|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
l300 4x4 |
Autor |
Wiadomość |
Pastor
Nowy Forumowicz
Auto: L300 4WD 2,5TD
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 12-04-2016, 20:50
|
|
|
Poszło |
|
|
|
 |
christcrusher
Forumowicz

Auto: L300'90 , Subaru Forester
Kraj/Country: Norway
Pomógł: 1 raz Dołączył: 25 Lip 2010 Posty: 48 Skąd: Iceland
|
Wysłany: 12-04-2016, 21:02
|
|
|
Pastor napisał/a: | Poszło |
Dziekuje bardzo .
Masz u mnie Brió Nie zalewam zw czerwcu bede w Polsce. |
_________________ Subaru Legacy>Pajero Sport>Land Rover Discovery 2>Subaru Forester i Mitsu L300
 |
|
|
|
 |
Pastor
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 13-04-2016, 14:03
|
|
|
christcrusher napisał/a: |
Na srubie jeszcze sporo gwintu jest , wiec mam co krecic. Kreciles z pelnym obiazeniem czy lepiej podliftowac auto i krecic same kolo ?
|
Obojętne, choć troszkę łatwiej będzie kręcić po podniesieniu. Pełny efekt i tak zobaczysz dopiero jak go pobujasz i przetoczysz kawałek. |
|
|
|
 |
christcrusher
Forumowicz

|
Wysłany: 06-05-2016, 12:40
|
|
|
Powoli posuwamy sie do przodu ,dzisiaj wyciagnalem go z garazu na powietrze.
Teraz widac jak wysoko stoi tyl na nowych resorach w stosunku do przodu.
Dzisiaj Kostek jedzie po nowa szybe , stad ta srebrna tasma - musialem stara czyms przymocowac na czas jazdy. W zasadzie to auto juz stoi w warsztacie czekajac na szybe , za kilka godzin go odbiore. Pozostaje troche malowania , dach i wreszcie wezme sie za srodek.
Aaa bylbym zapomnial , wiem ze nie widac od tego pylu ale przyciemnilem mu tylne szyby |
_________________ Subaru Legacy>Pajero Sport>Land Rover Discovery 2>Subaru Forester i Mitsu L300
 |
|
|
|
 |
Pastor
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 13-05-2016, 09:07
|
|
|
Nic nie widzę - pewnie wina blokad w roboczym kompie. Ale jak się użyje wyobraźni to można powiedzieć że wyszedł bardzo ładnie
Mój też miał trochę za mocno dźwigniętą dupę po zmianie resorów, ale dość szybko z narastającym tonażem ładunku rzecz się unormowała.
Co planujesz w środku? Pewnie na początek wygłuszenie? |
|
|
|
 |
christcrusher
Forumowicz

|
Wysłany: 15-05-2016, 21:10
|
|
|
Pastor napisał/a: | Nic nie widzę - pewnie wina blokad w roboczym kompie. Ale jak się użyje wyobraźni to można powiedzieć że wyszedł bardzo ładnie
Mój też miał trochę za mocno dźwigniętą dupę po zmianie resorów, ale dość szybko z narastającym tonażem ładunku rzecz się unormowała.
Co planujesz w środku? Pewnie na początek wygłuszenie? |
Zgadza sie , wygluszenie i szeroko rozumiana izolacja termiczno-akustyczna
Oj roboty przy aucie jest od cholery , czego sie nie dotkne okazuje sie ze jest wciaz wiecej i wiecej.
Cos co bralem za rdzwe naloty okazuje sie dziurami , wiec ciagle wycinanie i spawanie , ale kurde to cos co lubie wiec generalnie jestem zadowolony .
Oczywiscie przez to ciagle mam obsuwke z wnetrzem ale ze nie jestem w american chopper to w sumie wali mnie ile to potrwa. Autko robie dla siebie i dla turystyki po Islandii wiec terminy mnie nie gonia. No w sumie oprocz tego zeby wreszcie miec luzy w garazu , Forester wciaz czeka na snorkel - mimo tego ze komponenty kupilem ponad rok temuj .
[ Dodano: 10-06-2016, 19:29 ]
Podciągnąłem na drążkach i przód się ładnie wyrównał
 |
 |
|
|
|
 |
zwierz
Nowy Forumowicz

