|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EAx 97-04] Mitsubishi Galant 2,5 V6 Avance 2002r - Łęknica |
Autor |
Wiadomość |
tipler
Nowy Forumowicz
Auto: rozglądam się
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 12-06-2014, 16:53
|
|
|
najpierw do wydziału po tablice tymczasowe ,robisz ubezpieczenie
z czerwonymi robisz przegląd techniczny i wtedy wracasz do wydziału po te właściwe i musisz w ubezpieczalni przepisać nr rej. na właściwy ,ale o tym cię powinni poinformować |
|
|
|
 |
Paweł84
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Galant
Pomógł: 11 razy Dołączył: 10 Maj 2014 Posty: 684 Skąd: Pabianice
|
Wysłany: 12-06-2014, 19:24
|
|
|
ja na pierwszy przegląd przyjechałem laweta |
|
|
|
 |
kamskow
Nowy Forumowicz

Auto: Galant 2.5 V6 Avance
|
Wysłany: 12-06-2014, 20:11
|
|
|
Ok, dzięki za odpowiedź. Czyli jest tak jak myślałem. A szkoda bo to dodatkowe koszty i formalności. |
|
|
|
 |
gołąb
Mitsumaniak

Auto: Lex Ls430 , VW Calif exclusive
Pomógł: 15 razy Dołączył: 01 Wrz 2009 Posty: 1094 Skąd: Ostrówek/wołomin
|
Wysłany: 12-06-2014, 20:51
|
|
|
kamskow napisał/a: | Tak jak już wcześniej wspomniano, w większości przypadków urząd celny posługuje się EUROTAX, i od ceny w nim zawartej wyliczają akcyzę. Galant którego kupiłem jest wyceniony w EUROTAX w okolicach 11 400zł, i od tego możemy zaniżyć tą wartość o 30%.
W moim przypadku mam na umowie 8000zł, a dokładniej 2000Euro. Na chwilę obecną opłaciłem akcyzę, która mnie wyniosła trochę ponad 1500zł. |
Nie euro tax, a info-ekspert http://www.info-ekspert.pl/wycena_wycena.php5 z resztą samemu też można z tego skorzystać wykupując kod przez sms. Grandisa sobie wyceniałem... Oczywiście z tymi 30% jest jak mówicie, jeśli pałka zostanie przegięta, akcyza zostanie policzona od średniej z info-eksperta. O ile w przypadku Galanta, może nie jest to olbrzymi pieniądz (ale też na drodze nie leży), to w przypadku droższych aut naprawdę warto sobie to ogarnąć, bo celnicy weryfikują praktycznie każdą umowę...- |
_________________ "Gdyby wszystko było inaczej, gdyby było odwrotnie, mógłbyś siedzieć jak ja teraz tu siedzę, mógłbyś siedzieć przy oknie"
 |
|
|
|
 |
takumisan
Nowy Forumowicz
Auto: Mini Cooper S R56
|
Wysłany: 25-06-2014, 00:27
|
|
|
Małe pytanko, wiadomo mniej więcej czy jakieś Gale 2.5 V6(2001-3, sedan) stoją w Czapli? |
|
|
|
 |
|
|