|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Sprzęt |
Autor |
Wiadomość |
skull
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Grandis 2,4 MiVEC
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 8 razy Dołączył: 03 Mar 2008 Posty: 614 Skąd: Kentaki
|
Wysłany: 23-06-2013, 18:33
|
|
|
obsługi nie boje się miałem trzy Zenity do nich obiektywy i wtedy lubiłem robić zdjęcia,ale jak zaczęła się era cyfrowych aparatów dla idiotów,które robiły beznadziejnej jakości zdjęcia odpuściłem sobie. Teraz lustrzanki potaniały,technologia poszła do przodu i dlatego zastanawiam się nad kupnem porządnego aparatu,ale kwota też bez przesady bo na forsie nie śpię Teraz w domu jest drugi Sony Cyber-Shot,który też już kończy swój żywot.Chyba jednak zdecyduję się na lustrzankę może Nikon D5100 lub D3200 |
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 23-06-2013, 18:41
|
|
|
Canon 1100D + jakiś obiektyw? Może 18-105 czy jakoś tak? |
Just think...
. |
|
|
|
 |
maxwell61
Mitsumaniak (****><****)

Auto: VW Touran 1.6 03'
Pomógł: 14 razy Dołączył: 12 Lip 2006 Posty: 1729 Skąd: wrocław/wołów
|
|
|
|
 |
PanSascha
Forumowicz

Auto: Wagon na Węgiel GDI
Pomógł: 1 raz Dołączył: 29 Mar 2013 Posty: 77 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 06-06-2014, 20:22
|
|
|
skull napisał/a: | obsługi nie boje się miałem trzy Zenity do nich obiektywy i wtedy lubiłem robić zdjęcia,ale jak zaczęła się era cyfrowych aparatów dla idiotów,które robiły beznadziejnej jakości zdjęcia odpuściłem sobie. Teraz lustrzanki potaniały,technologia poszła do przodu i dlatego zastanawiam się nad kupnem porządnego aparatu,ale kwota też bez przesady bo na forsie nie śpię Teraz w domu jest drugi Sony Cyber-Shot,który też już kończy swój żywot.Chyba jednak zdecyduję się na lustrzankę może Nikon D5100 lub D3200 |
Ja 2 Zenity i Practice potem pentaxa ME i jakoś mi z tym Pentaxem zostało przeszedłem na Ist2DL potem na K50.
Obecnie jestem tylko z Ist2DL bo K50 umarł na "dobry zwyczaj nie pożyczaj".
Gorąco polecam jako pentaxowiec K50 jest świetny, lekki korpus w obsłudze pół profesjonalny jak to mówią i kosi cenowo konkurencję, zaletą pentaxa jest to że bez problemu będą ci na nim działać bagnety analogowe ze starszych obiektywów bez żadnych wyskakujących i mrugających ikonek. Wadą pentaxa jest nieduży wybór obiektywów na rynku wtórnym.
Mój zestaw to obecnie Ist2DL + Sigma 35-80 z Macro + Pentax 18-55 + analogowa Tokina 80-200 i analogowy Bell Howell 80-300 z macro jestem z tym zestawem bardzo szczęsliwy do kompletu brakuje mi portretówki i fisza ale jakoś żyje a na fotografie od urodzin Synka mam mniej czasu. |
_________________ nie mógł żech się powstrzymać |
|
|
|
 |
|
|