|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Warszawa] Jak dojechać z ... do ... ? |
Autor |
Wiadomość |
ryso
Mitsumaniak ryso
Auto: Carisma 1,6 16v automat HB
|
Wysłany: 21-10-2009, 15:52
|
|
|
Witam, czy jadąc od Poznania na Ostrów Mazowiecki, przejadę Warszawę bez utrudnień, chodzi mi o remonty, itd, zawsze jeździłem prosto Al. Solidarności w stronę Marek i nie było kłopotów. Gdy jechałem w maju, był remont jakiegoś mostu, jechałem objazdem i w koreczku spędziłem ok. 2 godz. Będę jechał w czwartek ok. południa. Pozdrawiam. |
_________________ Carisma 1,6 GLX automat 95r,HB. |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 21-10-2009, 19:08
|
|
|
ryso napisał/a: | Witam, czy jadąc od Poznania na Ostrów Mazowiecki, przejadę Warszawę bez utrudnień, chodzi mi o remonty, itd, zawsze jeździłem prosto Al. Solidarności w stronę Marek i nie było kłopotów. Gdy jechałem w maju, był remont jakiegoś mostu, jechałem objazdem i w koreczku spędziłem ok. 2 godz. Będę jechał w czwartek ok. południa. Pozdrawiam. | Około południa powinno być jeszcze luźno. Moja propozycja jest taka: jedź ul. Połczyńską i, zamiast jechać prosto Solidarności, wbij się w Prymasa 1000-lecia i caaaaały czas prosto przez most Grota Roweckiego w kierunku Białegostoku. Jadąc dalej Alejami masz światła i wąskie gardło w postaci mostu Śląsko-Dąbrowskiego (jeden pas ruchu) i sygnalizacje świetlne. Zjeżdżając w Prymasa 1000-lecia masz tylko 2 sygnalizacje. Na moście Grota Roweckiego uważaj na fotoradar oraz policjantów, którym zdarza się stanąć jakiś kilometr za fotoradarem i strzelać miernikiem laserowym. |
|
|
|
 |
Colto [Usunięty]
|
Wysłany: 21-10-2009, 22:01
|
|
|
Co do samego przejazdu przez Warszawę to zgadzam się z kolegą gregorbu (od Prymasa 1000-lecia), ale do samej Warszawy polecam sprawdzony przejazd, a mianowicie: autostradą do końca do Strykowa ze Strykowa do Głowna w Głownie na Łyszkowice z Łyszkowic na Maków potem do Skierniewic (trochę kręta droga i przez wioski ale ruch zerowy i nie trzeba nikogo wyprzedzać) ze Skierniewic na Hutę Zawadzką i z Huty na Warszawę. Do Warszawy wlecisz wtedy od strony Janek/Raszyna. Lecisz Aleją Krakowską do Łopuszańskiej, skręcasz w lewo w Łopuszańską dolatujesz do Al. Jerozolimskich i w prawo w Jerozolimskie, następnie tunelem pod Rondem Zesłańców Syberyjskich w kierunku Białegostoku (wpadniesz wtedy na Prymasa 1000-lecia) i dalej tak jak gregorbu napisał.
Przejazd przez Łyszkowice i Skierniewice to duża oszczędność czasu. |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 22-10-2009, 07:55
|
|
|
Colto napisał/a: | Lecisz Aleją Krakowską do Łopuszańskiej, skręcasz w lewo w Łopuszańską. | I tu może się pojawić problem, bo to rondo jest zazwyczaj zapchane. Jeśli ryso będzie leciał osobówką, można przejechać rondo na wprost - 100 metrów dalej można zawrócić. Ciężarówką móże być problematycznie. |
|
|
|
 |
ryso
Mitsumaniak ryso
Auto: Carisma 1,6 16v automat HB
|
Wysłany: 22-10-2009, 13:35
|
|
|
Wielkie dzięki za pomoc, pojadę oczywiście swoim miśkiem . Pozdrawiam wszystkich. |
_________________ Carisma 1,6 GLX automat 95r,HB. |
|
|
|
 |
Bart007
Mitsumaniak

Auto: Outlander I 2.0T
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-11-2009, 12:33
|
|
|
Witajcie,
Podpowiedzcie jak najszybciej pokonać samochodem trasę z Mokotowa (Metro Służew) na Bemowo (Wrocławska) w popołudniowych godzinach szczytu. Standard to zdaje się Marynarska> Łopuszańska> Dźwigowa> Powstańców Śląskich, ale to chyba paskudnie zakorkowany odcinek. Znacie może jakąś szybszą alterntywę, ile mniej więcej czasu będę potrzebował? |
_________________ pozdrawiam - Bartek |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
|
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
|
|
|
|
 |
Bart007
Mitsumaniak

Auto: Outlander I 2.0T
|
Wysłany: 20-11-2009, 16:10
|
|
|
Dzięki Wielkie, Panowie!
Swoja drogą nie wiedziałem o tym skrócie przez Eko Park - użyteczna sprawa
EDIT 27.XI: wypróbowałem wczoraj trasę cns80, dobrze się jechało, umiarkowane korki tylko przed wjazdem na Żwirki i Wigury i już na samym Bemowie. Dzięki raz jeszcze. |
_________________ pozdrawiam - Bartek |
|
|
|
 |
|
|