|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zamknięty przez: Hubeeert 27-02-2009, 01:01 |
Jerrylos - podejrzewam, że mnie oszukał |
Autor |
Wiadomość |
siwek
Mitsumaniak

Auto: Cari 1.6 GL + LPi, Mazda 6 2.0
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-02-2009, 18:52
|
|
|
chyba w złym kierunku dyskusja idzie bo zamiast kombinować z jakimiś stronami to lepiej skończyć sprzedaż na forum i jsak ktoś coś chce to na allegro lub bezpośrednio. Ale ja za tym nie jestem, co do sprzedaży to uważam że nie ma co zmieniać zasad na forum i zostawić tak jak jest, wierze że już nikt nie będzie taki głupi by świadomie rzucać się w ręce policji ...
co do Jerrylos to należy mu się szansa czyli RB i miejmy nadzieje ze rozumu nabierze |
_________________ "Nie mam nic przeciwko przychodzeniu do pracy, ale te osiem godzin czekania na wyjście to już totalny absurd."
 |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
|
Wysłany: 24-02-2009, 19:31
|
|
|
użytkownik odblokowany. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
jerrylos [Usunięty]
|
Wysłany: 26-02-2009, 20:30
|
|
|
powiem tak:
caly temat przeczytalem wlasnie teraz, tylko szkoda ze byl on zalozony za moimi plecami. a ja o niczym nie wiedzialem i nie mialem mozliwosci wypowiedzenia sie!
I TERAZ TAK:
KRZYZAK, ja kase wyslalem za pierwszym razem i bylem/jestem zdania, ze sciemniles z tym ze kasa NIE doszla.
pomyslalem tak dlatego, ze gdy wyslales paczke po raz pierwszy czekalem i czekalem i czekalem, a po jakims czasie piszesz mi, ze paczka ci przyszla SPOWROTEM i pisze na niej, ze "odbiorca odmowil przyjecia paczki". nikt u mnie w domu o tej paczce nic nie wiedzial, ze cos przyszlo! A listonosz powinien cos zostawic, jakies awizo czy cos.
gdy poprosilem cie, o FOTKE PACZKI, tzn tego napisu na paczce, napisales:
"stara paczke odbierala mama i wybebeszyla papier, a ze byl to czwartek, to od razu wyrzucila papier bo u mnie w 1 i 3 czwartek miesiac jezdzi smieciara i chciala sie pozbyc smieci od razu"
wydawalo mi sie to bardzo podejrzane. i stwierdzilem, ze chcesz za paczke wyludzic wieksza kwote, gdy ja bede placil podwojna przesylke (czyli podniesc sobie kase za silniczek o wielkosc przesylki)
zdenerwowalem sie wtedy, ale nic nie mowilem ci juz na ten temat. wyslalem kase za pierwszym razem, kasy na koncie ubylo i to dopiero wydalo mi sie BARDZO PODEJRZANE. nie chcac placic drugi raz za silniczek, nie chcialem zrobic drugiego przelewu - wyobrazcie sobie ze kupujecie cos na np. allegro wysylacie kase, a ktos wam pisze ze kasa nie doszla i mowi ze masz mu wyslac drugi raz (w moim przypadku zaplacilem za cos 2 razy!!!!!!)
DO HUBEERT:
wkurzylem sie, gdy zablokowales moje konto, zamiast najpierw wyslac mi link do tematu i dac mozliwosc wypowiedzenia sie. a ja nawet o temacie nie wiedzialem.
DO TYCH CO POROWNYWALI MNIE Z CUBUS89:
nie jestem zlodziejem ani kretaczem!!!!
DO TYCH, KTORZY BYLI PO MOJEJ STRONIE:
dziekuje wam
DO TYCH KTORZY PISALI, ZE POWINNO MNIE SIE WYRZUCIC Z FORUM:
prosze bardzo, sam usune konto jesli to mozliwe. jesli nie, prosze o to, aby zrobil to ADMINISTRATOR - od razu jak tylko zobaczy moja wypowiedz.
DO TYCH, CO POMAGALI MI W ROZWIAZYWANIU PROBLEMOW Z MOIM AUTEM:
..........................::::::::::::: D Z I Ę K U J E W A M ZA POMOC ::::::::::::::..........................
do wszystkich:
Pracujac na stacji benzynowej, widzac jakies mitsubishi, pytalem klienta czy zna strone mitsumaniaki.pl. jak nie znal, pisalem mu stronke na odwrocie paragonu i zapraszalem do zarejestrowania (mysle ze kilka osob dzieki temu przybylo na forum). teraz tego zaluje...
z mojego auta znikna 4 wlepki mitsumaniaki
Teraz bedac w pracy, bede informowal ludzi tylko jezdzacych colt'ami o stronce "coltmania".
