Pontiac Transport 3.8 V6 - zakup - prosba |
Autor |
Wiadomość |
Old JDM
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Galant 1.8 TD GLS
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 10-03-2014, 21:42
|
|
|
golab chlopaku chyba wyraznie juz napisalem prawda? Malo mnie interesuje co kto sadzi o Previi bo nie taki jest tytul jak i zamysl tego watku. Jesli tego nie potrafisz zrozumiec to daj sobie na wstrzymanie i nie zasmiecaj watku. Czy nie da sie juz bez trollingu na tym forum o cokolwiek spytac ?
Napisalem wyraznie. NIE INTERESUJE MNIE PREVIA - jak ktos chce, niech sobie kupi i wygodnej podrozy, ale mnie prosze nie wpychac. |
_________________ 02832/KMM
 |
|
|
|
 |
skull
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Grandis 2,4 MiVEC
Pomógł: 8 razy Dołączył: 03 Mar 2008 Posty: 614 Skąd: Kentaki
|
Wysłany: 10-03-2014, 22:22
|
|
|
Old JDM napisał/a: | golab Malo mnie interesuje co kto sadzi o Previi bo nie taki jest tytul jak i zamysl tego watku. |
no to jeżeli tak się czepiać to tu na forum chyba nie powinno być wątku o Pontiacu
kupuj Old JDM Pontiaca na co tu te dyskusje,raczej chyba tu nie znajdzie się bratnia dusza żeby razem pozachwycać się tym modelem.
Żeby nie było OT pytałem znajomka co miał takiego Pontiaca powiedział,że wzorem bezawaryjności to nie jest,ale tragedii jakiejś też nie było,jakieś awarie elektryki,i w tamtych latach miał problemy z częściami,ale teraz może to już zmieniło się. |
|
 |
Old JDM
Mitsumaniak

|
Wysłany: 10-03-2014, 23:19
|
|
|
Hej Skull
Nie chodzilo o zachwyt, tylko o czyjes doswiadczenie z tym modelem po prostu. Bo jest wieksza szansa ze ktos kto ma Grandisa mial z PTS do czynienia, lub jakis znajomy - anizeli bazujac na tym ze ja nie mialem
To widzisz - zamiast w tym kierunku isc z dyskusja, to ino Previa, Previa i Previa.
Dzieki Skull za info |
 |
|
|
|
 |
skull
Forumowicz

|
Wysłany: 10-03-2014, 23:45
|
|
|
mi szczerze też kiedyś podobał się Pontiac Transport ale to były czasy kiedy to było młode auto mogłem sobie tylko pomarzyć Później jeździłem ciągle różnymi japońcami z czasem powiększyła się rodzina i pojechałem do Szwecji do znajomków szukać swojego pierwszego Vana,w komisie akurat stał Pontiac,zacząłem oglądać już nawet zajarałem się,ale jak kumpel mechanik naskoczył na mnie że zapomnij co ty,to ciągle naprawiać będziesz itp. itd. i szybko wybił mi z głowy,wtedy kupiłem właśnie Space Wagona a nie myślałeś o Hondzie Odyssey pierwszej generacji lub Nissan Quest ? Ja tak dalej będę upierał się przy Japońcu |
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 11-03-2014, 08:37
|
|
|
Old JDM napisał/a: | To widzisz - zamiast w tym kierunku isc z dyskusja, to ino Previa, Previa i Previa. | Nie dostrzegasz tej mocy Trzeba częsciej powtarzać aż się utrwali |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
Old JDM
Mitsumaniak

