Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
drużyny piłkarskie...
Autor Wiadomość
sruba 
m3m&mitsumaniak
football is a drug

Auto: Toyota Auris II TS
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 01-10-2007, 13:24   

detlef napisał/a:
W Szczecinie ludzie żyją piłką. W Gdańsku nie widziałem takiego zainteresowania.

a na jakiej podstawie tak sądzisz ?
na IV ligowym meczu derbowym z Gedanią Gdańsk, było ponad 8 tys. kibiców. a Gedania kibiców nie ma...
podczas nieszczęsnej przygody pod tytułem Lechia/Olimpia na meczach regularnie bywało ponad 10 tys. ludzi, a istniała wtedy spora grupa kibiców, którzy nie utożsamiając się z tym tworem, jezdziła na rezerwy.

pamiętaj, że ostatni raz Lechia jako taka, zagrała w I lidze w roku 88 - to już prawie 20 lat. od tamtego czasu z krótką przerwą na Lechię Olimpię, tułamy się po II i III ligach. a po reaktywacji zespołu nie zaczynaliśmy jak Wy od IV ligi, tylko od A klasy.
ciśnienie na dobrą piłkę w Gdańsku jest ogromne. i wiem, że jak awansujemy do OE to każdy mecz wypełni stadion po brzegi. co czasami ma miejsce i teraz w II lidze. na Estadio di Traugutta często na meczach (tych lepszych kibicowsko) melduje się po 10-12 tys ludzi (czyli max, bo stadion zgłoszony jest na 10 tys.)

a co do miejsca w OE - myślę, że znajdzie się tam miejsce i dla Lechijki i dla Pogoni...

detlef
[Usunięty]

Wysłany: 01-10-2007, 13:36   

no ok, ale Pogoń Nowa zaczynała własnie od B-klasy a Pogoń Szczecin zajęła miejsce Pogoni Nowej. Nie jest tak, że wujek z Ameryki kupił miejsce w IV lidze..
Na pewno więcej ludzi na Papricanie przyciągnie mecz kiedy przyjedzie Lechia aniżeli chociażby Groclin. Szczególnie, że kibice Lechii od dłuższego czasu są niemile widziani w Stolicy zachodnio-pomorskiego..

"..bo najlepsza w Polsce jest Pogoń Szczecin MKS.."

sruba 
m3m&mitsumaniak
football is a drug

Wysłany: 01-10-2007, 14:35   

detlef napisał/a:
Szczególnie, że kibice Lechii od dłuższego czasu są niemile widziani w Stolicy zachodnio-pomorskiego..

myślę sobie, że od zawsze, a nie od dłuższego czasu.
ostatnimi czasy kontakty między naszymi klubami były mocno ograniczone, przez fakt występowania na różnych szczeblach rozgrywek, stąd też pewnie lekkie stonowanie nastrojów, ale jak pamiętam, w latach 80-tych, Pogoń była w zasadzie naszą drugą kosą, zaraz po Arce, a obok Zawiszy Bydgoszcz.

no i nie oszukujmy się - aktualnie jeżeli chodzi o chuligankę, to dzieli nas taka różnica jak piłkarsko... jesteście ze dwie klasy rozgrywkowe niżej :badgrin:

akbi 
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Wysłany: 01-10-2007, 15:05   

Sruba napisał/a:
w latach 80-tych

noooo pamiętam .... miałem może z 10 lat i byłem na meczu Lechia: Pogoń .... 1:0 było :D

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V

detlef
[Usunięty]

Wysłany: 21-04-2008, 15:38   

LOL, dziś wyczytałem ciekawe rzeczy..