Sprawa jest rozwiazana, KRZYZAK dostal swoje pieniadze.
.............:::::::::::::: PROSZE O USUNIECIE MOJEGO KONTA ::::::::::::::.............
i zamkniecie wraz z usunieciem tematu. dziekuje |
|
|
|
 |
siwek
Mitsumaniak

Auto: Cari 1.6 GL + LPi, Mazda 6 2.0
|
Wysłany: 26-02-2009, 20:40
|
|
|
jerrylos dobrze że się wypowiedziałeś, co do odejścia z forum to jestem temu przeciwny i wolałbym byś został (mimo że nie mieliśmy chyba żadnego kontaktu)bo nie chodzi o to by przy jakiś nieporozumieniach tak reagować.
Wiesz jaka była sytuacja z cubusem i pewnie przez to część osób zareagowała jak zareagowała.
Ważne że sprawa została załatwiona a nie jak w tamtym przypadku.
To moje zdanie a decyzja należy do ciebie |
_________________ "Nie mam nic przeciwko przychodzeniu do pracy, ale te osiem godzin czekania na wyjście to już totalny absurd."
 |
|
|
|
 |
bartek2800 [Usunięty]
|
Wysłany: 26-02-2009, 20:45
|
|
|
Nie żałuj tego co robiłeś pracując na stacji
Choć to Twoja decyzja:
Zastanów się raz jeszcze.
Mam nadzieję, ze cała sprawa zakończy dla was pomyślnie
Przemyśl swoją decyzję |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24351 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 26-02-2009, 21:28
|
|
|
jerrylos, dlaczego klamiesz, ze wyslales pieniazki 12-tego? - przeciez doskonale wiesz, ze wyslales je dopiero w sobote 21-go...
moze pokaz historie operacji na koncie zrobiona w obecnosci jakiegos moderatora? - ja nie mam nic do ukrycia - mozesz wybrac moderatora i zrobie przy nim historie operacji na moim koncie i zamieszcze tutaj
ale nie rob zrzutu samemu, bo w photoshopie mozna rozne rzeczy dorobic...
wtedy wyjdzie szydlo z wora...
pamietaj, ze caly czas pomagalem ci i zawsze mialem dobre intencje - nawet mowilem, ze to nie silniczek jest winny calego problemu jaki masz z autem i odradzalem jego kupno
w ogole zaluje, ze dalem sie wciagnac w taka transakcje, bo sprzedalem czesc, ktora moze mi sie przydac - chcialem pomoc samemu pozbawiajac sie mozliwosci posiadania tej czesci w zapasie... do tego poszla za smieszne pieniadze... choc nie o to juz chodzi, bo cene ustalilismy wspolnie
nie porownywalem cie z cubus89 ale ogolnie nawiazalem do tamtej sprawy - czyli demokratycznego glosowania nad byciem w klubie takich osob
a z tymi smieciami? - to prawda - chcesz zobaczyc umowe z PRSP??? - jezdza w 1 i 3 czwartek miesiaca
moja mama rozpakowala paczke i wrzucila papiery do smieci - zawsze gdy jestem w pracy a ona odbiera, to tak robi by sprawdzic co jest w srodku i ew. przekonac sie czy towar doszedl - kiedys zamawialem cos z internetu i w paczce byla cegla - od tej pory zawsze sprawdzam przy kurierz/listonoszu i tak samo polecilem mojej mamie
jerrylos napisał/a: | wydawalo mi sie to bardzo podejrzane. i stwierdzilem, ze chcesz za paczke wyludzic wieksza kwote, gdy ja bede placil podwojna przesylke (czyli podniesc sobie kase za silniczek o wielkosc przesylki |
edit: i nie badz smieszny - nie jestem handlarzem, wielu osobom pomagalem przy naprawie auta, bardzo czesto marnowalem swoj czas niczego nie wymagajac w zamian...
myslisz, ze narazalbym reputacje budowana przez lata dla marnych 60 zl?
jestem informatykiem z 10 letnim stazem - nie musze oszukiwac by zyc, zarabiam naprawde godnie - zrozum to w koncu
jerrylos napisał/a: | szkoda ze byl on zalozony za moimi plecami. a ja o niczym nie wiedzialem i nie mialem mozliwosci wypowiedzenia sie! |
napisalem na PW, ze jesli pieniazkow nie bedzie do srody 18-tego, to opisze sprawe na forum - 2x ostrzegalem... |
Ostatnio zmieniony przez Krzyzak 26-02-2009, 21:58, w całości zmieniany 4 razy |
|
|
|
 |
Alexander [Usunięty]
|
Wysłany: 26-02-2009, 21:31
|
|
|
teraz to mamy dwie skrajne historie
jerrylos, myśle, że możesz rozwiać wszelkie wątpliwości pokazując pdfa w potwierdzeniem przelewu w pierwszym terminie.
