|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
| Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
|
Kupowane sercem, nie rozumem... |
| Autor |
Wiadomość |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23679 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 21-11-2025, 16:42
|
|
|
Jasny gwint, kto to sie przebudził po 6 latach |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Maj 2008 Posty: 6518 Skąd: Gdynia/Aagotnes
|
Wysłany: 21-11-2025, 16:43
|
|
|
| Jakie przebudził? Po gitarę przyszedłem. |
_________________ Gość zobacz moje miśki - EA5A '98 i EA2W '02 by fj_mike
Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły by Owczar
 |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

|
Wysłany: 23-11-2025, 22:03
|
|
|
| https://www.motortrend.co...rst-look-review |
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
 |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
Pomógł: 282 razy Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 14407 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 25-11-2025, 13:54
|
|
|
| robertdg napisał/a: | | https://www.motortrend.com/news/genesis-might-build-genesis-wingback-concept-first-look-review |
Widziałem Kosmos... nawet takie kombi bym łyknął.
W niedziele wymeiniłem radyjko w mercu. Okazało się, że ten śmietnik zamotnował mi gość od konwersji, mimo, że miał zrobić tylko kodowanie. Po zapytaniu o co biega, zablokował mnie na FB. Nie odbiera telefonu. A wydawał się taki spoko....
Zastanawiam się nad seryjnymi spręzynami do stelvio żeby normalnie tym jeździć. Na tym wygląda kozak, ale do jazdy trochę gorzej...
Tyczasem wmieniłem olej, zmieniłem kodoawnie na serwis co 8k km. Widać, że poprzedni właściciel zmieniał olej częściej, widać po spuście oleju.
Niestety za krótka rurka żeby odessać całość, ale że spist jest z boku, to udało sie oddessać sporo oleju z miski przez spust.
Sportowa wkładka wyzczyszczona i zaimpregnowana:
Z racji tego, że auto stało pół roku, tarcze były mocno skorodowane. Niby udało się wyczyścić, ale oddałem je do szlifu zamiast toczenia. Zdjęli minimalną ilość materiału i tarcze jak nowe:
Po czyszczeniu:
Po szlifowaniu
Zaciski niestety uszkodzone przez felgi ze złym ET. Będę musiał pomalować.
Na koniec wpadł bagażnik z Chin do przewiezienia Choinki. Wyszedł niewiele drożej niż wypożyczenie na weekend. Trzeba było tylko podziałać flexem żeby dopasować. Ale siedzi sztywno, belki aero. Muszę przetestować na autostradzie.
 |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

|
Wysłany: 26-11-2025, 19:35
|
|
|
| Owczar napisał/a: | | Okazało się, że ten śmietnik zamotnował mi gość od konwersji, mimo, że miał zrobić tylko kodowanie. Po zapytaniu o co biega, zablokował mnie na FB. Nie odbiera telefonu. A wydawał się taki spoko.... |
Hehehe, pełno takich gamoni, trafi na kogoś co mu dzban oklepie to sie moze nauczy | Owczar napisał/a: | Niestety za krótka rurka żeby odessać całość, ale że spist jest z boku, to udało sie oddessać sporo oleju z miski przez spust.
| jak sie sprawuje ta odsysarka? |
 |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
Pomógł: 282 razy Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 14407 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 26-11-2025, 19:43
|
|
|
| Daje radę. Odsysalem olej w c5 co do kropelki. W mercu w moście tez dała radę - nie było dostępu do spustowej śruby. Przy wymianie oleju w 9g tronic przyspieszyła odsysanie z konwertera. Jedyne co, rurka mogłaby być 20cm dłuższa. W Alfie po prostu zabrakło długości. |
|
|
|
 |
Olivia
Forumowicz Pod nickiem
Auto: psujący się
Kraj/Country: Kuba
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 28 Mar 2009 Posty: 1298 Skąd: Cisów
|
Wysłany: 06-12-2025, 16:15
|
|
|
Gratulacje nabytku Sama chciałam nabyć Stelvio. Chciałam wersję z silnikiem 2.2 w dieslu. Więc całkowicie inny samochód. Na jazdach testowych poruszałam się wersją benzynową 2.0 biturbo. Bardzo miło wspominam te jazdy. Wykonanie wewnątrz uważam za lepsze niż w mojej X4. Lepsze skóry, obsługa bardziej fizyczna. Super musi się jeździć taką koniczynką. |
_________________ Niebiańska robota |
|
|
|
 |
|
|
|