Co policja moze podczas kontoli drogowej ? |
Autor |
Wiadomość |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 15-06-2010, 23:55
|
|
|
Zajc3w napisał/a: | Telefon wyłączony z włożoną baterią odcina zasilanie modułów radiowych | hmmmmmm, to dziwne dlaczego bez karty sim mogę się dodzwonić na 112, pamietam że pierwszy tel. jak miałem była nia Nokia 3110, i w niej także dało się zadzwonić na numer alarmowy bez karty SIM, tak samo w Ericssonie T28. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
|
Wysłany: 16-06-2010, 00:01
|
|
|
Tak, bo tel włączony rejestruje się w pierwszej dostępnej sieci. Ale wyłączony nie zadzwoni nawet na 112
Poza tym logicznie patrząc, gdyby wyłączony tel zasilał moduł radiowy to bateria wytrzymałaby tyle co na włączonym, nie używanym, lub niewiele dłużej. |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

|
Wysłany: 16-06-2010, 00:06
|
|
|
Owczar napisał/a: | Poza tym logicznie patrząc, gdyby wyłączony tel zasilał moduł radiowy to bateria wytrzymałaby tyle co na włączonym, nie używanym, lub niewiele dłużej. | No co TY, przecież na wyłaczonym telefonie nie działa wyświetlacz i wiele innych pierdół które tak naprawde pożerają baterie, sam zasięg nie pobiera wiele energii, najwięcej energii telefon pobiera w trybie wybierania numeru oraz w momencie przyjmowania połaczonia, to najbardziej zabija baterie w telefonie, oraz bardzo rozbudowany wyświetlacz i inne pierdoły. |
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
 |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
|
Wysłany: 16-06-2010, 00:15
|
|
|
Mój telefon w czasie czuwania ma wyświetlacz działający w trybie monochromatycznym i wyświetla tylko godzinę. To co piszesz, że najwięcej podczas rozmowy to prawda, ale gdy szuka sieci, także zużywa dużo energii. Zresztą to tylko dywagacje, w dodatku nie na temat
Może ktoś się pokusi o sprawdzenie tej teorii spiskowej i położy naładowaną, wyjetą baterię, sprawdzajac ile dni utrzyma sprawność, a potem zrobi to samo gdy będzie włożona do wyłączonego telefonu
Z tego co wiem, telefon nie zmodyfikowany, wyłączony, nie ma możliwości namierzenia. A wracając do numeru IMEI i kradzionych tel, to swego czasu operatorzy mieli obowiązek blokowania zdalnego telefonów, które zostąły zgłoszone jako kradzione. |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

|
Wysłany: 16-06-2010, 00:41
|
|
|
Owczar napisał/a: | ale gdy szuka sieci, także zużywa dużo energii. | to nawet nie jest 10% tego co zużywa podczas podczas wybierania numeru, albo aktywacji połaczenia przychodzącego, a skąd wiem, bo to mierzyłem. |
 |
|
|
|
 |
londolut
jradmin Colt

Auto: FK2
|
Wysłany: 16-06-2010, 06:26
|
|
|
robertdg napisał/a: | sam zasięg nie pobiera wiele energii, | Prawie 1,5A Na takie małe urządzenie to naprawdę sporo. W zależności od mocy sygnału. robertdg napisał/a: | w momencie przyjmowania połaczonia | Nie prawda. Pobiera tyle samo prądu co podczas trwania połączenia. W zależności od mocy sygnału.
robertdg napisał/a: | Owczar napisał/a: | ale gdy szuka sieci, także zużywa dużo energii. | to nawet nie jest 10% tego co zużywa podczas podczas wybierania numeru, albo aktywacji połaczenia przychodzącego, a skąd wiem, bo to mierzyłem. | A w jaki sposób to mierzyłeś? Przy wyszukiwaniu sieci pobór prądu jest jeszcze wyższy niż przy rozmowie. Może dojść nawet do 1,8A.
robertdg napisał/a: | bardzo rozbudowany wyświetlacz | Co masz na myśli? Jeśli rozmiar i rozdzielczość to powiem ci tylko tyle, że SE U1i (Satio), który ma 360 x 640 pikseli, 3,5-cala i 16mln. kolorów przy maksymalnym podświetleniu LCD i ruchomej tapecie pobiera d0 350mA.
Robert, nie kłuć się - zwykłej komórki nie namierzysz jeśli jest fizycznie wyłączona. |
_________________ Colt CA0 1.3 GLi `95
Turbofrytkownicom mówimy nie
 |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

|
Wysłany: 16-06-2010, 12:25
|
|
|
londolut, napewno nie mierzyłem tego multimetrem, ale spoko, nie kłuce się, niech każdy wie swoje, niepotrzebnie temat zboczył z toru, nie mam zamiaru przekonywać nikogo na siłe, często teoria nie idzie w zgodzie z praktyką.
EOT |
 |
|
|
|
 |
swinks_UK
Mitsumaniak