Rzeczywiście to byłoby dziwne, gdyby Jerrylos chciał naciągnąć i nie wysłał przelewu a jednocześnie odmówił paczki
Generalnie pewnie nie mi to rozstrzygać, ale ktoś musi ściemniać, a propozycja Krzyżaka z historia rachunku w obecności kogoś bezstronnego brzmi najracjonalniej, a pisząc o kasowaniu profilu wcale nie rozwiewasz wątpliwości, bo co tu duzo mówić, każdy z was może napisać wszystko, klawiatura wariografu jeszcze nie ma |
|
|
|
 |
stanik
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4i
|
Wysłany: 26-02-2009, 23:02
|
|
|
dokłądnie tak, PDF z pierwszej transakcji (w mBanku taki mozna wygenerowac jednym kliknieciem) gdzie bedzie numer operacji i sprawa rozwiana. Napisac ze sie wyslalo to sobie mozna. Podczas komunikacji na PW wielokrotnie padalo ze kasa poszla za pierwszym razem, ale ani razu nie zostal przedstawiony tego dowod...
Ba, jak masz dowod pierwszej wplaty a Krzyzak nie ma ich na swoim koncie, to nalezy to zglosic w banku i sprawa sie wyjasni (juz wyjasnialem takie historie, trwa to chwile, ale jest do zalatwienia).
Co do paczki, to poczta dziala jak dziala (dlatego co raz więcej osob na allegro od razu informuje ze wysyla tylko kurierem). U mnie w miescie np sa liczne skargi ze ktos jest 24h/dobe w domu a potem sie dowiaduje ze nie odbiera przesylki. A w domu ani listonosz nie byl ani awizo nie bylo a nadawca dostal zwrot...
Pozdrawiam |
_________________ #0175/KMM
Carisma 1.8 SOHC 115KM GLX (Pb +LPG)
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
Canon 350D + KIT 18-55mm + Sigma 18-200 OS + Canon 50mm 1.8 |
|
|
|
 |
Berni
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Pajero 3,0 v6
|
Wysłany: 26-02-2009, 23:27
|
|
|
Alexander napisał/a: | jerrylos, myśle, że możesz rozwiać wszelkie wątpliwości pokazując pdfa w potwierdzeniem przelewu w pierwszym terminie. | alexander -powiedz na jaką kwotę mam ci tego pdf i z jakiego banku go chcesz to Ci go zrobie- nie czarujmy się to nie czasy maszyny do pisania- dziennie mam kilku gości którzy mi przychodzą do firmy- i marudzą że oni tylko chcą zeskanowac - "ale czy tu by się nie dało przerobic a tam zasłonic" programy komputerowe to potęga
Byc może winny nie jest żaden z Was- i może faktycznie zawiniła nie wiem "poczta czy bank"-chociaż po moich własnych zakupach na allegro mocno w to wątpie-jak zapłacisz przychodzi migiem- dla jerrylosa to będzie zła wiadomośc -Krzyzak jeżeli się nie myle ma 62 nr klubu i do tej pory nikt nigdy nie napisał że kogoś oszukał ma 313 pkt pomocy inny mitsumaniakom - i chociaż mówi się że zawsze musi byc pierwszy raz coś mi się wierzyc nie chce żeby chciał zacząc oszukiwac właśnie od Ciebe, tak więc przykro mi ale gdyby tylko to brac pod uwagę to niestety jesteś na straconej pozycji znając fakty tylko z waszych wypowiedzi(słowo na słowo) niestety Malbork górą
chociaż mam nadzieje że sprawa się wyjaśni |
|
 |
Alexander [Usunięty]
|
Wysłany: 26-02-2009, 23:42
|
|
|
Berni, pisałem to jako skrót myślowy zdając sobie sprawę, że spreparować łatwo, potem dodałem, że najrozsądniejsza jest propozycja Krzyżaka, żeby odbyło się to na oczach kogoś bezstronnego i wiarygodnego. |
|
|
|
 |
Berni
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Pajero 3,0 v6
|
Wysłany: 27-02-2009, 00:09
|
|
|
Alexander spoko w zupełności się zgadzam i wiem o co chodziło- natomiast dziwi mnie że ktoś myśli że jak pokaże papier to ktokolwiek w to uwierzy-takich "prawdziwych "papierów to niestety można tonę narobic-naszczęście w banku mają jak w banku czarno na białym |
Ostatnio zmieniony przez Berni 27-02-2009, 00:23, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
j-rules
Mitsumaniak devil inside

Auto: Lancer 93 sedan GLXi 1.6 4g92
|
Wysłany: 27-02-2009, 00:17
|
|
|
Nie mi tu oceniac.. ale postanowilem sie wypowiedziec w ten sposob.
