Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Witam nowa ma pytanie???
Autor Wiadomość
szatan666 
Forumowicz

Auto: Pajero II V6 1996
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 08-12-2012, 12:20   

pracuje w japonskiej fabryce i strony okleslamy patrzac od tyłu , to chyba raczej normalne. :wink:

elwirkak1 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero II
Wysłany: 12-12-2012, 10:13   

Witam ponownie po dłuższej koledzy nieobecności diagnosta stwierdził że lewa strona auta jest rozbieżna o 8 stopni wyregulował natomiast w odpowiedzi na pytanie kolegi jakie mam opony to 265/70 r15 co do kontrolki napędów przednich nikt nie potrafi lub nie chce się za to zabrać (:,

jawaldek 
Mitsumaniak

Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 12-12-2012, 10:47   

elwirkak1 napisał/a:
co do kontrolki napędów przednich nikt nie potrafi lub nie chce się za to zabrać (:,
:?: :?: :?: :?: prosty test-podjazd pod górkę dodaj gwałtownie gazu ->> tył zarzuci bo nie masz zapiętego przodu-->> zapnij przód przy stojącym samochodzie i wciśniętym sprzęgle ( po sprawdzeniu rozepnij przód bo nie wiemy jaka skrzynia biegów ES czy SS) i powtórka z rozrywki powinien iść prosto ale ... jesli masz rozłączone sprzęgiełka na piaście to nic nie da dołączanie-->> muszą być zapięte. Zrób zdjęcia z boku przednich kół (piasty) i deski rozdzielczej -->> zegarów. Super było by jak byś wstawiła w awatarze przynajmniej który rok samochodu-->> może gdzieś napisałaś w tekście ale czytać to wszystko :?:

[ Dodano: 12-12-2012, 11:30 ]
elwirkak1 napisał/a:
moja Padżeryna II z roku 1992 SS
wpisz te dane do awataru

Poczytaj może się przydać http://forum.mitsumaniaki...der=asc&start=0

lukas 78 
Forumowicz

Auto: pajero 2,5 tdi
Wysłany: 12-12-2012, 11:34   

elwirkak1 napisał/a:
Witam ponownie po dłuższej koledzy nieobecności diagnosta stwierdził że lewa strona auta jest rozbieżna o 8 stopni wyregulował natomiast w odpowiedzi na pytanie kolegi jakie mam opony to 265/70 r15 co do kontrolki napędów przednich nikt nie potrafi lub nie chce się za to zabrać (:,

nie ma czegoś takiego jak rozbieżna jedna strona auta. Rozbieżność lub zbiezność dotyczy obydwu kół. Jeśli mówił o jednym to mogło chodzić tylko o kąt pochylenia koła :wink:

elwirkak1 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 13-12-2012, 11:58   

lukas 78 napisał/a:
elwirkak1 napisał/a:

nie ma czegoś takiego jak rozbieżna jedna strona auta. Rozbieżność lub zbiezność dotyczy obydwu kół. Jeśli mówił o jednym to mogło chodzić tylko o kąt pochylenia koła :wink:

Witam bardzo możliwe że były sprawdzane kąty napisze jak to było diagnosta wjechał kilka razy na jakieś metalowe płyty przed każdym wjazdem coś regulował aż w końcu na cyferblacie pojawiło się zero tak to się odbywało co do końca robił nie wiem.
Co do mrugających kontrolek to za radą kolegi pojechałam na nie uczęszczaną górkę i tak na 2H z gazem oczywiście auto stanęło boczkiem jak włączyłam 4H zachowanie było zupełnie odmienne, dalej co zauważyłam po nocy kiedy uruchamiam rano auto przedni napęd nie miga jest tak jak kiedyś podświetlone są tylko dolne koła ale niestety po minucie zaczęło znów migać.

lukas 78 
Forumowicz

Wysłany: 13-12-2012, 13:54   

dobry spec :lol:
to nawet kątów nie sprawdził tylko na płycie zbieżność ustawił
Ostatnio zmieniony przez lukas 78 13-12-2012, 16:35, w całości zmieniany 1 raz  

jawaldek 
Mitsumaniak

Wysłany: 13-12-2012, 16:20   

elwirkak1 napisał/a:
dalej co zauważyłam po nocy kiedy uruchamiam rano auto przedni napęd nie miga jest tak jak kiedyś podświetlone są tylko dolne koła ale niestety po minucie zaczęło znów migać.
a czy po załączeniu przedniego napędu też mrugają ?? Jak będziesz rozłączała przedni napęd to zatrzymaj się i cofnij kawałek i potem już do przodu-->> też będą mrugać ?? Jest to irytujące ale najważniejsze że napędy działają. Według mnie to wina zaśniedziałych styków na czujnikach ->> wersja optymistyczna, lub uszkodzone same czujniki. Zamieście dla elwirkak1 schemat elektryczny tych czujników może mechanik się połapie :wink:

elwirkak1 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 14-12-2012, 07:51   

