Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
l300 4x4
Autor Wiadomość
Pastor 
Nowy Forumowicz

Auto: L300 4WD 2,5TD
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 12-04-2016, 20:50   

Poszło ;)

christcrusher 
Forumowicz

Auto: L300'90 , Subaru Forester
Kraj/Country: Norway
Wysłany: 12-04-2016, 21:02   

Pastor napisał/a:
Poszło ;)

Dziekuje bardzo .
Masz u mnie Brió :D Nie zalewam zw czerwcu bede w Polsce.

Pastor 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 13-04-2016, 14:03   

:D

christcrusher napisał/a:

Na srubie jeszcze sporo gwintu jest , wiec mam co krecic. Kreciles z pelnym obiazeniem czy lepiej podliftowac auto i krecic same kolo ?

Obojętne, choć troszkę łatwiej będzie kręcić po podniesieniu. Pełny efekt i tak zobaczysz dopiero jak go pobujasz i przetoczysz kawałek.

christcrusher 
Forumowicz

Wysłany: 06-05-2016, 12:40   

Powoli posuwamy sie do przodu ,dzisiaj wyciagnalem go z garazu na powietrze.

Teraz widac jak wysoko stoi tyl na nowych resorach w stosunku do przodu.

Dzisiaj Kostek jedzie po nowa szybe , stad ta srebrna tasma - musialem stara czyms przymocowac na czas jazdy. W zasadzie to auto juz stoi w warsztacie czekajac na szybe , za kilka godzin go odbiore. Pozostaje troche malowania , dach i wreszcie wezme sie za srodek.

Aaa bylbym zapomnial , wiem ze nie widac od tego pylu ale przyciemnilem mu tylne szyby 8)

Pastor 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 13-05-2016, 09:07   

Nic nie widzę - pewnie wina blokad w roboczym kompie. Ale jak się użyje wyobraźni to można powiedzieć że wyszedł bardzo ładnie :D

Mój też miał trochę za mocno dźwigniętą dupę po zmianie resorów, ale dość szybko z narastającym tonażem ładunku rzecz się unormowała.

Co planujesz w środku? Pewnie na początek wygłuszenie?

christcrusher 
Forumowicz

Wysłany: 15-05-2016, 21:10   

Pastor napisał/a:
Nic nie widzę - pewnie wina blokad w roboczym kompie. Ale jak się użyje wyobraźni to można powiedzieć że wyszedł bardzo ładnie :D

Mój też miał trochę za mocno dźwigniętą dupę po zmianie resorów, ale dość szybko z narastającym tonażem ładunku rzecz się unormowała.

Co planujesz w środku? Pewnie na początek wygłuszenie?

Zgadza sie , wygluszenie i szeroko rozumiana izolacja termiczno-akustyczna ;)

Oj roboty przy aucie jest od cholery , czego sie nie dotkne okazuje sie ze jest wciaz wiecej i wiecej.
Cos co bralem za rdzwe naloty okazuje sie dziurami , wiec ciagle wycinanie i spawanie , ale kurde to cos co lubie wiec generalnie jestem zadowolony .
Oczywiscie przez to ciagle mam obsuwke z wnetrzem ale ze nie jestem w american chopper to w sumie wali mnie ile to potrwa. Autko robie dla siebie i dla turystyki po Islandii wiec terminy mnie nie gonia. No w sumie oprocz tego zeby wreszcie miec luzy w garazu , Forester wciaz czeka na snorkel - mimo tego ze komponenty kupilem ponad rok temuj .

[ Dodano: 10-06-2016, 19:29 ]
Podciągnąłem na drążkach i przód się ładnie wyrównał :D

zwierz 
Nowy Forumowicz

Auto: l300 - poszukuje
Wysłany: 23-06-2016, 09:34   świerzy jestem i sięwitam ;]

cześć :)

dopiero co założyłem konto na forum. Wiem, że może nie jest to najlepszy temat na powitanie, ale jeszcze nie do końca ogarniam strukturę tego forum. Jeśli bardzo nie wpiszę się w wątek to proszę o przeniesienie do innego działu.

