|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
DS7 |
Autor |
Wiadomość |
deejay
Mitsumaniak

Auto: Rav4 Hybrid
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 155 razy Dołączył: 26 Wrz 2006 Posty: 6099 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 31-03-2022, 13:28
|
|
|
Marcino napisał/a: | Hugo napisał/a: | Cytat: | pomyśl o właścicielach francuzów - oni mają obciach po całości - z zewnątrz paskudne a i w środku dziwadła do sześcianu | Nowe tak, ale te sprzed kilkunastu lat nie są złe i mnóstwo bajerów mają. |
E tam nie znacie sie, nowe Peugeoty mi sie podobja, kombi 508 super wygląda, a suwy 3008 i 5008 tez niczego sobie. |
Marcin, Darek jak zwykle grymasi lekko mówiąc 😉 |
|
|
|
 |
Firebee
admin mitsumaniak

Auto: A160, Space Gear,
Pomógł: 3 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 4107 Skąd: Grudziądz
|
Wysłany: 06-04-2022, 22:24
|
|
|
Marcin-Krak napisał/a: | Witam w klubie posiadaczy czarnych aut. Co prawda nówki nie mam, ba Maździe stuknęła w tym roku 10 już
Zadowolenia życzę, auto z zewnątrz fajne. Ale w środku wygląda trochę jakbyś sobie tablet zamocował na uchwycie do kratki wentylacyjnej. Choć może to kwestia zdjęcia |
to raczej kwestia zdjęcia zrobionego w studio detailingowym...
Choć osobiście wolałbym wszystko z pokrętłami. a w nocy to w ogóle wyłączam te wszystkie świecidełka |
|
|
|
 |
sampler
Forumowicz

Auto: Citroen C5 X7 2.2 HDI
Pomógł: 62 razy Dołączył: 08 Gru 2005 Posty: 2352 Skąd: Lubin
|
Wysłany: 07-04-2022, 08:29
|
|
|
A jest w DS przycisk wyłączający wszystko na konsolach oprócz prędkościomierza? W C5 jest coś takiego |
_________________ BYŁY:
GALANT E34 1.8 TD
GALANT EA5A'97 2.5 V6 24V
GALANT AVANCE EA5A'03 2.5 V6 24V
Xsara 1.4i
SĄ:
CITROEN C5 X7 2.2 HDI
Peugeot 308 2.0 HDI |
|
|
|
 |
Firebee
admin mitsumaniak

|
Wysłany: 07-04-2022, 11:57
|
|
|
sampler napisał/a: | A jest w DS przycisk wyłączający wszystko na konsolach oprócz prędkościomierza? W C5 jest coś takiego |
Wyświetlacz wyłączany jest przez menu (dwa kliknięcia), ale jak tylko zachce Ci się np podgłośnić i ekran znowu się włącza i trzeba go wyłączać..
co do ekranu przed kierowcą jest tam kilka wyglądów do zmiany pokrętłem i jednym z nich jest tylko pokazujący prędkościomierz. (opcja minimalna) |
|
|
|
 |
Firebee
admin mitsumaniak

|
Wysłany: 27-07-2023, 21:08
|
|
|
tak tylko jakby ktoś się nastawiał na to mimo wszystko przepiękne, ale francuskie autko..
45000km
1,5 roku
poza pomniejszymi wadami gwarancyjnie usuniętymi na miejscu:
- centralny zamek szaleje - otwiera i zamyka auto - diagnoza - jedna z klamek do wymiany - muszą ściągnąć z Francji
- auto z rana piszczy bardzo (jakby pasek jakiś), po dodaniu gazu przestaje - diagnoza - do wymiany pokrywa zaworów z uszczelką - muszą ściagnąć z Francji - za tydzień, półtora zadzwonią - znowu wycieczka do Gdańska i odstawienia auta na tydzień, bo tyle zajmie im naprawa...
czas się pozbyć tego autka |
|
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 822 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 20981 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 27-07-2023, 22:03
|
|
|
Francuski to jest dobry podobno szampan, a nie auta . |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
Bzyk_R1
Mitsumaniak Outlanderowiec

Auto: O1T LSRG
Pomógł: 132 razy Dołączył: 02 Sie 2016 Posty: 5359 Skąd: Pińczów TPI
|
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24295 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 29-07-2023, 22:41
|
|
|
Bizi78 napisał/a: | to jest dobry podobno szampan | zakładam, że nie piłeś musującego wina z Szampanii - bo wg mnie to niezbyt dobre jest
Firebee napisał/a: | mimo wszystko przepiękne | nie umiem odnaleźć w nim piękna... wiem, gbur ze mnie... ale cóż - jako użytkownik takiego paskudztwa jak mercedes, to nie powinienem oceniać... |
|
|
|
 |
Firebee
admin mitsumaniak

|
Wysłany: 29-07-2023, 23:20
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | Firebee napisał/a: | mimo wszystko przepiękne | nie umiem odnaleźć w nim piękna... wiem, gbur ze mnie... ale cóż - jako użytkownik takiego paskudztwa jak mercedes, to nie powinienem oceniać... |
dokładnie tak |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21939 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 01-08-2023, 16:38
|
|
|
Z francuskimi autami jest bardzo różnie, ale są też takie, z którymi niewiele dziwnych rzeczy się dzieje. A niektóre silniki mają najlepsze, np. silniki HDI, szczególnie 2,0. I jeśli o mnie chodzi to do ich wyglądu nic nie mam, większość wygląda bardzo ciekawie. |
|
|
|
 |
Firebee
admin mitsumaniak

