Wybory nowego moderatora |
wybierz swój Typ |
sion2002 |
|
6% |
[ 1 ] |
cactooz |
|
53% |
[ 8 ] |
kizior555 |
|
13% |
[ 2 ] |
kejtii |
|
20% |
[ 3 ] |
Wiktor |
|
0% |
[ 0 ] |
bomba |
|
0% |
[ 0 ] |
Krzys |
|
0% |
[ 0 ] |
Robert |
|
0% |
[ 0 ] |
marttini |
|
0% |
[ 0 ] |
norb |
|
6% |
[ 1 ] |
|
Głosowań: 15 |
Wszystkich Głosów: 15 |
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
kejtii [Usunięty]
|
Wysłany: 05-11-2008, 18:16
|
|
|
akbi napisał/a: | ta ankieta akurat nie jest zbytnio istotna, |
ani miarodajna, gdyż jak sie dobrze orientuję to moderator moz eingerowac w wartości w tym wypadku ilości głosów.
Ja podtrzymuje Cactooza i Norba na moderatowa
A moze poprostu 2 modów (dla porównania KRC ma 2 adminów, i po 2 lub 3 moderatorów każdego działu forum) |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 05-11-2008, 18:22
|
|
|
kejtii napisał/a: | ani miarodajna, gdyż jak sie dobrze orientuję to moderator moz eingerowac w wartości w tym wypadku ilości głosów. | To raczej nadinterpretacja. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
kejtii [Usunięty]
|
Wysłany: 05-11-2008, 18:27
|
|
|
JCH napisał/a: | kejtii napisał/a: | ani miarodajna, gdyż jak sie dobrze orientuję to moderator moz eingerowac w wartości w tym wypadku ilości głosów. | To raczej nadinterpretacja. |
nie jest to jednak niemożliwe prawda??? |
|
|
|
 |
norb [Usunięty]
|
Wysłany: 05-11-2008, 18:29
|
|
|
Co za problem? Zgłosiłem się ja i Cactooz przy czym zasugerowałem głosowanie na tego drugiego No dobrze,żeby dopełnić formalności małe info:
Imię:Norbert
Miejscowość: Kielce
Auto: Eclipse 1G
Zainteresowania: Samochody(ofkoz), sztuki walki, sporty ekstremalne, literatura, media, psychologia, pisanie, bronie białe, motocykle, anime, polityka
Plany dla forum: Zachęcić więcej osób do uczestnictwa poprzez pokazanie,że mitsumaniaki to nie tylko forum i fanatycy marki, wykonanie i rozdanie z Cactoozem wizytówek, zaprojektowanie plakatu(mam taką swoją wizję ) w szerszej perspektywie zlot na torze w miedzianej górze, w bliższej urozmaicone zloty. |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
|
Wysłany: 05-11-2008, 18:50
|
|
|
kejtii napisał/a: | gdyż jak sie dobrze orientuję to moderator moz eingerowac w wartości w tym wypadku ilości głosów. |
JCH napisał/a: | To raczej nadinterpretacja. |
kejtii napisał/a: | nie jest to jednak niemożliwe prawda??? |
To ja się dowiedziałem właśnie coś nowego.
Otóż Droga kejtii, jest to absolutnie niemożliwe. Moderator może w oknie edycji usunąć ankietę, zmienić treść zapytań, usunąć zapytanie ale nie może zmienić ilości oddanych głosów. Administrator oprócz powyższego może zobaczyć kto i jak głosował, ale tego nie robi (przeważnie )
Nie rozumiem skąd taka podejrzliwość.
kejtii napisał/a: | gdyż jak sie dobrze orientuję to moderator moz eingerowac w wartości w tym wypadku ilości głosów | Ciekawe w czym jeszcze związanym z Forum tak dobrze się orientujesz? To lekka zgryźliwość - nie ukrywam. Ale wybacz... Sama zaczęłaś. Poważniej - odpowiem na każde pytanie związane z działaniem Forum.
Pozdrawiam |
Just think...
. |
|
|
|
 |
kejtii [Usunięty]
|
Wysłany: 05-11-2008, 19:01
|
|
|
hmm nie jest to moje pierwsze forum na którym dzialam i nie jest to kilka mies a kilka lat. To co napisalam dowiedzialam sie od moderatora forum.
reszta pojdzie na PW |
|
|
|
 |
cactooz
Mitsumaniak -=Arek=-

