Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Opinia 'blondynki' o ASX 1.6
Autor Wiadomość
vavoom 
Forumowicz

Auto: ex-ASX
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-03-2015, 18:29   

To jest chyba jakaś przypadłość japońców... Nowe modele Suzuki - S-Cross oraz Vitara, dokładnie to samo - na głównym kokpicie ładne, nowoczesne przyciski, a za lewym kolanem panel który chyba pamięta jeszcze czasy świetności Dr Albana...

booli 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi ASX
Wysłany: 10-03-2015, 19:44   

Dorzucę swoje 3 grosze do "podświetlenia".

Kiedy zamieniam się miejscami z żona, nic tak bardzo mnie nie wkurza (przepraszam za slownictwo) jak to, ze nie moge za cholere znalezc przycisku od regulacji lusterek, bo jakiś skos pożałował 2 (słownie: dwóch) LEDowych diod za 0.3$ sztuka zeby bylo wygodniej. O braku podswietlania przyciskow sterowania szyb nie wspomne... o ile pasażer moze miec to kompletnie w powazaniu, bo i tak ma po swojej stronie 1 przycisk, o tyle ja, jako kierowca, ktory pod lewym lokciem ma 8 kontrolek musze miec to podswietlone...
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 11-03-2015, 14:03, w całości zmieniany 1 raz  

Jarl 
Forumowicz

Auto: ASX 1,6
Wysłany: 11-03-2015, 13:02   

Niekoniecznie zgodzę się z teza nad wyższością Sportage nad ASX. Jeśli dla kogoś przestrzeń i kufer w ASX są wystarczające, to niekoniecznie sensownym będzie kupowanie jeszcze większego samochodu w sytuacji, gdy np. może się wiązać to niedogodnościami, n. z większą trudnością z parkowaniem czy tez większym ciężarem samochodu i łączącymi się z tym konsekwencjami (gorsze osiągi, większe spalanie przy porównywalnej pojemności). Pomijam wygląd, to jest kwestia gustu, mi się zdecydowanie bardziej podoba bryła ASX-a. Co do wyciszenia, zgoda, mogloby byc lepsze.

vavoom 
Forumowicz

Auto: ex-ASX
Wysłany: 12-03-2015, 20:29   

mozzarella napisał/a:
Tak nie są podświetlone, wydaje mi się, że przycisków w okolicy AS&G podświetlony jest 1 albo żaden.
Ja co prawda nie mam AS&G, ale wszystkie pozostałe są podświetlone... (regulacja świateł, czujniki cofania, ESP)

Wedrowiec 
Forumowicz

Auto: ASX DID LP Intense
Wysłany: 12-03-2015, 20:38   

Cytat:
Szyby mogę otwierać podczas jazdy więc jedyne co nie działa to składanie lusterek

? Lusterka można składać/rozkładać podczas jazdy. I nigdy nie patrzę na ten przycisk, po co?
A ten od szyby kierowcy chyba jest podświetlany z tego co kojarzę... przynajmniej jest jakoś tam wyróżniony i chyba właśnie podświetleniem. Zresztą szyby przy klimie to się otwiera tylko przy bramkach do garażu/autostradzie lub żeby pozbyć się deszczu przed ruszeniem. A poza tym może z raz na rok się zdarza.

mrdread 
Mitsumaniak

Auto: ASX 1.6 PB BlueSky '14
Wysłany: 23-03-2015, 21:21   

Cytat:
A ten od szyby kierowcy chyba jest podświetlany z tego co kojarzę... przynajmniej jest jakoś tam wyróżniony i chyba właśnie podświetleniem. Zresztą szyby przy klimie to się otwiera tylko przy bramkach do garażu/autostradzie lub żeby pozbyć się deszczu przed ruszeniem. A poza tym może z raz na rok się zdarza.

No tak ale dlaczego zawsze jak pozajeżdżam do bramek w nocy najpierw otwieram tylne szyby. :shock:

I do tego szklany dach..... wywalili lampkę z podsufitki i w zamian ... ciemność.

Wedrowiec 
Forumowicz

Wysłany: 23-03-2015, 21:26   

Sprawdzone, przycisk kierowcy podświetlony. I nie wiem jak można nie trafić :)

mrdread 
Mitsumaniak

Auto: ASX 1.6 PB BlueSky '14
Wysłany: 23-03-2015, 21:44   

Wedrowiec napisał/a:
Sprawdzone, przycisk kierowcy podświetlony. I nie wiem jak można nie trafić :)

To nie jest podświetlanie ... to coś co nawet nocy ledwo widać. A przenosząc wzrok z konsoli(licznika) nie widać wcale.

Do tego zielony :shock: jak wszystko inne jest czarwone lub białe

Wedrowiec 
Forumowicz

Wysłany: 24-03-2015, 00:04   

Zielony? Który rocznik? U mnie biały. Może w fabryce się rąbnęli? :D

Mark442 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi ASX 1,6 Blue Sky
Wysłany: 24-03-2015, 11:05   

Jest, jest podświetlenie i właśnie w kolorze zielonym... I jest widoczne dobrze!! Natomiast przycisk składania lusterek jest tak umieszczony (na samej górze) i jest w takim kształcie, że trudno go pomylić (nawet w totalnej ciemnicy) z jakimkolwiek innym przyciskiem. Inną kwestią jest fakt oświetlenia wnętrza samochodu przed jego uruchomieniem, w którego świetle widać wszystkie przyciski (o ile ustawimy taki tryb oświetlenia wnętrza...

Ale... dla malkontentów:
fakt, ASX nie ma tak podświetlonych przycisków na drzwiach kierowcy, jak ma to miejsce np. w Toyocie Verso. Cóż, wszystkie takie gadżety (a1la choinka świąteczna) mają przełożenie na cenę końcową każdego wózka. Tutaj od dawna producenci wyznają zasadę, że nie ma nic za darmo. Nawet 0,20, czy 0.,30 $ razy np. 100 tys. egzemplarzy ma swoją wartość księgową.

W podsumowani9u dyskusji - byłoby smutno, gdyby wszystkie marki samochodów wszystkich producentów były takim samym modelem, w takiej samej wersji i z taką samą ceną i kolorem. A dyskusje o tym, co jest lepsze (np. ASX, czy "Kijanka" Sportage) zawsze przypominać będą dyskusje malkontentów z cyklu o wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Świętami Wielkie Nocy...
"Miś" kultowy jest i basta !!"
"- Powiedz mi: po co jest ten miś?"

Odpowiedz do tematu