Tuning ASX |
Autor |
Wiadomość |
MartynkaWAW
Forumowicz
Auto: Pajero
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 15-05-2017, 10:16
|
|
|
Przypomina mi się era gdy wszyscy kupowali sobie takie płetwy i przyklejali na dach, nawet jeśli były tylko atrapami |
|
|
|
 |
joujoujou
Forumowicz łysy i brzydki.

Auto: niebieskie
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 12 razy Dołączył: 29 Kwi 2017 Posty: 3433 Skąd: Skąd: Skąd:
|
|
|
|
 |
GMMalin
Nowy Forumowicz Grzegorz M.
Auto: DS5 ; będzie ASX
|
Wysłany: 02-06-2017, 21:28
|
|
|
Szukam mieszka do ASX 2017 - ten co jest założony do skórzanej gałki to tragedia macie jakieś namiary? Skóra, fajnie wykonana. |
|
 |
joujoujou

|
|
|
|
 |
GMMalin
Nowy Forumowicz Grzegorz M.
Auto: DS5 ; będzie ASX
|
Wysłany: 04-06-2017, 16:21
|
|
|
dzięki, widzę ceny w PL więc pewnie też sprzedaje, będę pisał
[ Dodano: 05-06-2017, 21:21 ]
kupował ktoś:
decorative air chrome |
|
 |
joujoujou

|
Wysłany: 29-06-2017, 15:52
|
|
|
joujoujou napisał/a: | Do swojego autka (akurat nie do ASX) brałem mieszek od nich [...] | Wziąłem i do ASXa. Ale zanim zdjęcia z tego moda, to tymczasem inny. Trochę plasticzany ale za kilkanaście złotych (wliczając przesyłkę) to w sumie całkiem całkiem. Nakładki na mocowanie ogranicznika i osłonki na rygiel (czy jak to nazwać) zamka.
 |
_________________ Pozdr,
jou
Gość, skomentuj niebieską corolkę.
Gość, skomentuj samochodzik na baterie! |
|
|
|
 |
sla
Forumowicz

Auto: Inne
Pomógł: 22 razy Dołączył: 27 Mar 2005 Posty: 2882 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 30-06-2017, 10:00
|
|
|
A pod tymi plastikami nie będzie rdzewiało jak będzie wilgoć? Obawiam się, że działanie będzie odwrotne od deklarowanego przez producenta. |
|
|
|
 |
joujoujou

|
Wysłany: 01-07-2017, 02:47
|
|
|
Producent deklaruje że ma być ładniej - wiem, kwestia dyskusyjna, ale właścicielce się podoba (mi zresztą też).
W swoim aucie mam (prawie) identyczne od 2 czy 3 lat i nic nie rdzewieje. Zresztą porównując czteroletniego ASXa do pełnoletniego mojego (też japończyka) to patrząc tylko na podwozie trudno byłoby określić który starszy, bo rdzy podobna ilość. Także rdza na ocynkowanych okuciach to IMO najmniejsze zmartwienie.
Zresztą przekonamy się za jakiś czas i oczywiście podzielę się publicznie wynikami. |
_________________ Pozdr,
jou
Gość, skomentuj niebieską corolkę.
Gość, skomentuj samochodzik na baterie! |
|
|
|
 |
Mumcio1977
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi ASX
|
Wysłany: 12-08-2019, 19:19
|
|
|
A ma ktoś założone nakładki na lusterka chrom, mam strasznie matowe i pomyślałem sobie o tych nakładkach lub folii ale te co są dostępne na allegro to wszystkie z Chin i nie wiem jak z ich jakością 😉 |
|
|
|
 |
sla
Forumowicz

Auto: Inne
Pomógł: 22 razy Dołączył: 27 Mar 2005 Posty: 2882 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 12-08-2019, 19:25
|
|
|
Jakość na pewno marna, ale jak kupisz bezpośrednio na Ali, to zapłacisz grosze i pewnie na jakis czas, jak lubisz chromy to będziesz zadowolony. |
|
|
|
 |
dewrew
Forumowicz
Auto: ASX
|
Wysłany: 07-01-2020, 13:29
|
|
|
Czym zastąpić te taśmę 3m z Ali ? Nie przyklejaja mi się te nakładki na głośniki i otwory nawiewu, średnio pasują i ta taśma to porażka, ja wy to poprzyklejaliscie???? |
|
|
|
 |
adek
Forumowicz adek
Auto: ASX
Pomógł: 7 razy Dołączył: 17 Wrz 2019 Posty: 137 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 07-01-2020, 14:12
|
|
|
dewrew napisał/a: | Czym zastąpić te taśmę 3m z Ali ? Nie przyklejaja mi się te nakładki na głośniki i otwory nawiewu, średnio pasują i ta taśma to porażka, ja wy to poprzyklejaliscie???? |
Skąd ja to znam
Zerwałem starą taśmę i zakupiłem na aledrogo nowa 3M:
0.6 grubości / 6mm szerokości
0.6 grubości / 9mm szerokości
1.1 grubości / 9mm szerokości
Ta 1.1 grubości okazała się jednak zbyt cienka dlatego używałem podwójnie 0.6/6mm a tam gdzie było troszkę szerzej to dawałem 0.6/9mm (nadmiar przycinałem nożykiem).
Potem przed naklejeniem pasowałem do nawiewów aby przylegało idealnie (bez dociskania - to ważne). Okrągłe wstawki kleiłem tak samo z tym, że lekko naciągałem taśmę aby nabrała krągłości.
Wydaje mi się, że wszystko można zrobić na taśmie 0.6/6mm klejąc podwójnie ale jako, że zamawiałem a koszt pozostałych wychodził około 5zł na sztuce to szkoda było nie wziąć
Na chwilę obecną mam przyklejone tweetery (okrągłe), nawiewy frontowe i nawiewy na podszybiu - wszystko się trzyma już przeszło 2 miesiące.
ps. pamiętaj aby przeczyścić miejsca po starej taśmie na ramce (ja użyłem jakiś tanich perfum). |
|
|
|
 |
|