Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Pontiac Transport 3.8 V6 - zakup - prosba
Autor Wiadomość
Old JDM 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Galant 1.8 TD GLS
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-03-2014, 21:42   

golab chlopaku chyba wyraznie juz napisalem prawda? Malo mnie interesuje co kto sadzi o Previi bo nie taki jest tytul jak i zamysl tego watku. Jesli tego nie potrafisz zrozumiec to daj sobie na wstrzymanie i nie zasmiecaj watku. Czy nie da sie juz bez trollingu na tym forum o cokolwiek spytac ?

Napisalem wyraznie. NIE INTERESUJE MNIE PREVIA - jak ktos chce, niech sobie kupi i wygodnej podrozy, ale mnie prosze nie wpychac. :axe:

skull 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Grandis 2,4 MiVEC
Wysłany: 10-03-2014, 22:22   

Old JDM napisał/a:
golab Malo mnie interesuje co kto sadzi o Previi bo nie taki jest tytul jak i zamysl tego watku.

no to jeżeli tak się czepiać to tu na forum chyba nie powinno być wątku o Pontiacu :P
kupuj Old JDM Pontiaca na co tu te dyskusje,raczej chyba tu nie znajdzie się bratnia dusza żeby razem pozachwycać się tym modelem. :D
Żeby nie było OT pytałem znajomka co miał takiego Pontiaca powiedział,że wzorem bezawaryjności to nie jest,ale tragedii jakiejś też nie było,jakieś awarie elektryki,i w tamtych latach miał problemy z częściami,ale teraz może to już zmieniło się.

Old JDM 
Mitsumaniak

Wysłany: 10-03-2014, 23:19   

Hej Skull :P

Nie chodzilo o zachwyt, tylko o czyjes doswiadczenie z tym modelem po prostu. Bo jest wieksza szansa ze ktos kto ma Grandisa mial z PTS do czynienia, lub jakis znajomy - anizeli bazujac na tym ze ja nie mialem :)

To widzisz - zamiast w tym kierunku isc z dyskusja, to ino Previa, Previa i Previa. :mrgreen:

Dzieki Skull za info :p

skull 
Forumowicz

Wysłany: 10-03-2014, 23:45   

mi szczerze też kiedyś podobał się Pontiac Transport :D ale to były czasy kiedy to było młode auto mogłem sobie tylko pomarzyć :wink: Później jeździłem ciągle różnymi japońcami z czasem powiększyła się rodzina i pojechałem do Szwecji do znajomków szukać swojego pierwszego Vana,w komisie akurat stał Pontiac,zacząłem oglądać już nawet zajarałem się,ale jak kumpel mechanik naskoczył na mnie :) że zapomnij co ty,to ciągle naprawiać będziesz itp. itd. :D i szybko wybił mi z głowy,wtedy kupiłem właśnie Space Wagona :D a nie myślałeś o Hondzie Odyssey pierwszej generacji lub Nissan Quest ? Ja tak dalej będę upierał się przy Japońcu :wink:

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 11-03-2014, 08:37   

Old JDM napisał/a:
To widzisz - zamiast w tym kierunku isc z dyskusja, to ino Previa, Previa i Previa. :mrgreen:
Nie dostrzegasz tej mocy :?: :P Trzeba częsciej powtarzać aż się utrwali :badgrin:
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

Old JDM 
Mitsumaniak

Wysłany: 11-03-2014, 10:20   

HEH Panowie - no obaj macie racje :mrgreen: Moze jak bede powtarzal jak mantre do lustra codziennie Previa Previa to mi sie spodoba :mrgreen:

A tak serio.Przeciez to oczywista oczywistosc ze najlepszym wyborem bylby Japonczyk (w koncu dla kogos kto wiekszosc zycia Japoncami przejezdzil to wiadomo. Na ta chwile mamy w domu 4 Japonczyki w tym 2 Mitsu). No ale ja szukalem szukalem i szukalem. I powiem wam ze nie znalazlem w parytecie ceny do tego srodkowego tunelu - ktory potrzebuje (musze miec mozliwosc przechodzenia z siedzenia kierowcy srodkiem na sam tyl), zeby kazdorazowo nie wychodzic.

No ale ze tych PTS-ow jest jak na lekarstwo, a do tego - te co sa, to w takim stanie ze Boze zmiluj, albo juz 10 lat jezdza na LPG typu Generacja II - to w rozpaczy, rozpoczalem ponowne wertowanie, troszke obnizajac oczekiwania (no jak sie nie da, to sie nie da).

No i nagle sie okazalo - ze chyba jednak tak bedzie latwiej, poniewaz znalazlo sie kilka autek jednak spelniajacych wymagania. (wczesniej myslalem ze beda zbyt male - ale chyba sie nadadza).

