Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
JAKI ZAKLAD DO MISKOW POLECANI ?
Autor Wiadomość
ITU 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Galant Kombi 2.5 V6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 12-04-2012, 23:11   

Yrro napisał/a:
Cześć
Poszukuję zakładu, który montuje LPG w lubuskim (najlepiej okolice trasy ZG-Gubin, ale jeżeli jest jakiś genialny gość to nawet zahaczył bym o Gorzów, słyszałem o jakimś gazowniku dobrym w Nowej soli).
Druga sprawa to ponieważ niestety nie mam tyle czasu :( ani możliwości aby samemu robić mojego gala to czy macie jakiegoś "zaufanego" :D mechanika w okolicach Gubin-ZG-Sól, bo czeka mnie rozrząd no i ogólny serwis samochodu wolałbym przeprowadzać u jednej osoby a po postach widzę, że nadal ciężko o takich.
Pozdrawiam

Ja zamontowałem gaz w Krępie koło ZG. Co prawda musiałem za dwa dni podjechać na małą poprawkę związaną z wymianą zacisków na wężach gumowych, ale od tego momentu wszystko jest OK. Zapłaciłem 3200 zł - ale auto na gazie śmiga pięknie. Spalanie średnie w okolicach 12 - 13 l (w zależności od temperamentu), na długiej trasie spalił mi 10,5 l.

Co do mechanika, to jak pisałem wcześniej, ja wymiany robiłem w Nowej Soli. Przejechałem prawie 2 tysiące kilometrów i póki co nie mam z samochodem żadnych większych kłopotów.

Natomiast olej w automacie wymieniałem we Wrocławiu u człowieka, który serwisuje Gale ludziom z dolnego śląska.

Pieraś 
Mitsumaniak

Auto: Kombi Elegance
Wysłany: 13-04-2012, 18:51   

Żadnej Krępy. Zapomnij !!!!!!!!!!!!!!!

U nich jest tak ... zapłać, spadaj, nie przyjeżdżaj ... jak coś nie działa to nie ich wina.
Tak to odczujesz.... bo tak jest !!!!!!!!

ITU 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Galant Kombi 2.5 V6
Wysłany: 13-04-2012, 20:50   

Pieraś napisał/a:
Żadnej Krępy. Zapomnij !!!!!!!!!!!!!!!

U nich jest tak ... zapłać, spadaj, nie przyjeżdżaj ... jak coś nie działa to nie ich wina.
Tak to odczujesz.... bo tak jest !!!!!!!!

Zagazowałem tam z 6 różnych samochodów i nigdy czegoś takiego nie odczułem. Co więcej nawet jak byłem z autem zagazowanym gdzieś indziej, to nie było kłopotu. Przez wiele lat jak do nich jeździłem (pierwsze auto robiłem tam w 1999 roku), nie miałem żadnych przykrych sytuacji, czy odczucia odbicia się od ściany. Zatem Twojego zdania nie podzielam. Napiszę więcej. Gazowałem auta również w innych zakładach, gdzie było tanie, ale zazwyczaj kusiłem się na to tylko raz i potem już nie wracałem. A do Krępy wracam, choć najtaniej nie jest.

Yrro 
Nowy Forumowicz

Auto: Galant
Wysłany: 14-04-2012, 00:13   

Zapewne najpierw przejadę się do Soli, już od kilku osób słyszałem, że tam gość dobrze gaz robi (mam już wybraną konfigurację, zobaczymy co koleś na to), ale to dopiero pod koniec miesiąca ew początkiem maja. Na pewno zdam realcję co i jak :)

wicek 
Mitsumaniak

Auto: Galant V6 98'
Wysłany: 14-04-2012, 08:30   

Cytat:

Zgodzę się z tym ale nie z własnego doświadczenia tylko z opowieści znajomych, z nimi zawsze problemy. Pierwszy raz słyszę dobrą opinie o nich ;)

Słyszałem dobre opinie o auto gazie w Świdnicy (okolice Wałbrzycha), tylko kawałek tam jest. Najgorzej by było jeździć na przeglądy ;)

http://www.autogaz.swidnica.pl/

Pieraś 
Mitsumaniak

Auto: Kombi Elegance
Wysłany: 15-04-2012, 20:43   

Ja montowałem na Chynowie pod ZG u Lecha Okorskiego BRC Sequent 24 i jestem zadowolony ... kolega polecił. Montuje w dobrych autach tam lpg. Kolega też z pracy gazował saaba i zadowolony.

wasiu89 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.0 (LPG) 1998r
Wysłany: 23-07-2012, 01:45   

Koledzy, potrzebuję jakiegoś sprawdzonego gazownika w GW. Musze wyregulować gaz. Może ktoś był, regulował?

freeq22 
Nowy Forumowicz

Auto: Galant 2.5 V6 A/T
Wysłany: 01-01-2013, 13:27   

Pieraś, mógł byś podać numer numer telefonu do tego gazownika? ile zapłaciłeś za instalacje? i czy nadal jesteś zadowolony?

wicek 
Mitsumaniak

Wysłany: 01-01-2013, 13:35   

freeq22 napisał/a:
Pieraś, mógł byś podać numer numer telefonu do tego gazownika? ile zapłaciłeś za instalacje? i czy nadal jesteś zadowolony?

Wiem ze ja nie Pieraś, ale rozmawiałem z Piotrkiem o tym gazowniku, masz tutaj linka http://www.ekoauto.com.pl/kontakt.html

Mam zamiar w tym miesiącu założyć do swojego V6 instalacje. Wstępnie pisałem maile z Panem Leszkiem, mniej więcej instalacje wycenił na około 3800 zł.

freeq22 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 01-01-2013, 13:41   

wicek, dzięki wielkie a mógł byś mniej więcej powiedzieć w jakiej konfiguracji za te 3800?

wicek 
Mitsumaniak

Wysłany: 01-01-2013, 13:54   

Właśnie szczegółów nie znam bo pisałem z 2 miesiące temu tylko orientacyjnie. Mam zamiar jechać w tym tygodniu i się wszystkiego dowiedzieć.

freeq22 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 01-01-2013, 13:58   

Był bym wdzięczny jak byś opisał co i jak po wizycie

wicek 
Mitsumaniak

Wysłany: 01-01-2013, 13:59   

Odezwę się, mam nadzieje ze w tym tygodniu dam rade, zobaczymy jak będę z praca.

seba77 
Mitsumaniak
www.cb-Polska.pl

Auto: Galant 99r. 2.5 V6 A/T Tip.
Wysłany: 26-09-2013, 16:10   

Jakiś dobry gazownik w GW znajdzie się ? bo ten w moim mieście woła o pomstę do nieba heheh

RaVciO 
Mitsumaniak

Auto: był MSS 1.6 jest Superb II
Wysłany: 26-09-2013, 21:13   

Wicek zamontowałeś w końcu gaz u Lecha?

Odpowiedz do tematu