Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Xenon w Carismie
Autor Wiadomość
arturro
[Usunięty]

Wysłany: 03-01-2007, 08:16   

Chooper napisał/a:

....uwierz mi, że jest

i to ogromna, kilka tygodni temu podlasie bylo spowite mgla przez okolo tygodnia ale nie jakas tam mgielka ale taka "ze konie sie dusily", a tak powaznie to bylem juz sklonny wyjac gorne zarowki (bo samych halogenow nie da sie zapalic) aby wlasnie te przednie lampy nie robily mi "sciany" przed samochodem.
przecwimgielne ladnie oswietlaly droge przed samochodem.
ja u siebie lampy reguluje wraz ze zmiana ogumienia czyli dwa razy w roku.

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 03-01-2007, 08:18   

arturro napisał/a:
przednie lampy nie robily mi "sciany" przed samochodem

to normalne przy lampach ustawionych w miare pionowo - zupelnie inaczej jest np. w Megane I, Matizie czy Lanosie - tam lampy swieca w 'sufit' i robia biala sciane podczas mgly

Tomecki
[Usunięty]

Wysłany: 03-01-2007, 08:52   

Krzyzak napisał/a:
zupelnie inaczej jest np. w Megane I, Matizie czy Lanosie - tam lampy swieca w 'sufit' i robia biala sciane podczas mgly

Tak, ale w Megane 1 można jeździć na przeciwmgielnych przednich i tylnych przy włączonych postojówkach, więc tak jak napisał
arturro napisał/a:
bylem juz sklonny wyjac gorne zarowki (bo samych halogenow nie da sie zapalic) aby wlasnie te przednie lampy nie robily mi "sciany" przed samochodem

nie ma problemu we mgle. A jeśli już chodzi o Megane.
Mój ojciec jest w posiadaniu Megane Classic z 2000 roku, a teść Megane Scenic z 2001. Szczerze powiedziawszy rzadko zdarza się w aucie tak dobre oświetlenie jak w Megankach.

Aha i dzięki Panowie za skuteczne wybicie z głowy tego pomysłu z Xenonami....

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 03-01-2007, 09:30   

z tym megane to tylko przyklad - jechalem jakis 1.5 miecha temu megane 1 i przy lampach z Galanta E32 to sa swieczki...
ale i tak najbardziej gosc narzekal na zawieszenie - mowil, ze czasem co 2 tyg. musi laczniki wymieniac, jak mu zwrocilem uwage, ze chyba nie wlaczyl swiatel, to byl zaskoczony, bo tez sadzil, ze nie jest zle

Alek
[Usunięty]

Wysłany: 03-01-2007, 13:04   

arturro napisał/a:
bo samych halogenow nie da sie zapalic

We wszystkich moich dotychczasowych samochodach można było użyć przeciwmgielnych bez mijania, byleby tylko włączyć pozycyjne. I przyznam że dwa razy trafiłem na taką nocną mgłę że bez przeciwmgielnych to tylko zjechać na parking i przeczekać do rana. Krótkie dawały tylko białą ścianę i trzeba je było wyłączyć.
Krzyżak, rozumiem że gdy piszesz o oślepianiu przeciwmgielnymi kierowców ciężarówek, to masz na myśli noc i dobrą widoczność?

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 03-01-2007, 13:17   

Chooper napisał/a:
JCH napisał/a:
stwierdzić jaka jest różnica z "halogenami" i bez.

uwierz mi, że jest
Nie w tym rzecz, że nie widzę różnicy lub nie wierzę, że ta różnica jest, tylko dawno już nie było w moich rejonach takiej mgły aby to stwierdzić organoleptycznie ;) Te ostatnie mgiełki to ........ :lol: :lol: :lol:

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

dylson
[Usunięty]

Wysłany: 03-01-2007, 18:39   

Ja dalej nie kapuje co wam daja przeciwgielne. Jezeli macie je tak swietnie ustawione to oswietlaja kilka, kilkanascie metrow drogi. Co do pobocza to zwykle swiatla mijania oswietlaja je wystarczajaca. No chyba ze chcecie patrzec co kto ma na podworku. Jezeli macie niedoswietlone pobocze radze ustawic sobie swiatla mijania ewentualnie zainwestowac w nowe zarowki. Ile razy mijam sie z kims kto ma wlaczone przeciwmgielne tyle razy mam ochote mu...

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 03-01-2007, 21:48   

porobilem troche fotek jak to wyglada tzn same mijania, mijania plus halogeny, dlugie, i dlugie plus halogeny.
zaraz stworze topic ze zdjeciami i tam bedziemy mogli kontynuowac rozmowy.
za kilka chwil link.
OK koniec dyskusji nt co lepiej swieci w tym temacie, do dalszego rozwarzania na ten temt zapraszam tu: http://www.mitsubishi-gra...p=105378#105378

Odpowiedz do tematu