Chyba nie abrdzo jestesmy w stanie dojsc prawy. Argument ze kasa zostala wyslana brzmi tak wiarygodnie jak papiery wyrzucone od razu do kosza... Ale nie o to chodzi i juz nawet nie o samo udowadnianie.
PRzykro mi jerrylos ale jesli nie dojdziecie do porozumienia, nie pokazesz dowodu swojej racji - to nie ma bata. Ja Krzyzaka nie znam osobicie, na forum jestem od bardzo niedawna, ale wiem ze Krzyzak to gosc ktory ludziom POMAGA a nie ich naciaga na koszt wyslania paczki..
Kwestia zaufania. nie znam zadnego z was, ale Krzyzak dorobil sie tu opini klubowicza ktory swieci przykladem i dzieli sie wiedza a jak widac i czesciami za bezcen.. no i wlasnie najwazniejszego sie tu dorobil : ZAUFANIA.
Jesli mialbym cos od Krzyzaka kupic to nawet bym sie nie zastanawial by czekac na paczke, tylko najpierw przelal kase i spokojnie czekal na dostarczenie. Mimo ze nie znam czlowieka.
Fajnie ze reklamowales forum - jesli reklamowales, ale to troche za maly material by nim bronic swoich racji. |
_________________ Najpierw ty popracujesz a ja odpoczne, pozniej na odwrót, ja odpoczne a ty popracujesz
 |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 27-02-2009, 01:01
|
|
|
jerrylos napisał/a: | DO HUBEERT:
wkurzylem sie, gdy zablokowales moje konto, zamiast najpierw wyslac mi link do tematu i dac mozliwosc wypowiedzenia sie. a ja nawet o temacie nie wiedzialem. |
Mam gdzieś co i jak Ci się pokićkało. Ktoś Ci pomógł. Niejeden raz co potwierdzają posty na Forum. Ty kupujesz część i zapominasz za nią zapłacić w terminie. To co mi napisałeś na GG dobiło mnie zupełnie. Nie Twój problem.
Hubeeert napisał/a: | 6418464 10:32:25
tak, kase
6418464 10:32:32
krzyzakowi
6418464 10:32:51
chyba ze on mi podal zle dane , to juz nie moj problem ze nie doszlo
6418464 10:33:21
z mojego konta ubylo, wiec nie bede przez jego pomylki 2x placil
6418464 10:33:34
chcialbys tak?? zeby za cos 2x zaplacic??
6418464 10:33:37
bo ja nie |
Widzisz - istnieje cos takiego jak reklamacja. Niestety Ty załozyłeś, że skoro pieniądze zeszły z Twojego konta (i krążyły gdzieś przez ładnych kilka dni - taka ciekawostka w epoce przelewów w ciągu 24 godzin) to Ty masz to w dupie i to juz dalej nie Twój problem.
Na takie dictum mi ręce opadają. Temat zamykam.
[ Dodano: 27-02-2009, 01:05 ]
jerrylos napisał/a: | Pracujac na stacji benzynowej, widzac jakies mitsubishi, pytalem klienta czy zna strone mitsumaniaki.pl. jak nie znal, pisalem mu stronke na odwrocie paragonu i zapraszalem do zarejestrowania (mysle ze kilka osob dzieki temu przybylo na forum). teraz tego zaluje...
z mojego auta znikna 4 wlepki mitsumaniaki
Teraz bedac w pracy, bede informowal ludzi tylko jezdzacych colt'ami o stronce "coltmania".
Sprawa jest rozwiazana, KRZYZAK dostal swoje pieniadze.
.............:::::::::::::: PROSZE O USUNIECIE MOJEGO KONTA ::::::::::::::.............
i zamkniecie wraz z usunieciem tematu. dziekuje |
Skoro żałujesz - ja też żałuję, że tu trafiłeś.
