|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Jakie ogrzewanie do domu jednorodzinnego? |
Autor |
Wiadomość |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 07-06-2007, 13:16
|
|
|
Cytat: | czerwona dachowka jest oklepana a proste wykonania strasznie zielenieja po juz 3 latach (widze co jest u sasiada |
Mech na dachu nie ma nic wspolnego z kolorem dachówki - tylko z matriału z jakiego jest wykonana. Ceramiczna zawsze bedzie zielona - chyba ze ktos ja bedzie co roku skrobal i polewał środkami.
Co do baterii to mi sie podoba - dom ma byc wygodny i praktyczny. Ja osobiscie wolałbym zamiast kase pchac w kolor dachówki to zainwestować np w kolektory słoneczne - ale jak pisal Grześku to kwestia gustu.....................a jak wiadomo o takowych sie nie rozmawia |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24319 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 07-06-2007, 14:15
|
|
|
nie jestem uparciuchem - moze kiedys tez sobie takie cudo zainstaluje (tym bardziej, ze w domu przewidzialem 2 szachty na rozne instalacje )
tylko glupcy nie zmieniaja zdania (chyba Einstein to powiedzial) |
|
|
|
 |
Grześku
Mitsumaniak groźny oboźny

Auto: Outlander Intense+ 2.0
|
Wysłany: 07-06-2007, 16:23
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | to nie tak - uwazam, ze konstruktywna krytyka wsrod przyjaciol powinna byc czyms docenianym a nie tylko kadzenie sobie nawzajem
|
biję sie w pierś chudą, mam tylko nadzieję że kiedyś kiedyś zamontujesz taki wynalazek na swoim dachu i chociaż po cichu przyznasz mi rację
A może nie na dachu tylko gdzieś koło domu... |
_________________ "nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przeciez trzeba napisac." by Rafal_Szczecin
strony www, druk, grafika reklamowa, fotografia |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
|
Wysłany: 07-06-2007, 17:05
|
|
|
Ja tylko dodam że w ,,ciepłych krajach'' typu Włochy, Grecja, Chorwacja to kolektorów słonecznych na pęczki po dachach widać i to się nie strzykają w jakieś instalacje komputery czy coś - najprościej jak się da i nawet zbiorniki na dach dają. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 07-06-2007, 19:06
|
|
|
Cytat: | tylko dodam że w ,,ciepłych krajach'' typu Włochy, Grecja, Chorwacja to kolektorów słonecznych na pęczki po dachach widać i to się nie strzykają w jakieś instalacje komputery czy coś - najprościej jak się da i nawet zbiorniki na dach dają. |
Dokładnie wszystko na dachu -włącznie ze zbiornikami na wode i nikomu to nie przeszkadza - w koncu jak sie ma słonce to trzeba je wykorzystać. Myśle ze u nas tez bedzie to coraz lepsza inwestycja poniewaz dni slonecznych coraz więcej........
Oooo takie cuda tam mają
 |
|
|
|
 |
Krzyzak

|
Wysłany: 07-06-2007, 20:14
|
|
|
mam tylko ten problem, ze nachylenie dachu mam na wschod i zachod, a na poludnie tylko maly daszek nad wykuszem
w kazdym razie kociol ma juz podejscia na solary |
|
|
|
 |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 07-06-2007, 20:25
|
|
|
Krzyżak widziałem takie domy jak Twój i tam bateria stała na ziemi na podnośniku ktory wyglądał jak metalowa rura - wyglądało ładnie. |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: 07-06-2007, 20:28
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | mam tylko ten problem, ze nachylenie dachu mam na wschod i zachod |
są stelaże, które umożliwiają zamontowanie np. na elewacji południowej |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
Krzyzak

|
Wysłany: 07-06-2007, 20:30
|
|
|
dm17 napisał/a: | Krzyżak widziałem takie domy jak Twój i tam bateria stała na ziemi na podnośniku ktory wyglądał jak metalowa rura - wyglądało ładnie. |
ja tez widzialem - nawet byl uklad wykrywajacy max. naslonecznienie i ustawiajacy zarowno kat pochylenia jak i azymut |
|
|
|
 |
|
|