|
Wysłany: 11-03-2014, 10:20
|
|
|
HEH Panowie - no obaj macie racje Moze jak bede powtarzal jak mantre do lustra codziennie Previa Previa to mi sie spodoba
A tak serio.Przeciez to oczywista oczywistosc ze najlepszym wyborem bylby Japonczyk (w koncu dla kogos kto wiekszosc zycia Japoncami przejezdzil to wiadomo. Na ta chwile mamy w domu 4 Japonczyki w tym 2 Mitsu). No ale ja szukalem szukalem i szukalem. I powiem wam ze nie znalazlem w parytecie ceny do tego srodkowego tunelu - ktory potrzebuje (musze miec mozliwosc przechodzenia z siedzenia kierowcy srodkiem na sam tyl), zeby kazdorazowo nie wychodzic.
No ale ze tych PTS-ow jest jak na lekarstwo, a do tego - te co sa, to w takim stanie ze Boze zmiluj, albo juz 10 lat jezdza na LPG typu Generacja II - to w rozpaczy, rozpoczalem ponowne wertowanie, troszke obnizajac oczekiwania (no jak sie nie da, to sie nie da).
No i nagle sie okazalo - ze chyba jednak tak bedzie latwiej, poniewaz znalazlo sie kilka autek jednak spelniajacych wymagania. (wczesniej myslalem ze beda zbyt male - ale chyba sie nadadza).
- Mitsubishi Space Wagon III (tylko ze on dobrze trzyma cene, a ten co nie trzyma to zas GDI ktorego bym wolal uniknac)
- Chrysler Voyager (ale ze sie na amerykancach nie znam bo nigdy nie mialem - musialbym powtorzyc cala litanie orientowania sie jaki silnik itd - ehhh)
- VW Sharan / Seat Alhambra (nie najgorzej, ale one sa blizniancze z Fordem Galaxy a ja juz zadnego Forda w swoim zyciu nie kupie po przygodach z ostatnim. W zwiazku z tym troche sie boje tych modeli. Jak sie woli zostawic 22 letniego Galanta w TD, zamiast Mondeo MK3 Lifta z LPG - to chyba cos to znaczy hehe Wiec Fordowi mowie )
Ale teraz mniej wiecej widzicie jaki design mi sie podoba, wiec blagam Tylko nie Previa hehehe
Ps. Sorki za wczesniejsze nerwy - ale jak sie siedzi dzien i noc na tablica.pl i innych, do tego czyta setki materialow zeby cos wiedziec - bo ja wczesniej amerykanca nie mialem, to sie rozregulowuje w szybkim tempie stan nerwow w czlowieku Takze nie bierzcie tego do siebie |
 |
|
|
|
 |
mjsystem
Forumowicz
Auto: ...
Pomógł: 27 razy Dołączył: 06 Sie 2010 Posty: 11637 Skąd: ...
|
Wysłany: 11-03-2014, 12:27
|
|
|
Old JDM napisał/a: | VW Sharan / Seat Alhambra (nie najgorzej, ale one sa blizniancze z Fordem Galaxy a ja juz zadnego Forda w swoim zyciu nie kupie |
Patryk ale Galaxy nawet nie stał koło Alhambry czy Sharana. To taki wyrzutek. Tak samo wygląda i to jedyne podobieństwo tego modelu. Modele nie są złe a na pewno wielokrotnie lepsze od Pontiaca.
[ Dodano: 11-03-2014, 12:28 ]
Old JDM napisał/a: | musze miec mozliwosc przechodzenia z siedzenia kierowcy srodkiem na sam tyl), zeby kazdorazowo nie wychodzic. |
PS Ty leniu |
|
|
|
 |
gołąb
Mitsumaniak

Auto: Lex Ls430 , VW Calif exclusive
Pomógł: 15 razy Dołączył: 01 Wrz 2009 Posty: 1094 Skąd: Ostrówek/wołomin
|
Wysłany: 11-03-2014, 13:35
|
|
|
Old JDM napisał/a: | golab chlopaku chyba wyraznie juz napisalem prawda? Malo mnie interesuje co kto sadzi o Previi bo nie taki jest tytul jak i zamysl tego watku. Jesli tego nie potrafisz zrozumiec to daj sobie na wstrzymanie i nie zasmiecaj watku. Czy nie da sie juz bez trollingu na tym forum o cokolwiek spytac ?
Napisalem wyraznie. NIE INTERESUJE MNIE PREVIA - jak ktos chce, niech sobie kupi i wygodnej podrozy, ale mnie prosze nie wpychac. | Oj weź na mnie nie krzycz, ja tu Chłopaku z podtekstem żartobliwym, a Ty tak na poważnie... |
_________________ "Gdyby wszystko było inaczej, gdyby było odwrotnie, mógłbyś siedzieć jak ja teraz tu siedzę, mógłbyś siedzieć przy oknie"
 |
|
|
|
 |
Old JDM
Mitsumaniak

|
Wysłany: 11-03-2014, 14:03
|
|
|
golab wyjasnienie w poscie powyzej |
 |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

|
Wysłany: 11-03-2014, 15:44
|
|
|
mjsystem napisał/a: | Galaxy nawet nie stał koło Alhambry czy Sharana. To taki wyrzutek. | No chyba, że go smażalnią zarazili |
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
 |
|
|
|
 |
Old JDM
Mitsumaniak

|
Wysłany: 20-03-2014, 18:22
|
|
|
Do zamkniecia Plan poszukiwan sie zmienil |
 |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

|
Wysłany: 20-03-2014, 18:35
|
|
|
Przekonany do Previi |
 |
|
|
|
 |
gołąb
Mitsumaniak

Auto: Lex Ls430 , VW Calif exclusive
Pomógł: 15 razy Dołączył: 01 Wrz 2009 Posty: 1094 Skąd: Ostrówek/wołomin
|
Wysłany: 20-03-2014, 19:32
|
|
|
No widzisz... od razu trrza było brać Previę i śmigać  |
_________________ "Gdyby wszystko było inaczej, gdyby było odwrotnie, mógłbyś siedzieć jak ja teraz tu siedzę, mógłbyś siedzieć przy oknie"
 |
|
|
|
 |
skull
Forumowicz

|
Wysłany: 20-03-2014, 19:33
|
|
|
robertdg napisał/a: | Przekonany do Previi |
haha może udało się |
|
 |
Old JDM
Mitsumaniak

|
Wysłany: 20-03-2014, 19:43
|
|
|
HaHa NEVER Postaram sie moze o Outlandera I albo jesli sie utrafi poczatek Pajero (od 2001 w gore). Ale raczej to pierwsze
Ps. Wiadomo ze Grandis bylby wypasikiem, ale w tej kasce to sie dobrego nie kupi. Tak wiec raczej dlatego taki wybor. |
 |
|
|
|
 |
|