[1G 90-94] Zawieszenie do Eclipse 1g |
Autor |
Wiadomość |
wuerce
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Eclipse 2.0 GS '92
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 5 razy Dołączył: 18 Sie 2008 Posty: 241 Skąd: Wodzisław Śląski
|
Wysłany: 25-02-2011, 12:28
|
|
|
Jak w końcu zamontuję (czyt. jak będzie powyżej 0st, albo jak się wkurzę) to dam fotę z profilu sprzed i po na ori kołach. No i pomierzę mniej więcej ile siadł. Niby 35mm ale to różnie z tym bywa. Dla mnie też taka kasa oprócz tego, że to spory wydatek to wartość tego auta zawsze daje do myślenia - zawias 1k, a całe auto 3,4k. |
_________________ ... ale ja się nie znam.
Mitsubishi Eclipse 1G 2.0 GS '92
Proton 418 LRS Coupe '97
Nissan Almera N16 '03
Mitsubishi Lancer 1.5 GLXi '92 |
|
|
|
 |
paxel
Mitsumaniak

Auto: Eclipse 1g
|
Wysłany: 25-02-2011, 14:49
|
|
|
No jak tylko przyjdą sprężynki to od razu auto ląduje u mechanika, więc też pstryknę fotkę przed i po i dodam tu do tematu |
_________________ Ja mam reggae wydrapane w sercu jak tagi w tramwajach |
|
|
|
 |
zenek_bb
Mitsumaniak Moderator

Auto: Eclipse 1G 7bolt '93 Stag300+
Pomógł: 33 razy Dołączył: 11 Kwi 2009 Posty: 975 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 25-02-2011, 20:54
|
|
|
żadna filozofia wymienić samemu pod blokiem, za mechanika zapłacisz m/w tyle co za narzędzia które byś potrzebował kupić |
_________________ Jeżeli założysz temat, za post który Ci pomógł daj autorowi "Pomógł", pod postem jest guzik!
<-Kliknij, pooglądaj : )
Znasz Hymn MitsuManiaków! Nie słyszałeś go jeszcze? Klikaj
Kocham mojego czerwonego misia.... "to auto jest najpiękniejsze na świecie, a teraz przechodzi w twoje ręce, zaopiekuj się nim tak jak kiedyś ja..."
Nie zawiedziesz się na mnie tato...
Moderator nie nabija postów –moderator ma wiele do przekazania!
Pokaż serce!!! Kliknij dzisiaj Pajacyka i Polskie Serce i wpisz swoje kliknięcie w tym temacie!!! Razem pomagajmy!!! |
|
|
|
 |
wuerce
Mitsumaniak

|
Wysłany: 25-02-2011, 21:25
|
|
|
Ja też polecam taki sposób działania, no ale nam z zenkiem łatwiej bo mamy garaż.... |
Proton 418 LRS Coupe '97
Nissan Almera N16 '03
|
|
|
 |
paxel
Mitsumaniak

|
Wysłany: 26-02-2011, 15:21
|
|
|
zenek_bb napisał/a: | żadna filozofia wymienić samemu pod blokiem, za mechanika zapłacisz m/w tyle co za narzędzia które byś potrzebował kupić |
No niby masz racje, ale jak się nie ma na to czasu przez pracę i inne zajęcia to niestety sam tego nie ogarnę a mam znajomego mechanika który mi to zrobi oczywiście nie za darmo ale za znośne pieniądze. |
|
|
|
 |
wuerce
Mitsumaniak

|
Wysłany: 28-02-2011, 08:06
|
|
|
MTS zamoncone - jak dla mnie różnica w komforcie jest naprawdę nieznaczna, przynajmniej przy normalnej jeździe. Za to na zakrętach przechyla się znacznie, znacznie mniej, jeszcze muszę sprawdzić jak się zachowuje na nierównościach w zakręcie. Ale to później, bo jeszcze nie wszystko bangla po wymianie no i jeszcze nie robiłem zbieżności. Jest za to niższy całkiem wyraźnie, pomierzę dzisiaj ile dokładnie. |
Proton 418 LRS Coupe '97
Nissan Almera N16 '03
|
|
|
 |
kicek86
Mitsumaniak
Auto: Mitsubishi Eclipse 97'
Pomógł: 9 razy Dołączył: 08 Gru 2009 Posty: 149 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 28-02-2011, 08:49
|
|
|
a żeby kolejnych tematów nie tworzyć to powiedzcie mi, jak na nierównościach telepie autem to kwestia sprężyn czy amorów jest? Powiem tyle że mam sporo obniżonego eclipse i zastanawiam się nad powrotem do seryjnych sprężyn jeżeli to jest ich kwestia |
|
|
|
 |
wuerce
Mitsumaniak