Od jakiegoś czasu chodzi za mną l300 i w końcu stwierdziłem, że trzeba tą sprawę rozwiązać ;]

Chciałem siędowiedzieć czy w okolicach warszawy występuje jakiś l300-maniak który miałby czas i chęci żeby się spotkać i chwilę pogadać. Nigdy nie miałem okazji zasiąść za sterami l300 i bardzo mi zależy żeby zobaczyćczy w ogóle siętam mieszczę (długi jestem niestety).
Chciałem się też dowiedzieć w skąd można dorwać l300 4wd bo rynek wtórny placowo-handlarzowy w Polsce jest niezwykle ubogi jeśli chodzi o l300etki.

z góry dziękuje i pozdrawiam wszystkich,

Zwierz

ZyGzaK_G 
Nowy Forumowicz

Auto: SG4x4 2,5d,L300 4x4,Pajero2,5d
Wysłany: 25-06-2016, 21:43   

Kupiłem ostatnio Space Geara 4wd a mój l300 stoi już od stycznia bo panewki szlak trafił ale dorwałem nowy silnik wiec jest/będzie do sprzedania. Jak coś info na priv tyle ze ja z Legnicy.

boski2 
Forumowicz

Auto: Delica 92 td automat
Wysłany: 23-10-2016, 13:11   

mitsumotors4x4 napisał/a:
Przyznam , że fajnie mi się czytało Twoje opowiadanie.A od zawsze Islandia kojarzyła mi się z tym , że takie kostki rdzy nie mają ,gdyż nie sypią soli jak u nas a tu niespodzianka :D Ale na to nie ma lekarstwa,pisałem z forumowym znajomym z Australii i tam też coraz mniej tych aut mimo ,że wersje 2wd produkowali do 2013 a zaprzestali tylko dlatego , że testy zderzeniowe wypadały słabo jak na normy z tamtego roku..Wiecie co mnie dziwi ? Że jak ktoś interesuje się tymi autami a są rzadkie nie powiem,dużo tym autom poświęca..Czy użytkownicy VW piszą z ludźmi z innego kontynentu aby zdobyć ciekawszych informacji ? No nie koniecznie.U nas jest mała grupka ludzi którzy się tym tematem interesują i bardzo dobrze,lekka motywacja nigdy nie zaszkodzi..Widziałem Twoją historie tego auta na innym temacie,podoba mi się jak i krajobrazy ! :D Nie ma co,szykować warto, "Będzie pan zadowolony ". I nie widziałem nigdy połączenia 2.0benz + 4wd (zwykle albo 2.4 albo 2.5TD ),więc świat jest większy niż mi się wydaje ale silnik i tak rewelacja (to od galanta o ile się nie myle a moge się mylić ). Lubicie ciekawostki ? Oto jak wygląda (delica 2.4) l300 sprzedawana a Taiwańskim salonie - oczywiście mowa o nowych autach.
http://delica.mitsubishi-...%88%A9%E5%8D%A1
Pewnie i wersje 4wd dało by się zamówić na wymiar :D

Czy dużo się zmieniło ? Moim zadaniem pomijając estetyke i troche elektroniki to nadal to samo auto :)

jest tak jak mówisz. często piszę z gościem z astrali na grupie zamkniętej l300 4x4 na fb. a tym katalogiem miśków z Tajwanu mnie zabiłeś. rozpoczynam szukać przyjaciół z Tajwanu :D

[ Dodano: 23-10-2016, 13:29 ]
Pastor napisał/a:

[ Dodano: 21-02-2016, 11:00 ]
mitsumotors4x4 napisał/a:
Ludzie nawet nie spojrzą na l300

Noo z tym to sie w życiu nie zgodzę. :wink: Nie ma wyjazdu żeby mnie ktoś o altanke nie pytał. Miałem kiedyś nawet wizytę Panów Policjantów w garażu, bo im sie spodobała i wpadli pogadać co to wogóle jest i skąd taką wziąć :lol:
Zdecydowanie najbardziej charakterystyczne auto jakie miałem wliczając nawet ś.p. garbusa..

no ja też mam inne odczucia z tym związane. myślę że patrzyli by się tylko bardziej gdybym jechał promem kosmicznym :biggrin:

Odpowiedz do tematu