|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zamknięty przez: Kmer 01-11-2009, 18:29 |
[EAx 97-04] Galant kombi 2.0 SE, Oraz inne auta Ladapis`a |
Autor |
Wiadomość |
Rudy
Mitsumaniak
Auto: Lancer 1.6 '04
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 09 Gru 2007 Posty: 85 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 28-10-2009, 16:42
|
|
|
Biorąc pod uwagę że Galanty z roczników powyżej 2000, kosztują na niemieckich aukcjach ponad 3500euro, do tego doliczyć koszty transportu to wychodzi ponad 15000zl. A handlarze raczej nie są członkami caritasu Ale pojechać obejrzeć można wyjątki się zdarzają..... |
|
|
|
 |
Ladapis
Forumowicz
Auto: Nissan Sunny N14, Mazda 626 GD
|
Wysłany: 28-10-2009, 21:36
|
|
|
mam wino: JMBLNEA2W1Z000530
Rozszyfrowałem na ruskim dekoderze i zgadza się z opisem i zdjęciami.
Jeśli coś możecie dodać to wrzucajcie poproszę.
Auto z okolic Berlina, od dawnego pracownika serwisu Misibisiu, który obecnie jest właścicielem serwisu SUZUKI. Wszystko wg sprzedającego jest OK. Ponoć jużktośbył, zabrał na przegląd, zapłacił... wszystko było dobrze, ale nei kupił... Czyli nie wszystko OK, sokoro nawet zapłcił za przegląd.... Hmmm...
No i ja też nie lubię mytych silników
Poproszę o wszelkie uwagi. |
_________________ Zapraszam na moją stronę:
http://japonczyki.w.interia.pl/
...choć dawno nie aktualizowana |
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Maj 2008 Posty: 6516 Skąd: Gdynia/Aagotnes
|
Wysłany: 28-10-2009, 22:01
|
|
|
Ladapis napisał/a: | No i ja też nie lubię mytych silników |
I tu jest pies pogrzebany. Ze zdjęć nic się nie dowiemy. Coś może być "nie teges" z silniczkiem |
_________________ Gość zobacz moje miśki - EA5A '98 i EA2W '02 by fj_mike
Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły by Owczar
 |
|
|
|
 |
Ladapis
Forumowicz
|
Wysłany: 28-10-2009, 22:28
|
|
|
Na zdjęciu komory silnika dopatrzyłem się jeszcze braku jednej ze śrub mocującej błotnik... chyba, że to otwór odpływowy dla wody... ale wątpię, bo takowe mają zaokrąglone krawędzie, a tu widać 2 warstwy blachy. Czy u was w tym miejscu nie ma śruby? |
|
|
|
 |
Kmer
Mitsumaniak Arek

Auto: EA5W 2,5 V6 24 SE Automat
Pomógł: 37 razy Dołączył: 29 Cze 2008 Posty: 921 Skąd: Jawor
|
Wysłany: 28-10-2009, 22:35
|
|
|
Ladapis napisał/a: | Na zdjęciu komory silnika dopatrzyłem się jeszcze braku jednej ze śrub mocującej błotnik... chyba, że to otwór odpływowy dla wody... |
Wszystko jest tak jak powinno być ale przydałoby się zdjęcie z dalszej perspektywy,żeby obejrzeć wszystko pod maska. |
|
|
|
 |
Ladapis
Forumowicz
|
Wysłany: 29-10-2009, 21:00
|
|
|
Podstawowym podzespołem poprawionym pod względem konstrukcyjnym po "lifcie 2008" są hamulce. Poza tym estetyka i blachy czyli: kierunki przód/boki, klapa kombi, zderzak-przód i halogeny z prostokątnych na owalne, maska z głębszymi przetłoczeniami...
Pytania:
1.
Czy to wszystko czy jeszcze coś...? Możecie uzupełnić?
2.
Czy te hamule przedliftowe naprawdę są tak "złe" że trzeba ich unikać i koniecznie szukać auta poliftowego, czy nie ma wielkiej różnicy... a jeśłi jest to jaka konkretnie - krótsza droga hamowania...? ... drgania przy hamowaniu...? ...piszczenia...? przedwczesne zużycie...? ...czy jakieś inne objawy...?
3.
Czy, a jeśli tak to od kiedy blachy były ocynkowane?
4.
Czy jak auto jest poliftowe, czyli rocznik i na zewnątrz widać zmianę blach i reflektorów, to wiadomo, że ma też poprawione hamule, czy może być tak, że hamule już są większe, a kierunki jeszcze pomarańczowe a napis GALANT na blendzie? Słowem, czy to była jedna zbiorowa poprawka, czy więcej poprawek częściowych? |
|
|
|
 |
radek79
Mitsumaniak
Auto: x5
Pomógł: 30 razy Dołączył: 22 Mar 2009 Posty: 7453 Skąd: CHEŁM
|
Wysłany: 29-10-2009, 21:50
|
|
|
Ladapis nie zawracaj sobie głowy tymi szczegółami bo nigdy nie kupisz gala moim zdaniem niema aut nie malowanych są tylko lepiej lub gorzej zrobione a jak już ktoś ma takiego to nie sprzeda go tylko nim jeździ sam, patrz na szczeliny,prze lakierowania na uszczelki klamki drzwi czy trzyma linie jedzie prosto nie ściąga go na którąś stronę i musisz pojeździć troszkę po Polsce nikt nie wywróży ci ze zdjęć czy auto jest dobre czy złe bo nie długo minie pół roku a ty bez auta jeżeli nie znasz się na autach to weź ze sobą jakiegoś mechanika lub pojedź autem do serwisu i tam wszystko wyjdzie znaleść dobrego gala to niestety trzeba zrobić kilkaset kilometrów |
|
|
|
 |
Ladapis
Forumowicz
|
Wysłany: 29-10-2009, 22:22
|
|
|
Przepraszam za pomyłkę - chodziło mi o lifting Galanta w 1998 roku.
Radek - ja nie zawracam sobie głowy... ja wiem czego chcę - ja chcę pszczółkę, cukiereczka i malinkę. Mam dwa auta w rodzinie i mam czym jeździć. Szukam Gala trzeci rok light-owo, a dość intensywnie od 4 m-cy. Wahałem się czy nie kupić Mazdy MPV, a przedtem ostatniej 626 ale brzydka jest jak dla mnie. Jestem fanem aut japońskich, klubowiczem Hondy, Nissana i Mazdy... dotychczas miałem PF126, Hyundaia Pony, potem Sonatę, potem Hondę Accord, potem Toyotę Camry, teraz Nissana Sunny i Mazdę 626. Od 1999 r zapisałem wszystkie tankowania w każdym aucie i prawie wszystkie części, naprawy i koszty dodatkowe w Excelu Masz do czynienia z pewnego rodzaju dewiantem - zapraszam na moją linkową stronkę (choć nieaktualna z braku czasu. Auta wiem jak sprawdzać i dlatego, że wiem, to ciągle coś wynajduję. Ja tak mam koledzy... długo analizuję, zanim kupię, ale lubię być zadowolony. Jeśli kogoś niecierpliwię, to poproszę o jeszcze trochę wyrozumiałości.
Pozdrawiam
prawie-Mitsumaniak ale w końcu chcę do Was dołączyć jako kierownik Misiowozu, bo tej marki jeszcze nie ujeżdżałem |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
Pomógł: 282 razy Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 14378 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 30-10-2009, 13:22
|
|
|
Ladapis, zajrzałem na stronkę... Jedyne czego brakuje to linku do MitsuManiaki.com Powinno być pogrubioną czcionką
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|