Auto: l300 - poszukuje
|
Wysłany: 23-06-2016, 09:34 świerzy jestem i sięwitam ;]
|
|
|
cześć
dopiero co założyłem konto na forum. Wiem, że może nie jest to najlepszy temat na powitanie, ale jeszcze nie do końca ogarniam strukturę tego forum. Jeśli bardzo nie wpiszę się w wątek to proszę o przeniesienie do innego działu.
Od jakiegoś czasu chodzi za mną l300 i w końcu stwierdziłem, że trzeba tą sprawę rozwiązać ;]
Chciałem siędowiedzieć czy w okolicach warszawy występuje jakiś l300-maniak który miałby czas i chęci żeby się spotkać i chwilę pogadać. Nigdy nie miałem okazji zasiąść za sterami l300 i bardzo mi zależy żeby zobaczyćczy w ogóle siętam mieszczę (długi jestem niestety).
Chciałem się też dowiedzieć w skąd można dorwać l300 4wd bo rynek wtórny placowo-handlarzowy w Polsce jest niezwykle ubogi jeśli chodzi o l300etki.
z góry dziękuje i pozdrawiam wszystkich,
Zwierz |
|
|
|
 |
ZyGzaK_G
Nowy Forumowicz
Auto: SG4x4 2,5d,L300 4x4,Pajero2,5d
|
Wysłany: 25-06-2016, 21:43
|
|
|
Kupiłem ostatnio Space Geara 4wd a mój l300 stoi już od stycznia bo panewki szlak trafił ale dorwałem nowy silnik wiec jest/będzie do sprzedania. Jak coś info na priv tyle ze ja z Legnicy. |
_________________ Najlepszym sposobem przepowiadania przyszłości jest jej tworzenie |
|
|
|
 |
boski2
Forumowicz
Auto: Delica 92 td automat
|
Wysłany: 23-10-2016, 13:11
|
|
|
mitsumotors4x4 napisał/a: | Przyznam , że fajnie mi się czytało Twoje opowiadanie.A od zawsze Islandia kojarzyła mi się z tym , że takie kostki rdzy nie mają ,gdyż nie sypią soli jak u nas a tu niespodzianka Ale na to nie ma lekarstwa,pisałem z forumowym znajomym z Australii i tam też coraz mniej tych aut mimo ,że wersje 2wd produkowali do 2013 a zaprzestali tylko dlatego , że testy zderzeniowe wypadały słabo jak na normy z tamtego roku..Wiecie co mnie dziwi ? Że jak ktoś interesuje się tymi autami a są rzadkie nie powiem,dużo tym autom poświęca..Czy użytkownicy VW piszą z ludźmi z innego kontynentu aby zdobyć ciekawszych informacji ? No nie koniecznie.U nas jest mała grupka ludzi którzy się tym tematem interesują i bardzo dobrze,lekka motywacja nigdy nie zaszkodzi..Widziałem Twoją historie tego auta na innym temacie,podoba mi się jak i krajobrazy ! Nie ma co,szykować warto, "Będzie pan zadowolony ". I nie widziałem nigdy połączenia 2.0benz + 4wd (zwykle albo 2.4 albo 2.5TD ),więc świat jest większy niż mi się wydaje ale silnik i tak rewelacja (to od galanta o ile się nie myle a moge się mylić ). Lubicie ciekawostki ? Oto jak wygląda (delica 2.4) l300 sprzedawana a Taiwańskim salonie - oczywiście mowa o nowych autach.
http://delica.mitsubishi-...%88%A9%E5%8D%A1
Pewnie i wersje 4wd dało by się zamówić na wymiar
Czy dużo się zmieniło ? Moim zadaniem pomijając estetyke i troche elektroniki to nadal to samo auto |
jest tak jak mówisz. często piszę z gościem z astrali na grupie zamkniętej l300 4x4 na fb. a tym katalogiem miśków z Tajwanu mnie zabiłeś. rozpoczynam szukać przyjaciół z Tajwanu
[ Dodano: 23-10-2016, 13:29 ]
Pastor napisał/a: |
[ Dodano: 21-02-2016, 11:00 ]
mitsumotors4x4 napisał/a: | Ludzie nawet nie spojrzą na l300 |
Noo z tym to sie w życiu nie zgodzę. Nie ma wyjazdu żeby mnie ktoś o altanke nie pytał. Miałem kiedyś nawet wizytę Panów Policjantów w garażu, bo im sie spodobała i wpadli pogadać co to wogóle jest i skąd taką wziąć
Zdecydowanie najbardziej charakterystyczne auto jakie miałem wliczając nawet ś.p. garbusa.. |
no ja też mam inne odczucia z tym związane. myślę że patrzyli by się tylko bardziej gdybym jechał promem kosmicznym |
|
|
|
 |
|
|