Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: swinks_UK
08-02-2009, 02:28
E39A (VR-4) czyli nowe auto autoR
Autor Wiadomość
Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-12-2008, 18:06   

TommiCrazy napisał/a:
czy CYCLONE bylo zastosowane tylko w galancie?

W Mirage Cyborg C53A 4G61T też.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

tosztotomasz 
Mitsumaniak
StingRay Driver

Auto: Accord Tourer CM2
Wysłany: 04-12-2008, 18:32   

autoR napisał/a:
Jestem ''wyznawcą'' japońskiej felgi więc będzie dobrze(od święta musi być inne koło )

Może kwestia już nieaktualna, ale znalazłem coś takiego w necie - można ocenić, a może jeszcze pomysł na body wpadnie ;)

Jak dla mnie rzeźnia :P

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 04-12-2008, 19:08   

Przy okazji - tak wygląda maska RS-a. Tzn tego VR4 który ma 240 KM

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

TommiCrazy 
Forumowicz
VR-4 LIFE

Auto: UKOCHANE
Wysłany: 04-12-2008, 20:47   

ale zdezak i nadkola sa juz nieoryginalne, zawsze podobalo mi sie poszezenie gala
Outlander 2.0 PHEV 5HS

autoR
[Usunięty]

Wysłany: 04-12-2008, 22:36   

Z tego co kojarzę to zderzaki to JDM kouki lekko zmodyfikowane.

Marcino 
Mitsumaniak
Góral niskopienny

Auto: Galant 2.5 V6 97r
Wysłany: 05-12-2008, 08:44   

DaleCooper napisał/a:
autoR napisał/a:
Jestem ''wyznawcą'' japońskiej felgi więc będzie dobrze(od święta musi być inne koło )

Może kwestia już nieaktualna, ale znalazłem coś takiego w necie - można ocenić, a może jeszcze pomysł na body wpadnie ;)

[url=http://img222.images....th.gif]Obrazek[/URL][url=http://img355.images....th.gif]Obrazek[/URL][url=http://img222.images....th.gif]Obrazek[/URL]

Jak dla mnie rzeźnia :P

Piekny. mi sie bardzo podoba..
była -2004-2006 - Carisma 1.8 GDI 98r
był -1997-2005 - Fiat 126p 1978r :)

"A omijając to całe rozmyślanie, to prawda jest taka że do codziennego auta najlepszy jest silnik z jak największym momentem dostępnym z niskich obrotów :)
Czyli w tym przypadku 6a13 8) " by tomchuck

Serek 
Mitsumaniak

Auto: Grand Voyager Limited AWD
Wysłany: 05-12-2008, 13:14   

AutoR, kiedy pierwsze postępy z Galantem?

autoR
[Usunięty]

Wysłany: 05-12-2008, 14:00   

Założe temat na dniach, zamontowane dodatkowe zegary ori mitsu(temp.cieczy, boost, ładowanie prądu), zamówione tłumiki u Eltec'a, wydech będzie 2,5", na dwóch przelotach i końcowym, wymieniam od razu podpory wału napędowego i uszczelniam dół silnika(dzięki Japaneze :wink: ). Poszukuję intercooler od Evo 7,8,9. Jak wiecie gdzie szukać dawać namiary! Ogólnie jak dam radę to w nstępną sobotę melduje się z nowym wydechem i dolotem w VTG na Dorodnej(chyba to ta ulica) u Sebi'ego i reszty bandy.
Z pierdół to potrzebuję mechanizm wycieraczek(stoją tuleje na amen), plastiki montujące boczki drzwi przednich - 3szt., zaślepkę rączki w boczku(strona kierowcy).
A no i założyłem granie: Nakamichi cd400 z Morelami Dotech(przód), wzmacniacz stara seria Lanzara i myślę nad basem Helixa lecz nie wiem gdzie go upchnąć i chyba go nie będzie.

Krzys 
Forumowicz
SYLVER

Auto: Mitsubishi Galant/Legnum VR4
Wysłany: 05-12-2008, 17:16   

Czarek... Morel + Helix :? :? :? a co do bassu jak gdzie upchnac??do bagaznika :wink:

Wook@sH 
Mitsumaniak

Auto: Galant E39A - 2.0 4x4 '89
Wysłany: 05-12-2008, 17:57   

Piękne autko ... aż zazdroszczę, mimo że mi się to na codzień nie zdarza :P

autoR napisał/a:
zaślepkę rączki w boczku(strona kierowcy)

Przyłączam się do prośby tez mi tej brakuję :P

A co do suba to w bagażniku po prawej stronie masz miejsce. Nie za dużo ale zawsze coś.

Zerknij w ogóle na korozję w bagażniku, bo ja jak w tym tygodniu odsłoniłem tapicerkę to się trochę załamałem.

autoR
[Usunięty]

Wysłany: 05-12-2008, 18:42   

2 Helixy mam ze starego zestawu brata, dawały radę...takie mi zostały, miałem kiedyś ze JL ale miałem i takie zdarzenie że już nie mam :cry:

Rudej nie ma w bagarzniku :mrgreen: spód auta ładniejszy niż u ....musze to powiedzieć Krzysia :mrgreen:

Krzys 
Forumowicz
SYLVER

Auto: Mitsubishi Galant/Legnum VR4
Wysłany: 05-12-2008, 19:18   

autoR napisał/a:
2 Helixy mam ze starego zestawu brata, dawały radę...takie mi zostały, miałem kiedyś ze JL ale miałem i takie zdarzenie że już nie mam :cry:

Rudej nie ma w bagarzniku :mrgreen: spód auta ładniejszy niż u ....musze to powiedzieć Krzysia :mrgreen:

dzieki :P :P :P :axe:
no jak Ci pozostały takie "klocki" po starym zestawie to OK cos tam napewno bedzie "dudniało" z reszta wiek juz nie ten :P :D

Serek 
Mitsumaniak

Auto: Grand Voyager Limited AWD
Wysłany: 05-12-2008, 19:40   

Faktem jest, że trafiłeś na "zdrowy" model. Tym autkiem podróżowały osoby w "sędziwym" wieku :D . Myślę, że nie będzie problemu z blacharką. Nie wiem jak z silnikiem. Patrząc na naszych mechaników i podejście właściciela to najprawdopodobniej robił go pan Mietek :) . Zazdroszczę trafionego egzemplarza. Kilka dni temu miałem ochotę zadzwonić do niego i spytać czy nie chce go sprzedać. I co? Bach! Autka nie ma :evil:
Będziesz rozkładał silnik?

TommiCrazy 
Forumowicz
VR-4 LIFE

Auto: UKOCHANE
Wysłany: 06-12-2008, 00:52   

w australii znalazlem na sprzedaz vr4 z turbina big16 wtryskami 550 i moca 280koni, wersja RS JDM

zawsze mi sie mazyl zlot galantow 4x4 w polsce....a tu prosze.... jak widac w temacie jest ich calkiem sporo :)

autor..... nie planujesz jakies serii zdezakow wypuscic do vr4...cos ala TM6,5?
Outlander 2.0 PHEV 5HS

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 06-12-2008, 01:20   

TommiCrazy napisał/a:
australii znalazlem na sprzedaz vr4 z turbina big16 wtryskami 550 i moca 280koni, wersja RS JDM
Po tuningu. W VR4 o ile wiem - nie było BIG16.

Maksymalna moc E39A VR4 seryjnego to było 240KM. Zastanawiam się ile razy będę musiał to jeszcze napisać :?:

Thomas Jefferson said:
Just think...

.

Odpowiedz do tematu