"W roku panskim 1969 (czy cos kolo tego) zostalo zaproszonych wiele druzyn z Polski przez Flote Swinoujscie,zwiazku z odbywajacym sie tam turniejem letnim.Wraz z druzynami:Pogoń Szczecin,Legia Warszawa,Arka Gdynia,Lechia Gdańsk,Cracovia Kraków,Flota Świnoujście,Kotwica Kołobrzeg, Gwardia Koszalin i chyba Zagłebie Sosnowiec. Podczas wielkiej awantury do ktorej doszlo na promie zostalo powarznie rannych kilkunastu kibicow z wielu klubow,a prom zostal powaznie zniszczony.Nagle zarzad kibica Legii,Pogoni i Lechii postanowily zaplacic za prom.Wten sposob powstala przyjazn,do tej przyjazni chciala sie tez przylaczyc Lechia ale przy sprzeciwie Pogoni,do zgody z nia nie doszlo.Potem Lech-Arka i Cracovia tez popisali zgode.Traktaty popisaly kolejno Kotwica z Flota(z biegem lat te 2 zespoly polaczyly sie z Portowcami) i Zaglebie z Legia.Wtedy Lechii sie to nie spodobalo i zaczeli "pucowac" Legii, by zerwala z nami zgode."

źródło: http://www.pogononline.pl/index.php/felietony/2

Ciekawy jestem opinii Gdańszczan.. :p

sruba 
m3m&mitsumaniak
football is a drug

Wysłany: 21-04-2008, 16:38   

1969 ?
nie, nie, chyba komus sie cos pomylilo.
troche za dawno jak na moj gust.
ale kto tam wie...

detlef
[Usunięty]

Wysłany: 21-04-2008, 20:01   

a o co chodzi z tym zapraszaniem Legii do Gdańska? To prawda? Chodzą jakieś głosy o przyszłym pakcie z (L) ?

sruba 
m3m&mitsumaniak
football is a drug

Wysłany: 21-04-2008, 20:29   

detlef napisał/a:
a o co chodzi z tym zapraszaniem Legii do Gdańska? To prawda? Chodzą jakieś głosy o przyszłym pakcie z (L) ?

jest troche nieformalnych kontaktow, szczegolnie wsrod "starzyzny".
ale, zeby zaraz o pakcie ? nie sadze, bo po pierwsze Wisła, a po drugie TB...

gumas_72
[Usunięty]

Wysłany: 22-04-2008, 00:27   

reasumując :mrgreen:
(miałem nie pisać tu w tym temacie napiszę)

pewna era przeminęła- Dufo w koszulce Legii to historia :!:
jest kosa jak sam ...
i Wisła nic do tego nie ma
ot powstał taki mit :D
GWWS to nie historia-ludzie sie spotykaja i pomagaja i git ale od ogólnej przyjaźni jest dalej jak blizej
Ostatnio zmieniony przez sruba 22-04-2008, 07:40, w całości zmieniany 1 raz  

detlef
[Usunięty]

Wysłany: 23-04-2008, 19:18   

a czemu gumas miałeś nie pisać ? Każda opinia jest ważna, nawet ta kontrowersyjna ;-)
zobaczymy jak za rok przyjedzie Lechia na Łazienkowską, jaka będzie atmosfera..
Przyznam, że trochę dziwnie było jak Lech przyjechał, jakieś przyklaski jedni drugim.. kiedy np.Cracovia przyjeżdżała do Szczecina takie rzeczy nie miały miejsca.. :)
A co do Dufa to w gruncie rzeczy sam w sobie jest historią.. Nie tylko w koszulce Legii...

sruba 
m3m&mitsumaniak
football is a drug

Wysłany: 23-04-2008, 23:34   

detlef napisał/a:
A co do Dufa to w gruncie rzeczy sam w sobie jest historią.

przykro to pisac, ale był.
Dufo nie zyje od kilku lat...

detlef
[Usunięty]

Wysłany: 24-04-2008, 09:17   

Sruba napisał/a:
detlef napisał/a:
A co do Dufa to w gruncie rzeczy sam w sobie jest historią.

przykro to pisac, ale był.
Dufo nie zyje od kilku lat...

tak, wiem.. ale historią jest nadal, nieprawdaż..?

sruba 
m3m&mitsumaniak
football is a drug

Wysłany: 24-04-2008, 20:15   

detlef napisał/a:
ale historią jest nadal

to fakt, oczywiscie zawsze bedzie historia Lechii.

Odpowiedz do tematu