jawaldek napisał/a:
elwirkak1 napisał/a:
dalej co zauważyłam po nocy kiedy uruchamiam rano auto przedni napęd nie miga jest tak jak kiedyś podświetlone są tylko dolne koła ale niestety po minucie zaczęło znów migać.
a czy po załączeniu przedniego napędu też mrugają ?? Jak będziesz rozłączała przedni napęd to zatrzymaj się i cofnij kawałek i potem już do przodu-->> też będą mrugać ?? Jest to irytujące ale najważniejsze że napędy działają. Według mnie to wina zaśniedziałych styków na czujnikach ->> wersja optymistyczna, lub uszkodzone same czujniki. Zamieście dla elwirkak1 schemat elektryczny tych czujników może mechanik się połapie :wink:

Witam po załączeniu napędów w pozycje 4H przestają mrugać, wypróbowane kiedy rozłączam cofnę i ruszę też mrugają.

jawaldek 
Mitsumaniak

Wysłany: 14-12-2012, 12:11   

elwirkak1 napisał/a:

Witam po załączeniu napędów w pozycje 4H przestają mrugać, wypróbowane kiedy rozłączam cofnę i ruszę też mrugają.
do poczytania przez mechanika http://mitsubishi-motors....6class%3DNDFCL6

Nie wiem czy może mieć coś z tym wspólnego ale .....ale czemu nie wypróbować-->> zdejmij na klika minut klemę masowa z akumulatora-->>>może jednak jakiś sterownik się zawiesił->> powinien się zresetować.
Opcja dla mechanika-->> rozłączać i oczyszczać (np elektrosolem) delikatnie wszystkie kostki elektryczne na skrzyni i przednim moście.

lukas 78 
Forumowicz

Wysłany: 14-12-2012, 14:58   

u mnie też mrugają a nie mam jak zajrzeć , to że mruga to tylko mruga przód zapina się na bank, taki to urok tych aut, co nie zmienia faktu że się zrobi jak pogoda na to pozwoli :wink:
Waldek, Ty lepiej idź sprawdź olej w reduktorze :mrgreen:

jawaldek 
Mitsumaniak

Wysłany: 14-12-2012, 16:38   

lukas 78 napisał/a:
Waldek, Ty lepiej idź sprawdź olej w reduktorze :mrgreen:
ojtam ojtam :lol: już posprawdzane a jak bym opisał historię wcześniejszego sprawdzania to obecna mina mechanika bezcenna :p Najważniejsze że zapina kontrolki "można" zlekceważyć wzrokowo-> tak wiem irytuje to :mrgreen:

rico.1 
Forumowicz

Auto: Pajero II 2.5TD
Wysłany: 15-12-2012, 00:53   

elwirkak1 napisał/a:
po nocy kiedy uruchamiam rano auto przedni napęd nie miga jest tak jak kiedyś podświetlone są tylko dolne koła ale niestety po minucie zaczęło znów migać.
wygląda na to, że jakiś artysta pomieszał coś z wężykami podciśnieniowymi do przednich napędów :p
proponuję zajrzeć do ostatniego tematu przedmówcy, jawaldek co prawda miał inny problem z napędami,
ale z rozmachu jest tam wiele przydatnych linków - mądry mechanik na tej podstawie doprowadzi wszystko do porządku :)

elwirkak1 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 17-12-2012, 08:20   

rico.1 napisał/a:
elwirkak1 napisał/a:
po nocy kiedy uruchamiam rano auto przedni napęd nie miga jest tak jak kiedyś podświetlone są tylko dolne koła ale niestety po minucie zaczęło znów migać.
wygląda na to, że jakiś artysta pomieszał coś z wężykami podciśnieniowymi do przednich napędów :p
proponuję zajrzeć do ostatniego tematu przedmówcy, jawaldek co prawda miał inny problem z napędami,
ale z rozmachu jest tam wiele przydatnych linków - mądry mechanik na tej podstawie doprowadzi wszystko do porządku :)

Może ktoś zrobił psikusa podczas wymiany wtryskiwaczy?

lukas 78 
Forumowicz

Wysłany: 17-12-2012, 13:12   

nie chcę Cię martwić tak przed świętami ale źle ustawiona zbieżność tnie opony z dwóch stron nie z jednej, przyglądaj się tej oponie :wink:

jawaldek 
Mitsumaniak

Wysłany: 17-12-2012, 16:42   

elwirkak1 napisał/a:
Może ktoś zrobił psikusa podczas wymiany wtryskiwaczy?
może mechanik chce Cię częściej widzieć :wink: :mrgreen:
Wtryskiwacze są gdzie indziej i z tego co opisałaś problemem są czujniki lub/i elektryka bo załącza przód i rozłącza. Co zrobiłaś lub zrobił do tej pory mechanik ??? A może nas :lol: tylko :wink: kokietujesz :wink: :mrgreen: A my się tak staramy :P :mrgreen:

Odpowiedz do tematu