Znaki mitsumaniaki.pl najwyraźniej nie są dla Ciebie.
A podejście jakie prezentujesz jasno świadczy, że dla Ciebie szkoda miejsca na serwerze. Forum jest dla wszystkich, skoro nie umiesz wznieśc się ponad swoje urażone ja (na Twoja własną prośbę można powiedzieć) to krzyżyk na drogę. Temat tu zostanie. Jako ostrzeżenie na przyszłość. Zeby znów ktoś kiedyś sprzedając coś nie liczył na zapłatę w terminie.
Żegnam |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24351 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 27-02-2009, 08:53
|
|
|
stanik napisał/a: | Co do paczki, to poczta dziala jak dziala (dlatego co raz więcej osob na allegro od razu informuje ze wysyla tylko kurierem). U mnie w miescie np sa liczne skargi ze ktos jest 24h/dobe w domu a potem sie dowiaduje ze nie odbiera przesylki. A w domu ani listonosz nie byl ani awizo nie bylo a nadawca dostal zwrot... |
jak mieszkalem w Gdansku to tez tak mialem - listonosz juz na poczcie wypisywal awizo, bo mu sie nosic tego nie chcialo (np. ksiazek)
potem wkladal je w drzwi - zdarzalo sie, ze znajdowalem je na podlodze, podeptane...
[ Dodano: 27-02-2009, 09:00 ]
jerrylos napisał/a: | gdy wyslales paczke po raz pierwszy czekalem i czekalem i czekalem, a po jakims czasie piszesz mi, ze paczka ci przyszla SPOWROTEM i pisze na niej, ze "odbiorca odmowil przyjecia paczki". nikt u mnie w domu o tej paczce nic nie wiedzial, ze cos przyszlo! A listonosz powinien cos zostawic, jakies awizo czy cos.
gdy poprosilem cie, o FOTKE PACZKI, tzn tego napisu na paczce, napisales:
"stara paczke odbierala mama i wybebeszyla papier, a ze byl to czwartek, to od razu wyrzucila papier bo u mnie w 1 i 3 czwartek miesiac jezdzi smieciara i chciala sie pozbyc smieci od razu"
wydawalo mi sie to bardzo podejrzane. i stwierdzilem, ze chcesz za paczke wyludzic wieksza kwote, gdy ja bede placil podwojna przesylke (czyli podniesc sobie kase za silniczek o wielkosc przesylki) |
a wiesz co ja pomyslalem - ze nagle auto sie naprawilo i stwierdziles, ze jednak jej nie odbierzesz, bo po co placic, skoro nagle jest OK
no i po kilku dniach znow padlo, wiec stwierdziles, ze jednak chcesz ta czesc
widzisz - ile osob tyle domnieman - jednak opisujesz tu tylko wymysly obrazajac mnie
ja w 1 poscie tego tematu wypisalem tylko fakty
dodaj jeszcze, ze nie dostales samego silniczka - w trosce o niego wyslalem ci caly zespol z przekladnia oraz IPS, bo wiem jak latwo uszkodzic te 4 srubki przy wykrecaniu samego silniczka a jak latwo wymienic calosc, ktora jest na 2 porzadne sruby
naprawde nie doceniasz tego, co zyskales i widzisz ile tracisz gryzac reke, ktora cie karmi
Hubert - odblokuj temat - chce zobaczyc ten screenshot z historia przelewow jerrylos
niech caly temat zostanie doprowadzony do konca
jesli zrobiles to 2 razy, to dlaczego znikasz i nie dochodzisz zwrotu pierwszego przelewu? - moze dlatego, ze nie mial on wcale miejsca?
moze warto poprosic bank o wyjasnienie?
jesli jestes czysty, to dlaczego skasowales CALA korespondencje na PW ze mna??? - myslisz, ze jest nie do odtworzenia??? |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 27-02-2009, 17:55
|
|
|
Cytat: | Hubert - odblokuj temat - chce zobaczyc ten screenshot z historia przelewow jerrylos
niech caly temat zostanie doprowadzony do konca
jesli zrobiles to 2 razy, to dlaczego znikasz i nie dochodzisz zwrotu pierwszego przelewu? - moze dlatego, ze nie mial on wcale miejsca?
moze warto poprosic bank o wyjasnienie?
jesli jestes czysty, to dlaczego skasowales CALA korespondencje na PW ze mna??? - myslisz, ze jest nie do odtworzenia???
_________________ |
Przykro mi - jerrylos został skasowany z Forum a wraz z nim cała jego korespondencja z Tobą na PW. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
|
|