowiedz. A jak kupie nowy/uzywany alternator to bede mial tez nowy regulator napiecia? Czy to sa osobne elementy?

plecho1 
Mitsumaniak

Wysłany: 12-05-2011, 19:03   

Alternatory używane i nowe sprzedawane są w komplecie z regulatorem.

Jaworek 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 24-05-2011, 15:30   

Witam!
Wymieniłem: alternator na nowy, akumulator na nowy, bezpieczniki na nowe. Dalej brak ładowania. Raz jest raz zanika. Co sie dzieje? Może ktoś się z tym już spotkał. Może to jakiś przekaźnik? Prosze o pomoc.

plecho1 
Mitsumaniak

Wysłany: 24-05-2011, 19:32   

A sprawdzałeś ten nowy alternator, na pewno jest ok?
Jeśli jest ok to posprawdzaj grube przewody biegnące od akumulatora, najlepiej wszystkie ich połączenia rozkręć i przeczyść. Jeśli alternator i te połączenia będą sprawne to musi ładować, ładowanie nie jest od niczego innego zależne.

Jaworek 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 24-05-2011, 20:03   

bieniak napisał/a:
umarł Ci przekaźnik ładowania:)pasuje od Carismy i jeszcze kilku innych miskow.Nie wiem Co ma wspólnego z kontrolką oleju ale u mnie też tak było po wymianie przekaźnika działa:) z tym że sprawdź ładowanie bo może któryś bezpiecznik padł też:)

Ładowanie nie jest na jakims przekaźniku? Bo mam dziwne objawy: jak odpalam silnik to świeci się kontrolka oleju i akumulatora. Dodam gazu gasną. Jade, wszystko ok, po 10 min wałek, nie ma swiatel, skrzynia szarpie(automat)... Krew mnie zalewa...

Odpowiedz do tematu