Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Wakacyjna Akcja Przegladowa
Autor Wiadomość
arekp 
Mitsumaniak

Auto: inny
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 02-07-2007, 12:48   

stanik napisał/a:
Ogólnie wygląda na to, że Mitsu jeszcze bedzie chyba musiało popracować nad tą ofertą bo jak będzie w obecnej formie to ja się więcej nie wybiorę.

Marne szanse na to patrzac na podejscie dealerow - ten ze Szczecina podczas rozmowy na ten temat powiedzial, ze przeglad za 50 zl beda robic jak im MMC doplaci roznice (czyli klient 50zl a MMC reszte) - choc jak przekonalem sie na wlasnym aucie za 50 zl zrobili.

Za darmo nie beda robic, bo jak uslyszalem 'nasi serwisanci za darmo nie pracuja' - wiec MMC musialoby takim "ASO" placic calosc za kazdy samochod gdyby wprowadzona zostala akcja 'darmowy przeglad w ASO'.

stanik 
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4i
Wysłany: 02-07-2007, 13:03   

to znaczy ja się domyślam, że za darmo to nic nie ma i ktoś musi za to zapłacić. Widocznie Seat ma taką sprzedaż, że stać go na to (choć podobno, nie wiem ile w tym prawdy, w skali świata ma problemy z płynnością finansową), aby pokryć ASO koszt takiego sprawdzenia samochodów. Poza tym to też jest swego rodzaju dbanie o wizerunek marki, że ta troszczy się jakoś o swoich klientów. Ale mówię, ja mogę zapłacić e 50 PLN, tylko, żebym za te 50 PLN faktycznie dostał diagnozę samochodu, a nie sprawdzenie czy płyn jest pomiędzy min a max i to wszystko. Ale... mam nadzieję, że w akcji jesiennej się poprawią i wyciągną wnioski :)

Pozdrawiam
#0175/KMM
Carisma 1.8 SOHC 115KM GLX (Pb +LPG)
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
Canon 350D + KIT 18-55mm + Sigma 18-200 OS + Canon 50mm 1.8

arekp 
Mitsumaniak

Wysłany: 02-07-2007, 13:13   

stanik napisał/a:
Ale mówię, ja mogę zapłacić e 50 PLN, tylko, żebym za te 50 PLN faktycznie dostał diagnozę samochodu, a nie sprawdzenie czy płyn jest pomiędzy min a max i to wszystko. Ale... mam nadzieję, że w akcji jesiennej się poprawią i wyciągną wnioski :)

Ja jestem w 90% zadowolony z przegladu. Do szczecia zabraklo mi jedynie diagnostyki na komputerze oraz raportu poprzegladowego 'na kartce'. Na przegladzie wykryto to o czym wiedzialem + zalecono wymiane plynu hamulcowego, wiec nie byl zrobiony 'na odwal sie'.

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 02-07-2007, 18:27   

Widać ASO swoje a MMC swoje - każdy sobie rzepkę skrobie :roll: Nie dziw że wychodzi kicha jak jest taki dziwny układ.

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

turek61 
Mitsumaniak
Zgred :)

Auto: Outlander I Turbo
Wysłany: 02-07-2007, 18:57   

arekp napisał/a:
Do szczecia zabraklo mi jedynie diagnostyki na komputerze oraz raportu poprzegladowego 'na kartce'. Na przegladzie wykryto to o czym wiedzialem + zalecono wymiane plynu hamulcowego, wiec nie byl zrobiony 'na odwal sie'.

Na odwal się to chyba nie bo 1,5 godz. sprawdzali, nawet zamki nasmarowali klemy jakimś niebieskim popsikali i.t.p.Ale tak jak piszesz Arek te 10 % zabrakło a tak klienci byliby zadowoleni.Czy to takie kosztowne dla ASO wydać taki raport o którym piszesz ?
Wydaje mi sie że to raczej niedbalstwo bo jak serwisant szedł zrobić przegląd mojej Cari to wydaje mi się, że miał taki papier z rysunkami poszczególnych punktów do sprawdzenia.Dlaczego go nie wydali tego nie wiem...może mechanicy mieli zbyt brudne ręce ?

arekp 
Mitsumaniak

Wysłany: 02-07-2007, 21:12   

turek61 napisał/a:
Ale tak jak piszesz Arek te 10 % zabrakło a tak klienci byliby zadowoleni.Czy to takie kosztowne dla ASO wydać taki raport o którym piszesz ?
Wydaje mi sie że to raczej niedbalstwo bo jak serwisant szedł zrobić przegląd mojej Cari to wydaje mi się, że miał taki papier z rysunkami poszczególnych punktów do sprawdzenia.Dlaczego go nie wydali tego nie wiem...może mechanicy mieli zbyt brudne ręce ?

