Przesunięty przez: JCH 18-04-2009, 23:37 |
[WARSZTAT] Polecane Warsztaty |
Autor |
Wiadomość |
Bzyk_R1
Mitsumaniak Outlanderowiec

Auto: O1T LSRG
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 23-11-2017, 11:35
|
|
|
Proszę o opinie na temat warsztatu tłumikarskiego KAINER w Rudzie śląskiej przy ulicy Brata Alberta 26. Jeżeli ktoś z Was miał z nimi styczność proszę o informacje. |
_________________ Gdy obowiązek wezwie mnie,
Tam wszędzie, gdzie się pali,
Ty mi, o Panie, siłę daj,
Bym życie ludzkie ocalił.
Lekki Samochód Ratowniczo Gaśniczy: 300+KM/500+Nm http://forum.mitsumaniaki...1489343#1489343 ターボアウトランダー
Legenda we własnym garażu: http://forum.mitsumaniaki...1502384#1502384
Sprzątam i pilnuję porządku w dziale Outlandera. Czasem zdarza mi się kogoś wycinać...
ZAPRASZAM DO ODWIEDZENIA I SUBSKRYPCJI MOJEGO KANAŁU NA YT
https://www.youtube.com/c...sgoaAdLHmEnzUrg A czy Ty Gość już subskrybujesz?
STOP HYBRID GO LPG |
|
|
|
 |
czarny.marcin
Mitsumaniak

Auto: Bądź Moją Walentynką :)
|
Wysłany: 15-04-2018, 20:35
|
|
|
Ktoś może polecić jakiś serwis oponiarski w Bielsku lub przyległych miejscowościach którzy potrafią zakładać opony bez BANDYCKIEGO podejścia do felgi , obrysowania od łyżek i śladów nawet wewnątrz felgi od rozpierania felgi w montażownicy ?, cena usługi nie ma znaczenia . |
_________________ Niektórzy ludzie są jak 1grosz - mają dwie różne strony i nie przedstawiają praktycznie żadnej wartości...
BMW - jest
Lancer kombi 2.0 Sport -jest
Suzuki Swift - jest
Carisma 1,6 -była
Colt CJ0 - jest
Galant EA5W 6A13 -był
Galant E54 Diamond 6A12 - był
Mazda MX-3 -była
Renault Megane Coupe -było
 |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 16-04-2018, 11:16
|
|
|
Też bym chętnie chciał się dowiedzieć. Najlepiej też taki zakład dla którego bardziej zawansowane funkcje wyważarki nie są tajemnicą (np. chowanie odważników za ramionami felgi). Nawet kiedyś przeczytałem instrukcję i większość wyważarek to ma. Tam samo od zewnętrznej jak chcesz klejone, a od wewnętrznej nabijane (bo jest rant na to) to też nie bo coś tam... agrrr
Mi akurat nie rysowali ale wszystko na sztukę jest robione raz dwa a jak już 2 fachowców robi na raz to rośnie obawa czy w ogóle np. dokręcą wszystkie... |
|
|
|
 |
czarny.marcin
Mitsumaniak

Auto: Bądź Moją Walentynką :)
|
Wysłany: 16-04-2018, 15:06
|
|
|
krzychu napisał/a: | Też bym chętnie chciał się dowiedzieć. Najlepiej też taki zakład dla którego bardziej zawansowane funkcje wyważarki nie są tajemnicą (np. chowanie odważników za ramionami felgi). Nawet kiedyś przeczytałem instrukcję i większość wyważarek to ma. Tam samo od zewnętrznej jak chcesz klejone, a od wewnętrznej nabijane (bo jest rant na to) to też nie bo coś tam... agrrr
Mi akurat nie rysowali ale wszystko na sztukę jest robione raz dwa a jak już 2 fachowców robi na raz to rośnie obawa czy w ogóle np. dokręcą wszystkie... |
to mnie teraz zmartwiłeś , gdyż jesteś jedną z czterech osób na odpowiedzi której najbardziej mi zależało |
_________________ Niektórzy ludzie są jak 1grosz - mają dwie różne strony i nie przedstawiają praktycznie żadnej wartości...
BMW - jest
Lancer kombi 2.0 Sport -jest
Suzuki Swift - jest
Carisma 1,6 -była
Colt CJ0 - jest
Galant EA5W 6A13 -był
Galant E54 Diamond 6A12 - był
Mazda MX-3 -była
Renault Megane Coupe -było
 |
|
|
|
 |
AidsD
Mitsumaniak

Auto: Space Star 1.6 MPI Comfort
|
Wysłany: 17-04-2018, 09:16
|
|
|
krzychu, napisz do użytkownika bezsen. On jest z bielska i siedzi trochę w motoryzacji |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

