Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zlot ogólnopolski Mitsumaniaków.
Autor Wiadomość
Olek 
Mitsumaniak
Piotrek

Auto: lancer 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 17-06-2012, 10:35   

Ośrodki są dwa a nie jeden .

JacekeR 
Mitsumaniak

Auto: Nissan Qashkqai J10 2.0PB
Wysłany: 17-06-2012, 11:35   

O ile się nie mylę na "wawrzykowiźnie" też nie wszyscy byli w jednym miejscu. Nie wiem co do aut jak były rozmieszczone ....

volve 
Mitsumaniak

Auto: Colt CZC 1.5T
Wysłany: 17-06-2012, 12:22   

mkm napisał/a:
Popatrzcie na czas w jakim rozeszły się miejsca w Wawrzkowiźnie.
Gdyby było więcej miejsc też by poszły.

Wiemy, wiemy. Spokojnie, są tutaj osoby, które zarówno były na Wawrzkowiźnie jak i wcześniej.

mkm napisał/a:
Sporo osób przyjedzie i spać będzie w autach lub "u kogoś".

I tutaj od razu napiszę, że to jest wielki minus Wawrzkowizny. Masz określoną ilość miejsc na ośrodku i jak nie zdążysz wykupić to koniec. Nie każdemu się widzi spać w samochodzie, nie każdy ma znajomych. A w najbliższej okolicy(tak aby dojść w parę minut pieszo do Wawrzkowizny) nie ma innych ośrodków, gdzie spóźnialscy mogliby się przespać.
Natomiast przyjmując, że uda nam się w tych dwóch ośrodkach(powtarzam - połączonych!!) uzbierać podobną ilość miejsc jak na Wawrzkowiźnie, to spóźnialscy będą mieli do wyboru wiele innych ośrodków. Przy samym ośrodku Banderasa jest kilka innych, w całej Pogorzelicy to już nawet ciężko policzyć.

Olek 
Mitsumaniak
Piotrek

Wysłany: 17-06-2012, 12:36   

Do okoła Banderasa same ośrodki.
Można powiedzieć że ośrodków ci u nas dostatek :mrgreen:

mkm 
Forumowicz

Auto: Colty
Wysłany: 17-06-2012, 12:51   

JacekeR napisał/a:
O ile się nie mylę na "wawrzykowiźnie" też nie wszyscy byli w jednym miejscu. Nie wiem co do aut jak były rozmieszczone ....

Mylisz się. :D
Są zdjęcia możecie oglądnąć.
Rozbicie na kilka ośrodków już było np. w Żywcu gdzie były 3ośrodki po sąsiedzku i niestety ten model się nie sprawdził - można napisać, że odbyły się 3 zloty :wink:
Stanie aut przez 3 dni na wyłączonym pasie jezdni przed płotem też raczej jest pomysłem chybionym :roll:

Olek 
Mitsumaniak
Piotrek

Wysłany: 17-06-2012, 13:35   

banderas40 napisał/a:
Co do parkingu to nie parking na drodzie a parking przy drodze wzdluż ośrodka to po 1 sze na terenie ośrodków tak 1 jak i 2 też są miejsca na parking myślę ze jestem w stanie u siebie postawić bez większego problemu około 60 - 70 samochodów. można ustawić samochody na parkingu przed ośrodkiem na ulicy i ustawić ochroniarzy.

Na terenie sąsiada też są miejsca parkingowe. Ile? Dowiemy się dokładnie, jak tam pojedziemy.

banderas40 napisał/a:
Jeżeli chodzi o noclegi to owszem są to 2 ośrodki jednak obok siebie i można by rozebrać płot częściowo między nimi i zrobić prowizoryczne połączenie.

