Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Sport ASG
Autor Wiadomość
Dresu
[Usunięty]

Wysłany: 01-08-2010, 16:48   

z bliska zawsze boli

painkiller 
Forumowicz

Auto: Outlander + Sigma 3,0 12V
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 30-11-2010, 13:51   

szpala85 gratulacje, może któregoś razu jak moja ekipa wreszcie się uzbroi uda się ustawić na jakąś strzelaninę. Jak sprzedałem swojego M4A1 udało mi się kupić Colta 1911A1 full metal, na green gas

W zeszłym tygodniu kumpel kupił Colta 1911 Government i przez zimę jak znajdziemy lokal może uda się zorganizować strzelanie dynamiczne do kartonowych celów. Na wiosnę dwóch kolejnych kumpli planuje zakupy więc może coś z tego będzie. Pozdro

szpala85 
Mitsumaniak

Auto: dwie skarbonki
Wysłany: 30-11-2010, 15:53   

painkiller, czekam z niecierpliwością :mrgreen: ... bo mój D.45 leży i "rdzewieje" hehe .... :mrgreen: żartuje :mrgreen: ostatnio wywaliłem 2 magazynki do celu i go zakonserwowałem na zimę :wink:

i jak na razie sam sie bawię bo moja ekipa woli kupić golfa 2 za 400 zł i polatać po lesie ( nie powiem tez czasami latam :twisted: ) ale wiadomo marudzą że ten ASG to sporo kosztuje :wink: sami sobie robią błędne koło ,...

btw. też macie problem jak jest zimniej że podczas szybkiego oddawania strzałów ( czyli powiedzmy chce na szybko wystrzelić pół magazynka ) to zawór zamarza , blokuje blow-back-a i wywala cały gaz :roll: ..... albo spadek wydajności ( czyli jak kupiłem pukawkę to na jednym zatankowaniu mogłem wystrzelić 1,5 magazynka ,a teraz z ledwością 1 czasami pół ) :roll: ......

Dresu
[Usunięty]

Wysłany: 01-12-2010, 08:45   

zamarzanie gaziaka w zimie to norma. Wystarczy mały mróz i zaczynają się problemy. Nie przejmuj się będzie ciepło będzie działał normalnie.

painkiller 
Forumowicz

Wysłany: 01-12-2010, 09:12   

W takich warunkach jak teraz panują na dworze nie warto bawić się poza domem bo grozi to awarią. Pożyczyłem kumplowi magazynek i temperatura wykończyła go w godzinę, padł zawór :x Więc chwilowo jestem uziemiony. Gdzieś czytałem że jest niby zimowy gaz do replik ale nigdzie nie udało mi się tego potwierdzić.
To jest dobra akcja z użyciem ASG
Action Air

P.S. Wracając do tematu gazu to mam też wiatrówkę na CO2 i w normalnych warunkach pogodowych na jednym naboju z gazem można oddać ok 50 równych strzałów to raz w zimie wyciągnąłem go na dworze i z nowego naboju wystrzeliłem chyba 4 razy. Szkoda sprzętu na katowanie w zimie

szpala85 
Mitsumaniak

Auto: dwie skarbonki
Wysłany: 01-12-2010, 16:54   

Dresu, painkiller, dzięki czyli wszystko jest w normie :wink: ... już się bałem że coś nie dobrego dzieje się z moim D.45

painkiller napisał/a:
To jest dobra akcja z użyciem ASG

dobry jest :shock: ... i jakie opanowanie :shock: ale to chyba troszkę treningu potrzeba aby tak pukać pukawką :mrgreen:

Dresu
[Usunięty]

Wysłany: 02-12-2010, 08:06   

Dużo treningu i dobry sprzęt. Taki gaziak to ponad 1700 $.

painkiller 
Forumowicz

Wysłany: 27-04-2011, 12:42   

Siemka, we wtorek 3 maja planujemy z kumplami urządzić małe strzelanie we Wrocławiu (prawdopodobnie Kozanów) lub okolicach. Nie będzie to strzelanka na poziomie fanatyków ASG a raczej luźne starcie kilku amatorów ze świeżo zakupionym sprzętem. Jeżeli byli by jacyś chętni to zapraszam

kleryk-3kgt 
Forumowicz

Auto: 3000GT VR-4
Wysłany: 01-11-2012, 22:18   

Dresu napisał/a:
zamarzanie gaziaka w zimie to norma. Wystarczy mały mróz i zaczynają się problemy. Nie przejmuj się będzie ciepło będzie działał normalnie.

Jak się kupuje tanie chinole to co się dziwić ze zamarza.

System 5 oferuje możliwość strzelania nawet w ujemnych temperaturach.

Z airsoftem skończyłem jakieś 2 lata temu i nie żałuję. Jak się wgryziecie mocno w sport, dowiecie się dlaczego na dłuższą metę, jest to kicha.

Odpowiedz do tematu