|
Wysłany: 17-04-2018, 22:52
|
|
|
Kiedyś w mojej rodzinnej miejscowości zakładali to się starali delikatnie. Ale jak im mówiłem o chowaniu ciężarków za ramiona felgi to powiedzieli że mogę sobie sam pogrzebać w opcjach... Na razie nie potrzebuję. Ostatnio wyważałem 2 razy na początku straconki w lewo jest taki zakłada. Ogólnie spoko ale szybko chopaki robią (pojechałem po opiniach w google). Poprawili mi też zimówki po 7 sezonach po z 3 schodziło powietrze (aluminium na styku z gumą się utleniło, a jedna był łatana to ta akurat trzymała).
Tob gum na krakowskie to samo. Serwis klimy połowa czasu proponowanego przez maszyne itd. itp. Niby ok ale chyba nie o takie serwisy były pytania? |
|
|
|
 |
fazerus
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubischi Outlander 2.0 Did
|
Wysłany: 16-01-2019, 14:37
|
|
|
Witam Poszukuje sprawdzonego warsztatu od Diesla(mitsu outlander 2.0 DID 2007) okolice Katowic niestety ubywa mi plyn chlodniczy auto juz bylo w 2 warsztatach gdzie nie stwierdzono wyciekow ... stracilem 3 tygodnie ponad a plynu ubywa dalej jakies 500ml na 1kkm od jakiegos czasu zaczelo rowniez ciezko odpalac.. Kolejka do P. Adamusa z Mikolowa to ok 2tyg a zalezy mi na czasie . Bede wdzieczny jesli ktos cos podpowie bo trace nadzieje ... |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

|
Wysłany: 17-01-2019, 12:56
|
|
|
Ale to masz TDI? To może poszukaj fachowca od grupy VAG? |
|
|
|
 |
juar_78
Forumowicz
Auto: MitsubishiLancerKombi2.0 2006
|
Wysłany: 23-01-2019, 09:16
|
|
|
krzychu napisał/a: | Ale to masz TDI? To może poszukaj fachowca od grupy VAG? |
No właśnie, bo jak 2.0 TDI, to jak znam Pana Adamusa, to pytanie na ile on "lubi" diesle, a te od VW to już szczególnie . Jak kiedyś miał u siebie na warsztacie jakiegoś passata znajomego, bo chyba generalnie nie robi tych aut, to było coś w rodzaju: ... choć zobacz, jaki durny samochód. Żeby wymienić ... to musiałem ..... ". |
|
|
|
 |
marecki
Forumowicz
Auto: Galant 2.5 V6 Sport Edition
|
Wysłany: 27-06-2019, 18:15
|
|
|
Polecam S.C.Gawrońscy w Katowicach na Sarmackiej 10
Tłumikarze z powołania |
|
|
|
 |
mareksc
Nowy Forumowicz
Auto: asx 1.6
|
Wysłany: 14-05-2022, 15:28
|
|
|
Witam
Poszukuję sprawdzonego warsztatu Sosnowiec/okolice ,najlepiej specjalizującego się w Mitsu, kontrola i ew regulacja zaworów |
|
|
|
 |
YoGGoH
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer 1.8 CY0
|
Wysłany: 08-03-2024, 11:29
|
|
|
mareksc napisał/a: | Poszukuję sprawdzonego warsztatu Sosnowiec/okolice ,najlepiej specjalizującego się w Mitsu, kontrola i ew regulacja zaworów |
Hej,
byłeś może na ASO przy gokartach? Od kilku dni posiadam Lancera Sportback i sam chciałem się tam wybrać, w komisie powiedziano mi, że pojawia się zapocenie w okolicy zaworów więc sugerowali kontrolę tego w warsztacie. Widzę, że niecały rok temu pisałeś, więc pewnie już coś w okolicy badałeś. |
|
|
|
 |
Leaf
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander II
|
Wysłany: 16-03-2025, 13:26 Pomorze
|
|
|
Cześć wszystkim. Ma ktoś namiar na dobrego fachowca co się nie boi silników na Pomorzu?
O II 2.4 mivec benzyna. Wciąga oleju litrami na wysokich obrotach (na 1000km ponad 3L przy prędkościach 100-160) Kompresja ok 13 na wszystkich garach , dymu mało lub wcale, na badaniu tech. Spaliny wzorowe.
Zjeździłem masę warsztatów i większość to tylko olej zmienia, część to wymieniacze silnika, a pozostali chca remont generalny, bo nie wie co jest przyczyną. |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24296 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 16-03-2025, 20:10
|
|
|
To dlatego zamieszczasz w dziale "Śląskie"?
A zrób test uszczelniaczy zaworów - na rozgrzanym silniku daj popracować na wolnych obrotach z minutę/dwie i lekko dodaj gazu. Jak zadymi na niebiesko, to do wymiany w pierwszej kolejności. |
|
|
|
 |
Leaf
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander II
|
Wysłany: 22-03-2025, 00:38
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | To dlatego zamieszczasz w dziale "Śląskie"?
A zrób test uszczelniaczy zaworów - na rozgrzanym silniku daj popracować na wolnych obrotach z minutę/dwie i lekko dodaj gazu. Jak zadymi na niebiesko, to do wymiany w pierwszej kolejności. |
Faux paux. Nie zauważyłem ścieżki województwa - temat treścią z wyszukiwania Google mi wyskoczył przekieruje pytanie w odpowiednie miejsce.
Jeśli chodzi o dym, to ma momenty że raczej na biało dymi, ale nie zawsze i nie ciągle.
Silnik suchy. Jedynie niepokojąco mocno dmucha spod korka, że olej skacze, moczy pokrywę, przesącza przez zakręcony nawet. Na rysunkach odma jest w pokrywie, chyba niewymienialne. nigdzie nie ma nawet obrazka czy oferty do tego silnika. |
|
|
|
 |
|