Czyli będzie jeden duży ośrodek z dwoma budynkami + domki

volve napisał/a:
I tutaj od razu napiszę, że to jest wielki minus Wawrzkowizny. Masz określoną ilość miejsc na ośrodku i jak nie zdążysz wykupić to koniec. Nie każdemu się widzi spać w samochodzie, nie każdy ma znajomych. A w najbliższej okolicy(tak aby dojść w parę minut pieszo do Wawrzkowizny) nie ma innych ośrodków, gdzie spóźnialscy mogliby się przespać.
Natomiast przyjmując, że uda nam się w tych dwóch ośrodkach(powtarzam - połączonych!!) uzbierać podobną ilość miejsc jak na Wawrzkowiźnie, to spóźnialscy będą mieli do wyboru wiele innych ośrodków. Przy samym ośrodku Banderasa jest kilka innych, w całej Pogorzelicy to już nawet ciężko policzyć.

Chociażby obok Bocianie Gniazdo !!! Na wprost Banderasa, kilka pensjonatów. A na ostatni weekend sierpnia wcale nie jest tak trudno znaleźć nocleg w Pogorzelicy.

mkm napisał/a:
Rozbicie na kilka ośrodków już było np. w Żywcu gdzie były 3ośrodki po sąsiedzku i niestety ten model się nie sprawdził - można napisać, że odbyły się 3 zloty :wink:

Z tego co nam wiadomo, to w Żywcu ośrodki były nieco oddalone od siebie. Tutaj są płot w płot . W Wilkasach był jeden ogromny ośrodek, hotel, domki Brda i Mikołajki były każdy gdzie indziej. Jakoś wszyscy mogli się znaleźć i świetnie bawić. Dlaczego tu ma być inaczej, skoro po zdjęciu płotu będzie to jeden ośrodek :?:

mkm napisał/a:
Stanie aut przez 3 dni na wyłączonym pasie jezdni przed płotem też raczej jest pomysłem chybionym :roll:

Czytaj jak wyżej

mkm 
Forumowicz

Wysłany: 17-06-2012, 15:29   

Zwróćcie tylko uwagę, że wszystkie ośrodki były tak świetne, że Zlot odbył się w nich tylko raz :wink:
Ja Wam mówię, że macie za mało miejsca. 60-70 samochodów plus nawet drugie tyle "na wydzielonym pasie" (swoją drogą jak widzicie przemieszczanie się podczas Zlotu? Auta nie tylko stoją) to stanowczo za mało. W samą sobotę prawie tyle zjedzie "gości" :wink:
Podobne podejście w zeszłym roku pokazała policja bełchatowska. Co to jest zabezpieczenie kolumny jakiegoś mało znanego klubu? Jak zobaczyli ilość aut, a co za tym idzie długość kolumny to zdziewiennie było spore, a kolumna rozsypała sie właśnie przez niedoszacowanie, a co za tym idzie za małą ilość radiowozów.
Ośrodek ma być jeden - wtedy nie ma pretensji i wszystko odbywa się sprawnie :wink:
Organizatorzy też mają do ogarnięcia jeden ośrodek, a nie kilka :wink:
Roboty podczas zlotu jest mnóstwo.
Ośrodek musi mieć pokoje hotelowe o "podwyższonym standarcie", domki, pole namiotowe, miejsce na "atrakcje" i duży parking na przynajmniej 200aut. Tyle.
Weźcie pod uwagę, że w tym roku odbywa się już dziesiąty Zlot, więc jakieś doświadczenie już jest :wink:
Tak jak napisałem wcześniej. Na Spot pomysł super - na Zlot bez szans.

Olek 
Mitsumaniak
Piotrek

Wysłany: 17-06-2012, 15:47   

mkm napisał/a:
Na Spot pomysł super - na Zlot bez szans.

