Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
drużyny piłkarskie...
Autor Wiadomość
detlef
[Usunięty]

Wysłany: 26-09-2007, 19:59   

wow, Lechia pokonała Górnik Zabrze w PP.. Pewnie panowie z pomorza świętują... :doubt:

dm17
[Usunięty]

Wysłany: 26-09-2007, 20:33   

:partyman: :partyman: :partyman: :partyman: :partyman: :partyman: :partyman: :partyman: :partyman: :partyman: :partyman: :partyman:

akbi 
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 27-09-2007, 09:02   

detlef napisał/a:
Pewnie panowie z pomorza świętują...

oooo taaaaaaaaak
:wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav:

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V

detlef
[Usunięty]

Wysłany: 28-09-2007, 16:14   

Za pośrednictwem nieoficjalnej strony Pogoni Szczecin www.pogon.v.pl :

"Zwycięzca zachodniopomorskiej czwartej ligi, w meczu barażowym o awans do nowej drugiej ligi zagra ze zwycięzcą grupy pomorskiej. (...)
Województwo zachodniopomorskie będzie tworzyło swoją grupę razem z Pomorskiem, a więc stamtąd będzie pochodził rywal któregoś z naszych czwartoligowców w batalii o awans do nowej II ligi.
Na czele pomorskiej czwartej ligi (obecnej) są dziś rezerwy gdańskiej Lechii, które są zdecydowanym faworytem do zajęcia miejsca barażowego. (...)
Faworytem szczecińskich kibiców do pierwszego miejsca w czwartej lidze jest oczywiście Pogoń Szczecin, dla której ta klasa rozgrywkowa miała być tylko przystankiem. Mecze z Lechią zawsze miały dodatkowy smaczek, ale na tym etapie nawet fani woleliby chyba łatwiejszego przeciwnika, bez wielkich aspiracji ani możliwości personalnych."

Szkoda, że w nowej drugiej lidze nie będzie miejsca dla Lechii II Gdańsk. Ale rozumiecie chyba, że Pogoni należy się miejsce w OE i drogę do niej trzeba skrócić maksymalnie. To tyle. Miłego weekendu :-)

sruba 
m3m&mitsumaniak
football is a drug

Auto: Toyota Auris II TS
Wysłany: 28-09-2007, 16:32   

detlef napisał/a:
Szkoda, że w nowej drugiej lidze nie będzie miejsca dla Lechii II Gdańsk. Ale rozumiecie chyba, że Pogoni należy się miejsce w OE i drogę do niej trzeba skrócić maksymalnie. To tyle. Miłego weekendu

Hehe, miło będzie dokopać Wam (Pogoni) w barażach...
A miejsce w OE, to w pierwszej kolejnośći należy się nam.
Zreszta patrząc na ostatnie wyniki Lechii (ze względów zawodowych nie mogłem być na ostatnim meczyku pucharowym, ale chłopaki opowiadały, że Górnik nie istaniał), wydaje się to całkiem realne.
A najbliższe mecze będą tego potwierdzeniem (Arka i Katowice).

A najlepsze (niezapeszając) byłoby uzyskanie kolejnego Pucharu Polski (po 25 latach) i start w Pucharze UEFA :lol:

"Dzisiaj jest niedziela,
nie idziemy do kościoła,
my idziemy na mecz,
nas piłka nożna woła.
I nie ważne czy wygrają nasi,
na stadionie i tak będzie gorąco,
przyjezdni dostaną wpierdol
i uciekną do pociągu..." :badgrin:

dm17
[Usunięty]

Wysłany: 28-09-2007, 17:18   

No no koledzy proszę mi tutaj paprykarzy nie wyśmiewać :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :finga: :finga:

detlef
[Usunięty]

Wysłany: 01-10-2007, 10:19   

Sruba napisał/a:

A miejsce w OE, to w pierwszej kolejnośći należy się nam.

Woooooooooooooow ! Nie wierzę własnym oczom..
Pisać o wyższości Pogoni nad Lechią to tak jak pisać o wyższości Realu Madryt nad Magią Błędów. Nie no, Śruba, powiedz, że żartowałeś, pls.. Nie wiem jakich argumentów używać, tak mnie zbiłes z tropu swoją wypowiedzią..
Może zacznę od tabeli wszechczasów I ligi:

Pogoń Szczecin - Lechia Gdańsk
miejsce w lidze wszech.
8 - 24
liczba sezonów w I lidze:
39 - 16
rozegrane mecze:
1128 - 376
zdobyte punkty:
1127 - 320

Reszty nie chce mi sie pisać ale wszystko przeważa na korzyść Portowców. No i wiesz, nikt nie wyobraża sobie karencji dłuższej aniżeli minimalna-potrzebna w Szczecinie. No i Sruba, z naszego punktu widzenia rzecz najważniejsza - kibice. Czy muszę też sięgać po statystyki..?
Ps. Kiedyś czytałem bardzo interesujący artykuł o kibicach Lechii jak przyjechali do Szczecina na mecz.. Nie mogę go teraz odnaleźć - było to o meczu gdzieś na początku lat '90. Oczywiście doszło do bijatyki, która była kontynuowana w Stargardzie Szczecińskim.. Kojarzysz może..?

