4G63 podstawowe modyfikacje |
Autor |
Wiadomość |
viker
Nowy Forumowicz CentrumFolii
Auto: Lancer Wagon 2.0
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-03-2013, 01:11
|
|
|
Tez mam ten sam samochód i to oczywsite ze mamy dwa wałki kolego. Szukam dokładnie tego samegego tematu do pogderania i tyle co sam zrobiłem, bo mało jest kompetentnych osób na forum to zamówiłem wydech końcowy z kwasówki (oem look) gdzie to juz jest mój drugi:) w tym aucie jeden miałem przelot ale za głośny, a teraz jednokomorowy jest ok. Wywaliłem przegrode w dolocie powietrza takie ekologoczne gówienko i chce strasznie wywalić katalizaroty ale ze wzgledu iż mamy katalizator w kolektorze spalin jeden i drugi zdaje sie za kolektorem jedynym rozwiazaniame jest wymiana koletora na sportowy _>> http://www.ebay.com/itm/O...83cd7f2&vxp=mtr . Kolektor ta wylocie ma 2" cały nasz układ wydechowy z przelotowym tłumikiem środkowym zdaje sie ma 2" końcowy mam zrobiony wiec licze na 150 kuca po wywaleniu katalizatorów. Jak chcesz wiecej konkretów bo udało mi sie założyc 2din dvd zapraszam na fb https://www.facebook.com/grzegorz.wajda.50 |
|
|
|
 |
elektryk
Forumowicz
Auto: auto
Pomógł: 33 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 2082 Skąd: z ...
|
Wysłany: 20-03-2013, 11:34
|
|
|
viker napisał/a: | chce strasznie wywalić katalizaroty ale ze wzgledu iż mamy katalizator w kolektorze spalin jeden i drugi zdaje sie za kolektorem jedynym rozwiazaniame jest wymiana koletora na sportowy | Możesz odpiąć dolną część wydechu i wydłubać katalizator, jest całkiem dobry dostęp "na wprost". W wersji bardziej hardcorowej da się to zrobić nawet bez odkręcania kolektora od silnika. |
|
|
|
 |
Carloss
Forumowicz insane

Auto: Lancer Sport, Kadett E, Astra
|
Wysłany: 23-09-2015, 14:11
|
|
|
Daje cokolwiek wywalenie tej przegrody ? |
|
 |
kamel1015
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer Kombi Sport
|
Wysłany: 17-02-2016, 17:27
|
|
|
Panowie o jaką przegrodę chodzi w kolektorze dolotowym? Kata z kolektora da sie wydłubać bez odkręcania kolektora. |
|
|
|
 |
p03
Forumowicz
Auto: CS_W 2.0 DOHC
|
Wysłany: 20-12-2018, 15:05
|
|