Auto: Lancer Evo 8 FQ300
Kraj/Country: UK
|
Wysłany: 16-06-2010, 18:34
|
|
|
Całkiem interesujący się zrobił OT, aż nie wytrzymałem i zadzwoniłem do brata, który w Orange jest inżynierem utrzymania ruchu na okręg śląsko-małopolski (Katowice - Kraków). Powiedziałem o co chodzi i zaczął się śmiać.
Owszem, operator sieci ma milion różnych możliwości zdalnego "molestowania" komórek, ale wyłączona komórka (brak zasilania modułu nadawania) oznacza brak takiej komórki w sieci. Koniec i kropka.
Tak jak pisał Owczar, szukanie sieci, a potem automatyczne logowanie się, nawet po zmianie pozycji o 10m pochłania najwiecej energii, bo sieć najpierw loguje się równolegle do wszystkich możliwych systemów transmisji (np. GSM, GPRS, UMTS, HDSPA itd.) a potem wybiera optymalny.
Owszem są komórki nowej generacji z wbudowanym modułem gps, gdzie nawet wyłączona ma podtrzymanie gps, ale to inna historia. |
_________________ swinks
ex-Galant EA3A (2.4 GDI)
ex-Galant EC5A (VR4 Type-S) - moc 340 HP oraz moment 443 Nm
Historia moich Misiów
Lancer Evo 8 FQ300 - 408 HP oraz moment 510 Nm |
|
|
|
 |
racer1972
Mitsumaniak trochę w opozycji...

Auto: Lancer 1.8 SB
|
Wysłany: 18-06-2010, 18:17
|
|
|
Eh... Każdą włączoną komórkę da się namierzyć i niepotrzebny jest bezpośredni kontakt z operatorem To żadne S-F i nie mieszkamy w Bangladeszu... Co do kontroli drogowej to sprawdzenie bagażnika i kabiny to kontrola bagażu a nie przeszukanie... Zmartwieni tym są ci,którzy mają się czego bać... i dobrze |
_________________ ... |
|
|
|
 |
rosomak1983
Mitsumaniak werbalny terrorysta

Auto: Lancer GTi 2.0 Eclips 4x4 2.0T
|
Wysłany: 19-06-2010, 22:30
|
|
|
racer1972 napisał/a: | Co do kontroli drogowej to sprawdzenie bagażnika i kabiny to kontrola bagażu a nie przeszukanie... |
hahaha Dobre. Jest to przeszukanie ale maja do tego prawo jesli sa powazne przesłanki ku temu badz maja nakaz. |
_________________ Dzis jest pierwszy dzień reszty Twojego życia... Co z nim zrobisz zależy od Ciebie. Działaj!!!
-Tato czy ten samochod jest zepsuty ???
-Nie synku.... to Diesel.....
Life is 2 short to drive boring cars
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania
 |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
|
Wysłany: 19-06-2010, 23:42
|
|
|
rosomak1983 napisał/a: | maja do tego prawo jesli sa powazne przesłanki ku temu badz maja nakaz. | W praktyce - zawsze. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
rosomak1983

|
Wysłany: 20-06-2010, 04:54
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | rosomak1983 napisał/a:
maja do tego prawo jesli sa powazne przesłanki ku temu badz maja nakaz.
W praktyce - zawsze. |
zalezy gdzie... u nas owszem.. dlatego unidena jednak nie kupie |
_________________ Dzis jest pierwszy dzień reszty Twojego życia... Co z nim zrobisz zależy od Ciebie. Działaj!!!
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania
 |
|
|
|
 |
racer1972
Mitsumaniak trochę w opozycji...

Auto: Lancer 1.8 SB
|
Wysłany: 20-06-2010, 17:01
|
|
|
rosomak1983 Upomnij się np.w Niemczech o nakaz... Nocleg ze śniadaniem na koszt państwa będzie w cenie... i to wersja optymistyczna... |
_________________ ... |
|
|
|
 |
rosomak1983

|
Wysłany: 20-06-2010, 19:51
|
|
|
racer1972 napisał/a: | Upomnij się np.w Niemczech o nakaz... |
ja to do niemczech nie jezdze |
6 bolt only...
 |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
|
Wysłany: 20-06-2010, 22:25
|
|
|
Zawsze się zastanawiałem nad takim klimatem że zatrzymuje nas policja obcego kraju, nie możemy się dogadać bo my nie znamy ichnijeszego, oni naszego bądź angielskiego i co wtedy? Druga sprawa nie mamy kasy na mandat w Niemczech (te nigdy nie są małe) i co wtedy też nocleg na koszt państwa niemieckiego? |
|
|
|
 |
|