|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[3.5 V6] zaświecił się abs |
Autor |
Wiadomość |
apg2312
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord VII 2.0 2003
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 90 razy Dołączył: 28 Maj 2014 Posty: 2310 Skąd: Chorzów
|
Wysłany: 16-12-2014, 00:24
|
|
|
W sumie trochę dziwne. U mnie przy awarii ABS-u kody błędu bez żadnego problemu wymrugałem. No ale to jednak inne auta...albo inna awaria...
Jeśli możesz, to spróbuj komputera. |
_________________ Adam
.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, później pokona doświadczeniem...
 |
|
|
|
 |
piotr277
Forumowicz

Auto: Pajero III V75 6G74
Pomógł: 4 razy Dołączył: 21 Lis 2011 Posty: 172 Skąd: Warszawa-Ursynów
|
Wysłany: 16-12-2014, 08:53
|
|
|
Wymruganie błędów ABSu nie zawsze się udaje - nie wiem od czego to zależy, być może od rocznika auta - były czasem różne rodzaje czujników, może sterowniki też..? U mnie, jak miałem zerwany czujnik, to kontrolka ABSu również nie migała i świeciła ciągle (chociaż jak się można było dokładnie przyjrzeć to jej blask trochę "bladł" - tak jakby mruganie).
apg2312 napisał/a: | spróbuj komputera | jeśli to raczej tylko serwisowy MUT. Żadne ELMy po OBD2, czy nawet Evoscan nie dadzą odczytów z ABSu, niestety. |
_________________ PIII LWB (V75) 6G74
PII SWB (V23) 6G72
 |
|
|
|
 |
moj.skarb
Forumowicz
Auto: pajero 3,5 V6 208km
|
Wysłany: 16-12-2014, 10:20
|
|
|
masz rację u mnie jakby się dokłanie przyjrzeć też kontrolka abs deliktnie ,,drży" przy wymrugiwaniu ale to zignorowałem bo w porównaniu z ce to właściwie się świeci. Dziś zobaczę może to drżenie odbywa się według jakiegoś kodu.
[ Dodano: 17-12-2014, 13:28 ]
rzeczywiście delikatne blednięcia kontrolki abs powtarzają się i są to kody 11, 12 ,32 ,51, sprawdzałem dokładnie sekwencja się powtarza. wcześniej ignorowałem to bo myslałem że te przygasanie lampki abs spwodowane jest mruganiem ce ale ce miga wyraźnie tylko 11 i 41.
czyżby........................?????????????????????????????/
[ Dodano: 17-12-2014, 15:34 ]
wypiąłem czujnik prawy tył i dodatkowo pokazuje mi błąd 13 także chyba pokazuje dobrze teraz pytania:
skoro na przednich czujnikach na kostkach rezystencje sa prawidłowe (błąd 11 i 12) i zmieniają się po kręceniu kołem to oznacza że przerwa jest dalej na drodze do sterownika???
co oznaczają błędy 32 i 51, ?????????
[ Dodano: 13-01-2015, 11:03 ]
piotr277 napisał/a: | to kontrolka ABSu również nie migała i świeciła ciągle (chociaż jak się można było dokładnie przyjrzeć to jej blask trochę "bladł" - tak jakby mruganie). |
dzięki temu zdaniu naprawiłem abs, blednięcie kontrolki abs w rzeczywistości mruga błędy, winien był g sensor, pozostałe błędy wynikały z rozpinania kostek gdzie komputer widział otwarty obwód i pokazywał błąd , po odłączeniu aku tamte błedy się kasowały został tylko błąd 32 czyli g sensor, po wymianie kontrolka abs zgasła, abs działa.......... |
_________________ marzenia się spełniają |
|
|
|
 |
|
|