poszukuję kolorowych zdjęć rajdowej celeste z lat 1975-1980 |
Autor |
Wiadomość |
krzypolo
Mitsumaniak

Auto: plymouth laser,Outlander Turbo
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 27 Lip 2006 Posty: 958 Skąd: Poznań
|
|
|
|
 |
kordiank2
Mitsumaniak MojTytułJestZaDługi
Auto: eclipse 4G
Pomógł: 9 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 704 Skąd: Boćki - podlaskie
|
Wysłany: 05-09-2010, 16:36
|
|
|
dzięks, obejrzałem, napisałem do niego maila - nie może pomóc, ma same wersje cywilne... |
_________________ taka prawda i lepiej naucz się w zgodzie z nią żyć - zapamiętaj: jest jak jest, nie jak powinno być
DZIEŁA na SZTUKI |
|
|
|
 |
Manuela
Mitsumaniak Blue Gwiazdeczka

Auto: Space Star 1,9 DID JAM '02
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 02 Gru 2009 Posty: 699 Skąd: Warszawa - Grochów
|
Wysłany: 07-09-2010, 09:13
|
|
|
kordiank2 napisał/a: | To nic, że reklamy szpecą, chcę, żeby auto wyglądało tak, jak rajdowy wehikuł czasu, który właśnie przybył prosto z lat 70. Takich celestyn malowanych na jednolity i w dobrym guście przepiękny często kolor jest sporo na całym świecie i wersjach z kierownicą po obu stronach... Chcę auta - unikatu zrobionego oryginalnie - dokładnie tak jak istniejący egzemplarz. Lub (jeśli nie znajdę wzoru), to niech chociaż bardzo dobrze udaje klimat rajdów lat 70. Mam nadzieję, że rozumiecie o co mi chodzi i uszanujecie moją decyzję, nie odsądzając mnie od czci i wiary |
A mi się ten zamysł bardzo podoba- pierwszy raz wlazłam na ten temat i teraz zamierzam go podglądać. Trzymam kciuki, Kordian! |
|
 |
koszmarek
pure energy :-) ciotka koszmarek

Auto: Focus MK1
Pomogła: 4 razy Dołączyła: 05 Kwi 2008 Posty: 4805 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 07-09-2010, 10:47
|
|
|
kordiank2, wpadłam na dziwny pomysł, może spróbować napisać do Japonii odnośnie zdjęć? Chyba powinni mieć w jakichś archiwach foty czy chociaż dokumentację odnośnie kolorów(jakoś musieli ją produkować). Jeśli barierą jest japoński to mogę popytać bo znam parę osób władających tym językiem mniej lub bardziej. Może dałoby radę ? |
_________________ Jestem absolutnie bardzo rozgadanym i wszędobylskim stworzeniem |
|
|
|
 |
kordiank2
|
Wysłany: 07-09-2010, 11:33
|
|
|
koszmarek napisał/a: | kordiank2, wpadłam na dziwny pomysł, może spróbować napisać do Japonii odnośnie zdjęć? |
...no nie czytają ludzie uważnie, a ja już dawno - na pierwszej stronie: "Napisałem maila do działu prasowego mitsubishi-motors. Wcześniej zalogowałem się jako dziennikarz - piszący artykuły - wolny strzelec i przejrzałem całe archiwum zdjęć od 1967 - i ...kupa. Piękne foty starych rajdowych lanziomów pobrałem, a celesty zero. Utwierdzam się tylko w przekonaniu, że mam autko-unikat. Ciekawe, czy odpowiedzą na moją prośbę dotyczącą fotek rajdowej celestyny"
nie odpowiedzieli z działu prasowego, więc napisałem do centrali fax parę dni - póki co - też nie odpowiedzieli...
co prawda pisałem po angielsku, ale to chyba nie problem (?) ...a może problem, cholera ich wie, jakuzów jednych. |
_________________ taka prawda i lepiej naucz się w zgodzie z nią żyć - zapamiętaj: jest jak jest, nie jak powinno być
DZIEŁA na SZTUKI |
|
|
|
 |
koszmarek
pure energy :-) ciotka koszmarek

Auto: Focus MK1
Pomogła: 4 razy Dołączyła: 05 Kwi 2008 Posty: 4805 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 07-09-2010, 11:36
|
|
|
no może w takim razie się odezwą.. w KONĆU |
_________________ Jestem absolutnie bardzo rozgadanym i wszędobylskim stworzeniem |
|
|
|
 |
kordiank2
|
Wysłany: 07-09-2010, 11:39
|
|
|
...mam cichą nadzieję, że może fax ich poruszy... |
DZIEŁA na SZTUKI |
|
|
|
 |
krzypolo
Mitsumaniak