|
Wysłany: 28-02-2011, 08:57
|
|
|
zależy co rozumiesz pod pojęciem telepie?
buja autem jak wózkiem dziecięcym, koła nie trzymają się drogi czy co?
najlepiej zrobić tak - podjechać na stację, sprawdzą Ci amory, jak będą okej to powinny być sprężyny. |
Proton 418 LRS Coupe '97
Nissan Almera N16 '03
|
|
|
 |
kicek86
Mitsumaniak
Auto: Mitsubishi Eclipse 97'
Pomógł: 9 razy Dołączył: 08 Gru 2009 Posty: 149 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 28-02-2011, 09:22
|
|
|
no właśnie nie buja jakoś autem, nie ma kołyski tylko jak najadę na nierówności to nie są one tłumione. Drogi się bardzo dobrze trzyma. Muszę przegląd zrobić to podjadę dzisiaj na stację niech mi koleś sprawdzi całe autko. |
|
|
|
 |
zenek_bb
Mitsumaniak Moderator

|
Wysłany: 28-02-2011, 09:42
|
|
|
jak auto podskakuje na nierównościach to amory poszły się paść, ale najlepiej ocenić na stacji diagnostycznej |
_________________ Jeżeli założysz temat, za post który Ci pomógł daj autorowi "Pomógł", pod postem jest guzik!
Kocham mojego czerwonego misia.... "to auto jest najpiękniejsze na świecie, a teraz przechodzi w twoje ręce, zaopiekuj się nim tak jak kiedyś ja..."
Pokaż serce!!! Kliknij dzisiaj Pajacyka i Polskie Serce i wpisz swoje kliknięcie w tym temacie!!! Razem pomagajmy!!! |
|
|
|
 |
malymotorek
Nowy Forumowicz
Auto: Eclipse 1G '92
|
Wysłany: 28-02-2011, 12:37
|
|
|
Podepnę się pod temat, miał ktoś do czynienia z amorami firmy Magnum Technology?? czy sobie odpuścić lepiej i kupić sprawdzone, pozdro |
_________________ Żeby życie miało smaczek, raz hondzina (vt 700 Shadow '89) raz misiaczek (Eclipse 1G '92) |
|
|
|
 |
viader
Mitsumaniak

Auto: Alfa Romeo 166 FL 2,4 JTDM
Pomógł: 16 razy Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 770 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 28-02-2011, 13:07
|
|
|
Ja słyszałem, niestety nigdy nic dobrego. Kup KYB Excel-G, bardzo dobre amorki. Czasem na allegro pojawiają się też tokico, je też warto brać. |
|
|
|
 |
paxel
Mitsumaniak

|
Wysłany: 10-03-2011, 22:04
|
|
|
No dobra przyszły w końcu długo wyczekiwane springi więc można dziafać dalej
w poniedziałek autko ląduje na warsztacie u mechaniora na wymianę springów i kilku jeszcze pierdół widocznych na foto
 |
|
|
|
 |
zenek_bb
Mitsumaniak Moderator

|
Wysłany: 11-03-2011, 00:37
|
|
|
Gratulacje, pochwal się ile dałeś, i jak się będzie wszystko sprawować po montażu Żeby było wiarygodnie zrób sobie jakiś testowy przejazd w jakiś zakrętach, dziurach i nierównościach, a po zmianie zrób test na tym samym odcinku i napisz spostrzeżenia |
|
|
|
 |
paxel
Mitsumaniak

|
Wysłany: 11-03-2011, 14:48
|
|
|
No to tak za części wszystkie dałem tysiaka, a w poniedziałek (jak mi już choroba odpuści) zrobię foto na ori springach jak teraz stoi, oddam do mechaniora i później też cyknę foto po wymianie springów dla porównania i sprawdzenia ile rzeczywiście poszło w dół, bo springi niby -35mm no ale to wiadomo że muszą się też ułożyć (ubić) i wtedy będzie wiadomo
A testa na pewno wykonam.
[ Dodano: 14-03-2011, 10:07 ]
No dobra Misiek już stoi na warsztacie teraz kilka fotek dla porównania, pierwsze przed wymianą a później dam po wymianie
[ Dodano: 14-03-2011, 11:58 ]
tak dla porównania stare a nowe springi o to foto jakie przysłał mi mechanik -->
[ Dodano: 14-03-2011, 18:09 ]
No dobra autko już odebrane i pierwsze wrażenie z jazdy hmmm no cóż zrobiło się lekko taczkowate ale za to poprawiła się trakcja auta śmiało mogę lecieć z powiedzmy większą prędkością po zakrętach i nie muszę co chwilkę kontrować czyli ogólnie jest git teraz czekać aż się ułożą springi i wtedy będzie można zrobić dokładniejszy pomiar, bo póki co to poszło jakieś 25 do 30mm w dół
foty po zabiegu:
No i to by było póki co na tyle jeszcze zostało mi ustawić zbieżność i na ten miesiąc koniec z wydawaniem hajsu na auto co najwyżej na CPN'ie |
|
|
|
 |
|