|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EA5A/W 2.5] Pływający tył na sniegu |
Autor |
Wiadomość |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 03-02-2015, 21:03
|
|
|
Wydruk z geometrii masz |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
zimnylech
Forumowicz

Auto: Galant EA5X FSO Atu+ 1.4 Gti
|
Wysłany: 04-02-2015, 19:06
|
|
|
Mam ten sam problem, auto tańczy na byle studzience czy błocie pośniegowym jak mam kogoś z tyłu. Diagnosta powiedział że zawieszenie z tyłu ok ale widzę że jest niżej niż przód, geometria zrobiona. Nie wiem czy brać się za wymianę zawieszenia czy piasty bo podobno coś z nią nie halo. |
_________________ Mój Misiek |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 04-02-2015, 19:21
|
|
|
Należy zacząć od kontroli amorów i sprawdzenia geometrii. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
benny93
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Galant
|
Wysłany: 08-05-2016, 19:30
|
|
|
W moim Galu miałem identyczny problem. Wymieniony kompletny zawias tylni, amortyzatory Kyb i sprężyny Eibacha. Sprawność amorków 85%, nowe opony lecz auto na każdej studzience, przekraczaniu linii na autostradzie oraz na śliskiej nawierzchni "uciekało". Zimą samochód był prawie nie do opanowania. Mechanicy rozkładali ręce mówiąc że ten typ tak ma i nie ma szans na poprawę. dodam że po wymianie wahaczy "zrobiona" geometria. Zdecydowałem zabrać Gala na geometrię 3D, okazało się że jest wiele do poprawy. Po zrobieniu geometrii auto prowadzi się idealnie, jak przyklejone do drogi. Wszyscy którzy mają ten problem - zacznijcie od zrobienia porządnej geometrii. Pozdrawiam |
_________________ benny93 |
|
|
|
 |
|
|