Widzę że podcinanie skrzydeł to Twoja specjalność.
Albo po prostu masz za daleko do Pogorzelicy i za blisko i wygodnie na Wawrzkowiznę :P
A na zdjęciach Wawrzkowizna też wygląda na rozrzucony po terenie ośrodek :twisted:
A kolejna sprawa to czytanie ze zrozumieniem :P

JacekeR 
Mitsumaniak

Auto: Nissan Qashkqai J10 2.0PB
Wysłany: 17-06-2012, 16:16   

mkm nie mówi tego by nam podciąć skrzydła, mówi tak bo już organizował nie jedno spotkanie. Olek wszystko trzeba ogarnąć na spokojnie i nie podniecać się za bardzo. Zwróć uwagę że co roku jest więcej aut i ludzisków i nie każdy przyjeżdża jak na "Łudstok" potrzeba atrakcji i jeszcze raz atrakcji. Ale porozmawiamy na spokojnie na spocie.

mkm 
Forumowicz

Wysłany: 17-06-2012, 20:14   

Dziękuję, JacekeR :D .
Olek, lokalizacja też jest ważna, ale Zloty, można napisać "przygraniczne" :wink: też małej frekwencji nie miały, więc to raczej sprawa drugorzędna.
Przeglądnijcie sobie tematy "pozlotowe" gdzie szuka się kolejnych lokalizacji. Tam są odpowiedzi na wszystkie wątpliwości, linkowane ośrodki na terenie chyba całej Polski i powody dla których odpadały.

szuwar 
Mitsumaniak

Auto: Wiking
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 18-06-2012, 10:20   

Olek, jak powiedział JacekeR, bez zbędnych emocji powinniśmy podejść do tematu. Merytorycznie jak pisałem już wcześniej zrobić plan i każdy z punktów omówić z osobna. I jak nasza propozycja z Pogorzelicą nie wypali i nie spodoba się jako opcja na ogólnopolski zlot można pewne pomysły wykorzystać na nasze spotkania regionalne a także można poszukać innej lokalizacji spełniającej wszystkie warunki.

http://www.wdw-rogowo.prof.pl/index.asp?idd=3
http://www.sanatorium-pan...aterowanie.html

tak na szybko :)

P.S. Co do sponsorów to jakbyś Olek mógł się dowiedzieć czy w ogóle i w jakim zakresie mogliby pomóc to też by dużo pomogło.

Olek 
Mitsumaniak
Piotrek

Wysłany: 18-06-2012, 10:40   

W środę idę do pracy, więc będę rozmawiał z HRem odnośnie spotkania z prezesem. Jest tylko jedno ale. Muszę wiedzieć, co możemy im zaoferować za sponsorowanie. Ale to wszystko do ustalenia.
Do Pogorzelicy wybieramy się na pewno z Jackiem, posprawdzać, policzyć itd.
Co do emocji, to może i są, tylko denerwujące jest, jak piszesz komuś kilka razy o czymś, a on nadal wybiórczo sobie czyta :P Czytanie ze zrozumieniem całego tekstu to podstawa :P

Co do podanych przez Ciebie lokalizacji, to jak dla mnie, trochę za daleko na jeżdżenie i załatwianie :)
Pojedziemy do Banderasa, pomierzymy, policzymy i będziemy wiedzieć na czym stoimy. No i podstawa, trzeba zobaczyć dokładnie teren u sąsiada :)

szuwar 
Mitsumaniak

Auto: Wiking
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 18-06-2012, 10:48   

Olek napisał/a:
tylko denerwujące jest, jak piszesz komuś kilka razy o czymś, a on nadal wybiórczo sobie czyta :P Czytanie ze zrozumieniem całego tekstu to podstawa :P

mkm, nie czyta wybiórczo, nie był na miejscu i czyta, trudno mu ocenić więc bierze suche fakty, do tego dodaje błędy czy niedociągnięcia z poprzednich zlotów i mówi, że to nie przejdzie, bo może było tak gdzieś, ale nie powinno kolejnym razem ....

Olek napisał/a:
Co do podanych przez Ciebie lokalizacji, to jak dla mnie, trochę za daleko na jeżdżenie i załatwianie :)

Po pierwsze to przykładowe,
po drugie np do Rogowa podobna odległość od Ciebie co do Pogorzelicy :)
a ja jak będzie zgoda to też się włączę i aktywnie będę uczestniczył w przygotowaniach.