Auto: CJ0 1,3 12V 1998
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 05-11-2008, 20:18
|
|
|
Pytanie do administratorów.
Czy ze względu na ilość kandydatów nie można zamknąć ankiety i ustanowić ich moderatorami podforum świętokrzyskiego? Inne regiony mają po dwóch, więc nie sądzę żeby to było jakimś nadużyciem.
Oczywiście wiem że świętokrzyskie niema porównania np. z pomorskim (trójmiastem) pod względem ilości użytkowników. Ale czuję w kościach że nasze świętokrzyskie grono niebawem zacznie rosnąć w siłę
Pytanie do świętokrzyskich Mitsumaniaków.
Co sądzicie na temat takiego rozwiązania sprawy? |
_________________ CJ1A 4G13 -> ALFA ROMEO 156 1,9 JTD -> Laguna I phII -> Peugeot 406 Break FL
Kiedyś na pewno Galant. |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 05-11-2008, 20:27
|
|
|
kejtii napisał/a: | hmm nie jest to moje pierwsze forum na którym dzialam |
Moje również nie.
kejtii napisał/a: | nie jest to kilka mies a kilka lat. | Moja Droga. Od trzech lat (od początku prawie) jestem administratorem tego Forum. Zarzucano mi różne rzeczy ale nie pisanie nieprawdy co do działania Forum. Na Forach (przeróżnych) pisuję i moderuję od co najmniej 6 lat.
Pozdrawiam |
Just think...
. |
|
|
|
 |
sion2002
Mitsumaniak Co by tu teraz...
Auto: Gal E88A 2,5 V6 4x4
|
Wysłany: 05-11-2008, 21:50
|
|
|
A może przestaniecie się przekomarzać? Każde z Was ma jakieś doświadczenie i wiedzę w tym temacie. Fora sa różne, podobnie oprogramowanie na jakich jest oparte. Uprawnienia także można mieć różne.
cactooz - jestem za - tym bardziej, że może Wam się fajnie współpracować.
Pozdrawiam |
_________________ http://chomikuj.pl/sion2002 zapraszam
Colt 1986 -> Audi B3 1990 1,6 -> Gal E54A 6A12 1993 -> Carisma TD 1998 -> Gal TD 1997 -> Ecli 1993 4G63 (Został w rodzinie - brat - w obce ręce nie oddam) Spłonął -> Gal '93 E88A 2,5 V6 4x4 |
|
|
|
 |
cactooz
Mitsumaniak -=Arek=-

|
Wysłany: 05-11-2008, 22:32
|
|
|
kejtii napisał/a: | To co napisalam dowiedzialam sie od moderatora forum. |
Kejti obawiam się że moderator wprowadził Cię w błąd. Co nie znaczy że nie można w takiej ankiecie namieszać.
Forum KRC, forum Mitsumaniaków oraz utx.pl ( które moderuję) są oparte na tym samym skrypcie tj. Kod: | phpBB modified by Przemo | jeżeli admini nie zmienili znacząco skryptu moderator nie może edytować ilości oddanych głosów. Natomiast może zamienić kolejność (nazwę) opcji do wyboru, na przykładzie tej ankiety - Twój Nick z moim.
Przykładowo wiedząc kto jest faworytem tuż przed końcem ankiety edytować (zamienić) nicki a ilość głosów oddana na poszczególną opcję zostaje w tej samej kolejności.
Przy czym po pierwsze zmiana jest widoczna gdyż pod postem pojawia się napis: ostatnio edytowano przez (tu nick edytującego)
Po drugie ktoś może zauważyć zmianę nicków (ich kolejności).
Chyba tyle w tym temacie.
Pozdrawiam |
_________________ CJ1A 4G13 -> ALFA ROMEO 156 1,9 JTD -> Laguna I phII -> Peugeot 406 Break FL
|
|
|
 |
kizior555
Mitsumaniak ---
Auto: Pajero 3.2 V68 2005 Dakar
|
Wysłany: 05-11-2008, 22:58
|
|
|
Dwóch modów to dobry pomysł. Popieram. Zawsze to jakiś wentyl bezpieczeństwa i ew. rozłożenie obowiązków. |
_________________ Był: Galant EA5W,
Jest: Pajero III 3.2 DID krótki, Subaru Legacy BR5 2.0. |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 05-11-2008, 23:36
|
|
|
cactooz napisał/a: | Przy czym po pierwsze zmiana jest widoczna gdyż pod postem pojawia się napis: ostatnio edytowano przez (tu nick edytującego)
Po drugie ktoś może zauważyć zmianę nicków (ich kolejności). |
Jak już idziecie w stronę teorii spiskowej to podpowiem, że jako admin mogę usunąć wszelkie informacje o edycji postu.
|
Just think...
. |
|
|
|
 |
cactooz
Mitsumaniak -=Arek=-

|
Wysłany: 05-11-2008, 23:47
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | Jak już idziecie w stronę teorii spiskowej to podpowiem, że jako admin mogę usunąć wszelkie informacje o edycji postu. |
Nikt tu nie mówi o spisku, po prostu starałem się wytłumaczyć kejti jak dosłownie wyglądają możliwości moderatora w przypadku ankiety. A może zabłyśnie na forum KRC
Osobiście nie spodziewałbym się tego typu zagrań ze strony Robsona.
Hubeeert, a jak ma się propozycja moja / norb'a do regulaminu forum? |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 05-11-2008, 23:50
|
|
|
cactooz napisał/a: | Hubeeert, a jak ma się propozycja moja / norb'a do regulaminu forum? |
Znaczy dwóch moderatorów? Nie ma przeszkód. Ale tylko jeden może być moderatorem Grupy Świętokrzyskiej.
Poczekajmy te 4 dni do zakończenia ankiety. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
kejtii [Usunięty]
|
Wysłany: 06-11-2008, 07:44
|
|
|
jednak doszliscie ze to co niemozliwe jest mozliwe.
ostatecznie swoich kandydatów przedstawilam i na tym zakoncze dyskusje bo zaczyna mnie to mocno meczyc.
pozdrawiam |
|
|
|
 |
|