sruba 
m3m&mitsumaniak
football is a drug

Auto: Toyota Auris II TS
Wysłany: 01-10-2007, 10:42   

detlef napisał/a:
Oczywiście doszło do bijatyki, która była kontynuowana w Stargardzie Szczecińskim.. Kojarzysz może..?

kojarze.
dostaliście niezły oklep od nas :lol:

my mamy Puchar Polski - wy nie macie.

detlef napisał/a:
No i Sruba, z naszego punktu widzenia rzecz najważniejsza - kibice. Czy muszę też sięgać po statystyki..?

i tu mysle, ze jednak odstajecie od nas na kilometr...
bo powiedz - jak tam na IV lidze ? ilu Was przychodzi na mecze ?

i jak z wyjazdami (w poprzednim sezonie jak byliscie w I lidze ?) - chyba tez tu wypadacie duuuzo gorzej...

detlef
[Usunięty]

Wysłany: 01-10-2007, 11:39   

Macie Puchar Polski. Tego nikt Wam nie odbierze. Ale kulisy zdobycia go pozostawiają niesmak.. Mówię o Nikosiu. Nikt nie odbierze Wam przegranej z Juventusem 7:0 tam i 2:3 u siebie. Już starcie z takim zespołem jest nie lada wyczynem.
Pogoń na arenie międzynarodowej występowała również nie raz ale nie miała tyle szczęścia w losowaniu co Wy. Faktem jest, że nie przekonam Cię do wyższości Mojej Pogoni nad Lechią i na odwrót. Ale jeśli chodzi o kibiców to chcę Ci powiedzieć, że chodziłem na mecze gdzie regularnie przychodziło ponad 15 tys. kibiców na mecz. Z Wisła Kraków pamiętam było 22 tys. Z Cracovią w II lidze było 18 tys. W Szczecinie ludzie żyją piłką. W Gdańsku nie widziałem takiego zainteresowania.
Na IV ligę przychodzi różnie. Raz przyjdzie 2500 jak grali derby ze Stalą Szczecin. Raz 4000. Czasem 5000. I tak to jest więcej niż ma większość wiosek w OE.
Zobaczysz. Pogoń wróci do OE a wtedy kibice znów zaczną rządzić. :) )
A co do tamtego wyjazdu to raczej chciałem Cię prosić o jakiś namiar do tego artykułu (jeśli posiadasz takowy). Historię tamtych zdarzeń znam dobrze, nie trzeba przypominać.. :P

akbi 
I Love SPEEDway

Wysłany: 01-10-2007, 11:51   

Sruba, przypomnij mi proszę ... ten zespół Pogoń ...to Ci od bananów :?: :badgrin: :badgrin: :D :D

sorki ... nie mogłem się powstrzymać ... :D :D :D

Tak na poważnie ... ja myślę, że obydwóm klubom należy się miejsce w OE ... jak i ze względu na historię i osiągnięcia klubów, tak i ze względu na wielkość miast ... no ale niestety, tak jak ostatnio w Szczecinie, tak i dość często w Gdańsku ... piłką rządzą ludzie, którzy chcą na piłce zarobić a nie w piłkę i miasto inwestować.

detlef
[Usunięty]

Wysłany: 01-10-2007, 12:18   

akbi napisał/a:
Sruba, przypomnij mi proszę ... ten zespół Pogoń ...to Ci od bananów :?: :badgrin: :badgrin: :D :D

aiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.. akbi..... cios poniżej pasa - bez komentarza

akbi napisał/a:
w Szczecinie, tak i dość często w Gdańsku ... piłką rządzą ludzie, którzy chcą na piłce zarobić a nie w piłkę i miasto inwestować.

tak, to prawda.. mam nadzieję, że zła passa, ptasza passa skończy się na dobre.. w Szczecinie widać światełko w tunelu. Coraz głośniejsze są spekulację, że Pogoń ma przejąć Zbigniew Drzymała.

akbi 
I Love SPEEDway

Wysłany: 01-10-2007, 12:46   

detlef napisał/a:
aiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.. akbi..... cios poniżej pasa - bez komentarza

no przecież żartowałem ... nie bądź taki spięty ... troszkę uśmiechu poproszę :P

detlef
[Usunięty]

Wysłany: 01-10-2007, 12:51   

a bo się wszyscy śmiejecie i dogryzacie, niedobrzy wy ! ! !

:mrgreen: :mrgreen:

dm17
[Usunięty]

Wysłany: 01-10-2007, 12:59   

Jak sie można nie śmiać z kilku dziesięciu bananów lecących na murawę

detlef
[Usunięty]

Wysłany: 01-10-2007, 13:15   

eh.. :butthead:

Odpowiedz do tematu