Olek napisał/a:
Pojedziemy do Banderasa, pomierzymy, policzymy i będziemy wiedzieć na czym stoimy. No i podstawa, trzeba zobaczyć dokładnie teren u sąsiada :)

poróbcie fotki aby każdy mógł zerknąć

offca 
Mitsumaniak
Kasia

Auto: Lancer 2.0 CS9W Biała strzała
Wysłany: 18-06-2012, 11:06   

Piotrka chwilowo nie ma, więc ja napiszę :)
Fotki będą na pewno, nie ma innej opcji. Trzeba będzie rozrysować cały plan sytuacyjny, jak co wygląda, gdzie coś można ulokować itd. (może ktoś odważy się wdrapać na dach i stamtąd będzie najlepszy widok ;) ).
Zobaczymy jakim terenem dysponuje sąsiad.
Podstawa wyliczyć ilość miejsc parkingowych, no i noclegowych.
Czyli mierzenie, liczenie, rysowanie i robienie fotek nas czeka :)
Tomek zapewne się do nas dołączy, bo już coś wspominał o wyjeździe :P Chyba, że on się pisze na turnus z przeszczepem wątroby :P

Co do Rogowa, to nie sprawdzałam odległości, ale ten Jarosławiec daleko hehehe

Carisma 1.9 TD [*]

banderas40 
Mitsumaniak

Auto: Pajero Sport
Wysłany: 18-06-2012, 23:41   

To i ja mam w Darłowie 2 ośrodki i ponad 300 pokoi i również obok siebie i Hubert w nich był widział i wie jak wyglądają to ponad 300 miejsc noclegowych w standardzie hotelowym.
Co do Panoramy raczej wątpię ze się tym zainteresują, oni mają zupełnie inny profil działania i raczej nie będą zainteresowani ale może się mylę.
Co do 2 obiektów to jeżeli stoi obok siebie to jest to jak 1 obiekt, nie są rozsypane po okolicy, poza tym z tego co wiem to w ośrodku gdzie był zlot organizowany działo się to na kilku hektarach więc jesli połaczyć odpowiednio obiekty w Pogorzelicy to uważam że będą i tak bliżej siebie niż tam.
Co do miejsc parkingowych to jest ich znacznie więcej niż 70 tyle to ja mam u siebie jak coś a nie wszystkie sąsiad ma tyle samo albo wiecej.
Co do parkingu to zrozumcie że to nie wydzielony pas z drogi a parking bedący parkingiem tylę ze przed ośrodkiem co do ochrony to nie widzę problemu jeśli się to ujmie w kosztach.
Owszem można powiedzieć ja się znam ja wiem najlepiej nie znając topografii i usytuowania obiektów.
Jeżeli o mnie chodzi w jakiś tam szczególny sposób nie naciskam na tą imprezę bo zdaję sobie sprawę z ogromu spraw do załatwienia, wiem ile kłopotów i problemów po drodze do pokonania i na koniec i tak usłyszysz że to było złe tamto zle.
500 - 600 osób to nie jest jakaś oszałamiająca dla mnie ilość, był czas gdu do naszych Piramid do Darłowa w jeden dzień koleją więcej jechało dzieci na kolonię czy zieloną szkołę i jeszcze trzeba było je ze Sławna albo co gorsze Bialogardu przewieźć autokarami to były operacje a przenocowanie 500 osób przez 3 dni to nie jest jakieś specjalne wyzwanie.
Wyzwanie to reszta imprezy bo nocleg to 1 a reszta ewentu to coś innego i tu już jak wczesniej mówiłem trzeba mocnej ekipy która się tym zajmie.
I może być jeszcze 1 problem np sąsiad nie będzie zainteresowany i będzie po sprawie.
Więc jak przyjedziecie do mnie można się z nim myslę spotkac i porozmawiać czy będzie zainteresowany taką imprezą u siebie.

Odpowiedz do tematu