|
|
|
|
 |
szfystack
Nowy Forumowicz tasman
Auto: MSW 2,0 `93; felicia 1,3 `98
|
Wysłany: 08-09-2010, 08:10
|
|
|
a nie myślałeś poszukać w jakichś amerykańskich filmach z lat siedemdziesiątych ?może gdzieś tam się przewija takie autko? |
|
|
|
 |
kordiank2
|
Wysłany: 08-09-2010, 08:35
|
|
|
Szukałem tu i tam - w amerykańcach - to nie jest celeste, tylko plymouth arrow, który nigdy nie startował w barwach mitsubishi, chociaż imponujące bywały przeróbki arrowa na draga do ćwiartki, to jednak nie był to mitsubishi, tylko plymouth... |
DZIEŁA na SZTUKI |
|
|
|
 |
krzypolo
Mitsumaniak

|
Wysłany: 08-09-2010, 18:15
|
|
|
kordiank2 napisał/a: | to nie jest celeste, tylko plymouth arrow, który nigdy nie startował w barwach mitsubishi, |
hm jest na stonie podpisany jako lancer celeste
Cytat: | This is a Mitsubishi Lancer Celeste that has somehow escaped the clutches of someone that wanted to convert it into a dragster. |
|
|
 |
kordiank2
|
Wysłany: 09-09-2010, 08:30
|
|
|
Są to auta startujące w SCCA Pro Rally - rajd amerykański. Celeste startowała tam jeden raz - z tego co się orientuję, bo przeglądałem notowania - w edycji 400 Forest w październiku 1985 i uplasowała się w środku stawki. Poza tym same plymouthy i to pod różnymi nazwami (arrow fire, jet arrow, arrow colt). Więc co do tego zdjęcia nie ma 100% pewności, jest za to pewność, że w tych rajdach nie brały udziału teamy nazwijmy to ogólnie "firmowane znakiem mitsubishi". SCCA - Sports Car Club Of America, to taki "niepaństwowy" amerykański pzmot i różne tam mają swoje imprezy, bardziej i mniej otwarte dla zagranicznych ekip, raczej jednak to pierwsze, bo większość ich rajdów/wyścigów ma przydomek "national". Oczywiście też wszystkiego co tu napisałem nie należy traktować jako pewnika, bo czasy70-80 to już odległe lata, a jak papierów nie ma to pamięć ludzka jest zawodna i wybiórcza, a nawet, jak papiery są, to też nie we wszystko należy wierzyć i zawsze dobrze jest mieć dystans do różnych rewelacji. W każdym razie: może to być fotka celestyny pod warunkiem, że pochodzi z 21X.1985 z rajdu scca 400 forest. Jeśli pochodzi z innego rajdu scca (bo to na pewno ten skrót widnieje nad nr-em startowym), to bardziej prawdopodbny jest plymouth. Tak czy owak, sorry za szczerość, ale jestem zainteresowany barwami mitsubishi, a nie jakiegoś ameryckiego sponsora... Wszystko staram się sprawdzać dogłębnie na ile tylko net pozwala i, uwierzcie, nie zakładałbym tematu, gdybym nie miał z tym problemu. O jednym mogę was zapewnić - co najmniej 10 pierwszych stron przekopałem - z różnych wyszukiwarek i różne hasła dotyczące celesty, zarówno w grafice jak i w tekście... Pewnikiem przegapiłem nie jedną sprawę, jak to szukający człowiek i dlatego prośba o dalszą pomoc, i dlatego dziękuję za nieustające sygnały. Szukajcie cierpliwie nadal wszystkiego o barwach rajdowej/wyścigowej mitsubishi celeste z lat 1975-1980 (sprzed ralliart).
pozdrawiam |
DZIEŁA na SZTUKI |
|
|
|
 |
Kaucz
Mitsumaniak EA5A should be RWD!

Auto: było EA5A, jest CM2 i E32A
Pomógł: 8 razy Dołączył: 04 Gru 2009 Posty: 1599 Skąd: Ciałem Poznań. Sercem Kołobrzeg.
|
Wysłany: 09-09-2010, 11:37
|
|
|
kordiank2 napisał/a: | co prawda pisałem po angielsku, ale to chyba nie problem (?) ...a może problem, cholera ich wie, jakuzów jednych. |
dla nich JEST to problem. Chińczycy i Japończycy mają taką dziwną mentalność, że jak nie rozmawiasz z nimi w ich ojczystym języku to nie jesteś dla nich osobą godną zaufania... |
_________________ ...hontou ?
"Czy Ty naprawdę myślisz, że Galant ma "normalne" hamulce i nie ma żadnych wad? Przecież ten samochód jest co najmniej dziwny." by Hugo. |
|
|
|
 |
krzypolo
Mitsumaniak

|
|
|
|
 |
kordiank2
|
Wysłany: 01-10-2010, 14:23
|
|
|
...dzięki krzypolo - ten bebo, ma faktycznie niezły odchył, ale ja doskonale rozumiem gościa
centrala na faxa nie odpowiedziała, a bebo nie widział i nie ma zdjęć kolorowej celesty w rajdowych/wyścigowych barwach mitsubishi... - no to lorneta i dalej szukam |
DZIEŁA na SZTUKI |
|
|
|
 |
|