|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
grzejący się silnik pow. 3000 obr. + problemy z ogrzewaniem |
Autor |
Wiadomość |
Faraonix
Forumowicz

Auto: Pajero 2.8 TD / 1996
Pomógł: 22 razy Dołączył: 12 Lis 2008 Posty: 770 Skąd: Śląskie
|
|
|
|
 |
hajmanek
Forumowicz
Auto: shogun 2,8 tdi gls
Kraj/Country: UK
Pomógł: 7 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 252 Skąd: gogle
|
Wysłany: 19-01-2011, 00:13
|
|
|
Generalnie asfalt w Anglii jest bardzo chropowaty a przez to glosny, ale jak wjade na gladkie to jest dosyc cicho. Latem bylem w nich w Polsce i cala autostrada ok, jechalem momentami 150km/h i bylo ok. W terenie tez sobie poradzila ale nie probowalem jakiegos konkretnego blotka. Co do zimy to gdy popadalo tutaj w grudniu radzily sobie dobrze, pare razy mnie troche zucilo ale tylko dlatego ze byl to lod. Wywazyly sie spokojnie, chlopaki nie mieli wiekszych problemow. Z przodu felgi wazyli na dwie strony, bo to jednak przod, tyl od srodka i jest ok |
|
|
|
 |
Faraonix
Forumowicz

|
|
|
|
 |
hajmanek
Forumowicz
|
Wysłany: 19-01-2011, 00:25
|
|
|
A na jaka felge chcesz ja zalozyc?
[ Dodano: 18-01-2011, 23:28 ]
Widzialem taka na L200 i przymierzalem sie latem do takich ale cena byla troche inna niz falkena
http://www.camskill.co.uk...m26b0s239p15068 |
|
|
|
 |
Faraonix
Forumowicz

|
|
|
|
 |
Bushey
Mitsumaniak

Auto: Pajero II 3.0 V6 auto 1991
|
Wysłany: 20-01-2011, 13:41
|
|
|
lukas 78 napisał/a: | ze w tych czasach moze byc z tym taki problem jak za komuny |
Swieta racja - jakos niby wszystko mozna kupic ale jak do tego przychodzi to trzeba czekac bo musza zamowic, potem okazuje sie, ze nie maja a patrza na Ciebie w sklepie jak bys z innego swiata byl.
Dzis klient w Polsce ma kupic to co mu zaproponuja i spadac na drzewo. Nastepny prosze |
|
|
|
 |
hajmanek
Forumowicz
|
Wysłany: 20-01-2011, 20:26
|
|
|
Tak Faraonix to do ciebie to pytanie. Felgi spoko |
|
|
|
 |
cabanek-jg
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Pajero 2.5 TD 93r
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 23-02-2011, 15:23
|
|
|
Ależ tu dyskusja się rozwinęła
Dzięki koledzy za podpowiedzi. Przepraszam, że dopiero teraz ale wyjechało mi się na małe wakacje i dopiero znów mam neta Zacznę od termostatu, ponieważ nie wiem czy był wymieniany to założę mu nowy. 35 zł to niewielkie pieniądze. Potem napełnimy i odpowietrzymy układ tak jak pisał lukas 78 i zobaczymy, miejmy nadzieję, że to pomoże. A jeśli nie... cóż, mechanik dzisiaj też wspominał o głowicy więc jeśli to nie pomoże to pojedziemy z autem zrobić badania silnika, ale miejmy nadzieję, że nie
Co do pompy wody sprawdziłem, że przy ciepłym silniku w chłodnicy płynie sobie woda. A co do płynu to ubywa go, kiedy tylko zaczyna się silnik grzać to i płyn znika, trzeba regularnie dolewać. Ale auto odkąd się grzeje nie jeździ w trasy żadne. A więc jutro mechanik ajJak tylko porobię to wszystko to wrzucę na forum efekt, może pomoże
[ Dodano: 07-11-2011, 21:30 ]
W sumie temat dawno nie ruszany ale gdyby ktoś miał podobne problemy z autem co ja, to mogę podpowiedzieć co było przyczyną u mnie:
rozwalona uszczelka głowicy, pęknięta głowica, pęknięte tłoki. Oprócz nowej głowicy, nowej uszczelki, nowych tłoków, wymieniono również na nowe pierścienie oraz zawory. Przy okazji zmieniono rozrząd na nowy. Koszt naprawy to ok. 4500 zł.
Nikomu nie życzę, ale autko zostało naprawione i zasuwa aż miło, znów będzie mogło przejechać kolejne 250 000
dzięki serdeczne wszystkim za pomoc |
|
 |
|
|