- Mitsubishi Space Wagon III (tylko ze on dobrze trzyma cene, a ten co nie trzyma to zas GDI ktorego bym wolal uniknac)

- Chrysler Voyager (ale ze sie na amerykancach nie znam bo nigdy nie mialem - musialbym powtorzyc cala litanie orientowania sie jaki silnik itd - ehhh)

- VW Sharan / Seat Alhambra (nie najgorzej, ale one sa blizniancze z Fordem Galaxy a ja juz zadnego Forda w swoim zyciu nie kupie po przygodach z ostatnim. W zwiazku z tym troche sie boje tych modeli. Jak sie woli zostawic 22 letniego Galanta w TD, zamiast Mondeo MK3 Lifta z LPG - to chyba cos to znaczy hehe :mrgreen: Wiec Fordowi mowie :finga: :finga: :finga: )

Ale teraz mniej wiecej widzicie jaki design mi sie podoba, wiec blagam :badgrin: Tylko nie Previa hehehe :mrgreen:

Ps. Sorki za wczesniejsze nerwy - ale jak sie siedzi dzien i noc na tablica.pl i innych, do tego czyta setki materialow zeby cos wiedziec - bo ja wczesniej amerykanca nie mialem, to sie rozregulowuje w szybkim tempie stan nerwow w czlowieku :p Takze nie bierzcie tego do siebie :badgrin:

mjsystem 
Forumowicz

Auto: ...
Wysłany: 11-03-2014, 12:27   

Old JDM napisał/a:
VW Sharan / Seat Alhambra (nie najgorzej, ale one sa blizniancze z Fordem Galaxy a ja juz zadnego Forda w swoim zyciu nie kupie

Patryk ale Galaxy nawet nie stał koło Alhambry czy Sharana. To taki wyrzutek. Tak samo wygląda i to jedyne podobieństwo tego modelu. Modele nie są złe a na pewno wielokrotnie lepsze od Pontiaca. :wink:

[ Dodano: 11-03-2014, 12:28 ]
Old JDM napisał/a:
musze miec mozliwosc przechodzenia z siedzenia kierowcy srodkiem na sam tyl), zeby kazdorazowo nie wychodzic.

PS Ty leniu 8) :mrgreen: :P :lol:

gołąb 
Mitsumaniak

Auto: Lex Ls430 , VW Calif exclusive
Wysłany: 11-03-2014, 13:35   

Old JDM napisał/a:
golab chlopaku chyba wyraznie juz napisalem prawda? Malo mnie interesuje co kto sadzi o Previi bo nie taki jest tytul jak i zamysl tego watku. Jesli tego nie potrafisz zrozumiec to daj sobie na wstrzymanie i nie zasmiecaj watku. Czy nie da sie juz bez trollingu na tym forum o cokolwiek spytac ?

Napisalem wyraznie. NIE INTERESUJE MNIE PREVIA - jak ktos chce, niech sobie kupi i wygodnej podrozy, ale mnie prosze nie wpychac. :axe:
Oj weź na mnie nie krzycz, ja tu Chłopaku z podtekstem żartobliwym, a Ty tak na poważnie...

Old JDM 
Mitsumaniak

Wysłany: 11-03-2014, 14:03   

golab wyjasnienie w poscie powyzej :mrgreen:

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Wysłany: 11-03-2014, 15:44   

mjsystem napisał/a:
Galaxy nawet nie stał koło Alhambry czy Sharana. To taki wyrzutek.
No chyba, że go smażalnią zarazili :P

Old JDM 
Mitsumaniak

Wysłany: 20-03-2014, 18:22   

Do zamkniecia :mrgreen: Plan poszukiwan sie zmienil :mrgreen:

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Wysłany: 20-03-2014, 18:35   

Przekonany do Previi :?: :badgrin:

gołąb 
Mitsumaniak

Auto: Lex Ls430 , VW Calif exclusive
Wysłany: 20-03-2014, 19:32   

No widzisz... od razu trrza było brać Previę i śmigać

skull 
Forumowicz

Wysłany: 20-03-2014, 19:33   

robertdg napisał/a:
Przekonany do Previi :?: :badgrin:

haha :D może udało się :wink:

Old JDM 
Mitsumaniak

Wysłany: 20-03-2014, 19:43   

HaHa :mrgreen: :mrgreen: NEVER :badgrin: :badgrin: Postaram sie moze o Outlandera I albo jesli sie utrafi poczatek Pajero (od 2001 w gore). :P Ale raczej to pierwsze :p

Ps. Wiadomo ze Grandis bylby wypasikiem, ale w tej kasce to sie dobrego nie kupi. Tak wiec raczej dlatego taki wybor. :biggrin:

Odpowiedz do tematu