|
Wysłany: 19-01-2024, 21:51
|
|
|
Aktualnie ponad 2 lata w moich rękach, przejechane 63tys km
dokupiony kolejny rok gwarancji przy założeniu 30kkm (za ok. 2.6k brutto)
pozytywy:
- nadal mi się podoba wizualnie
- czarny kolor to porażka, ale nauczyłem się go myć
- wnętrze i wyciszenie ok
- przyjemność z jazdy ok
minusy/gwarancyjne awarie (podkreślę jednak, że żadna nie zmusiła mnie do zatrzymania pojazdu, czy braku możliwości dalszego jechania):
- zaraz po zakupie auta 2 lata temu choinka, zapach spalenizny, autoryzowany laweciarz porysował obudowę kierownicy szukając gniazda obd - naprawione
- długo było dość spokojnie poza skrzypiącą plastikową obudową lusterka przy szybie po nagrzaniu się na słońcu - wymieniona na gwarancji - TERAZ SKRZYPI BEZ PRZERWY
- wymieniono gwarancyjnie pokrywę zaworów z uszczelką - były wycieki
- szalejący centralny zamek (zamyka się i otwiera bez przyczyny) - wymieniona klamka gwarancyjnie
- szalejące czujniki parkowania przód, wyskakujące błędy - mimo nagranego filmu gwarancja nie uznana póki co (na filmie auto stało za blisko krawężnika)
- nie składające się lusterka po zamknięciu auta losowo (raz prawe, raz lewe) - gwarancja nie uznana póki co (w serwisie zaczęły się zamykać)
- przez chwilę nie działający szalejący led/światło dzienne - uznana naprawa gwarancyjna po przekazaniu filmu, czekam na wymianę
- check engine wyskoczył - błąd skasowany w serwisie, jak ponownie się pojawi - uznają na gwarancji i wymienią jakąś tam część (coś z jakością paliwa)
- tablety, wewnętrzne oświetlenia czasem się resetują, zawieszają i głupieją, to już się można z czasem przyzwyczaić...
Ogólnie. chyba francuz po prostu.
Auto na pewno nie warte swojej kasy, ale jak słyszę jakie usterki mają nowe BMW np, to już mnie nic nie zdziwi..
powinienem przeprosić teraz mojego starego superba z 2013 i go spróbować odzyskać. przejechałem nim 270tys bezusterkowo i jedyne co to zaczął wciągać olej po przekroczeniu magicznej granicy 200tys. no ale silnik tam to był sławny 1.8 TSi |
|
|
|
|
 |
Bzyk_R1

|
Wysłany: 20-01-2024, 00:24
|
|
|
Współczuję, poszukaj lexusa jako następne auto, no ewentualnie toyote jakąś. |
_________________ Gdy obowiązek wezwie mnie,
Tam wszędzie, gdzie się pali,
Ty mi, o Panie, siłę daj,
Bym życie ludzkie ocalił.
Lekki Samochód Ratowniczo Gaśniczy: 300+KM/500+Nm http://forum.mitsumaniaki...1489343#1489343 ターボアウトランダー
Legenda we własnym garażu: http://forum.mitsumaniaki...1502384#1502384
Sprzątam i pilnuję porządku w dziale Outlandera. Czasem zdarza mi się kogoś wycinać...
ZAPRASZAM DO ODWIEDZENIA I SUBSKRYPCJI MOJEGO KANAŁU NA YT
https://www.youtube.com/c...sgoaAdLHmEnzUrg A czy Ty Gość już subskrybujesz?
STOP HYBRID GO LPG |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24295 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 20-01-2024, 16:27
|
|
|
Leksus to trochę obciach - to jest tak brzydkie, że wstyd... może francuskie też nie są przykładem czegoś ładnego, ale lexus i toyota to w ogóle pasztety. |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 20-01-2024, 19:42
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | Leksus to trochę obciach - to jest tak brzydkie, że wstyd... może francuskie też nie są przykładem czegoś ładnego, ale lexus i toyota to w ogóle pasztety. |
Może te brzydkie nadrabiaja niezawodnościa? |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
Bzyk_R1

|
Wysłany: 20-01-2024, 19:57
|
|
|
Ładne auta to mają stać za szybą ewentualnie na zloty jeździć a do życia potrzebujemy niezawodnych. Krzyzak, powinieneś to rozumieć jako galanciarz. |
_________________ Gdy obowiązek wezwie mnie,
Tam wszędzie, gdzie się pali,
Ty mi, o Panie, siłę daj,
Bym życie ludzkie ocalił.
Lekki Samochód Ratowniczo Gaśniczy: 300+KM/500+Nm http://forum.mitsumaniaki...1489343#1489343 ターボアウトランダー
Legenda we własnym garażu: http://forum.mitsumaniaki...1502384#1502384
Sprzątam i pilnuję porządku w dziale Outlandera. Czasem zdarza mi się kogoś wycinać...
ZAPRASZAM DO ODWIEDZENIA I SUBSKRYPCJI MOJEGO KANAŁU NA YT
https://www.youtube.com/c...sgoaAdLHmEnzUrg A czy Ty Gość już subskrybujesz?
STOP HYBRID GO LPG |
|
|
|
 |
|
|