Dajmy im szanse ;-) To chyba pierwsza taka akcja MMC, miejmy nadzieje ze za rok wpadki typu 'wiekszosc serwisow na dzien dobry mowi, ze akcji nie ma' czy 'brak raportu poprzegladowego' nie zaistnieja :D

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 09-07-2007, 15:57   

Dziś zaliczyłem ten przegląd w ASO Automarket na ul. Tkaczowej w Boguchwale - od razu majstrom powiedziałem czego mogą nie sprawdzać bo już jest zrobione więc skupili się na rzeczach które chciałem mieć dokładnie sprawdzone - da się z nimi obgadać co nieco więc przy okazji mogą zerknąć na inne rzeczy nie wymienione w akcji - ja chciałem by sprawdzili:
- tylne i przednie zawieszenie
- tylne bębny, okładziny cylinderki
- przednie tarcze, klocki, zaciski
- płyny hamulcowe, wspomaganie kierownicy

i uwaga tu gwóźdź programu :badgrin: podpięcie pod MUT-II :twisted: na którym posprawdzaliśmy (śmy bo siedziałem w aucie obok majstra i lukałem sobie w MUT'a) kompletnie po wszelkich testach wszelkich podzespołów co się tylko da w tym:

- lambdę wraz z wykresami przy różnych obrotach
- ładowanie i napięcia
- wtryski, ciśnienia, przepływkę itp.
- ABS
- komp automatycznej skrzyni
- immobilizer

Generalnie wszystko OK - z zawieszenia cukiereczki do wymiany i duże tuleje wahaczy - tak jak myślałem bo już zaczynają hałasować - ale to po wakacjach

Przy okazji od razu wymienili mi obsadkę i żarówkę pod zegarkiem na taką rozdzielną - osobno obsadka osobno żarówka - ku przyszłym łatwym i tanim wymianom.
Tak więc autko sprawne w 99.9% (oprócz czasem pewnej hałaśliwości tyłu ;) ) więc mogę spokojnie śmigać do Grecji.

Za przegląd zapłaciłem 50zł a za wymianę żaróweczki pod zegarkiem i tego MUT'a
20zł więc tanio wyszło zrobić te dwie pieczenie na jednym ogniu :biggrin:

[ Dodano: 09-07-2007, 16:00 ]
PS. Wiedzą już o skrzypieniu jarzma resorów w nowym L200 i jak komuś skrzypi to dlatego że ono się przesuwa po piórach i trzeszczy - izolują to taśmą tak na już ale ponoć ma być jakaś oficjalna metoda na to w typie podkładki teflonowej czy coś w tym typie.

wegiel
[Usunięty]

Wysłany: 09-07-2007, 22:30   

No goscie w Automarkecie w Boguchwale sa ok - mozna sobie w kompa popatrzec, pogadac z nimi i pozawracac gitare pytaniami co i jak :)

A do mnie wyobrazcie sobie wyslal list o akcji sam R.M Filipowicz :mrgreen: .
Chyba normalnie podurnieli, nie dam im nawet kola odkrecic i odradzam innym tez
Ostatnio zmieniony przez Jackie 19-07-2007, 12:54, w całości zmieniany 2 razy  

turek61 
Mitsumaniak
Zgred :)

Auto: Outlander I Turbo
Wysłany: 09-07-2007, 23:22   

saphire napisał/a:
i uwaga tu gwóźdź programu :badgrin: podpięcie pod MUT-II :twisted: na którym posprawdzaliśmy (śmy bo siedziałem w aucie obok majstra i lukałem sobie w MUT'a) kompletnie po wszelkich testach wszelkich podzespołów co się tylko da w tym:
:shock:
saphire napisał/a:
Przy okazji od razu wymienili mi obsadkę i żarówkę pod zegarkiem na taką rozdzielną - osobno obsadka osobno żarówka - ku przyszłym łatwym i tanim wymianom.

U mnie stwierdzili przepaloną żarówkę postojową i nie wymienili bo kiepski dostęp(akumulator) a poza tym nie mieli takowej :evil:
saphire napisał/a:
Za przegląd zapłaciłem 50zł a za wymianę żaróweczki pod zegarkiem i tego MUT'a
20zł więc tanio wyszło zrobić te dwie pieczenie na jednym ogniu :biggrin:

Ty to masz farta :D

novy 
Mitsumaniak

Auto: EA5A SE
Wysłany: 10-07-2007, 11:30   

A ja sie dzisiaj dowiedzialem o tej akcji, zadzwonilem do Gdańska do Margo, ale nie maja już wolnych miejsc :-X buuuu :cry:

.....
zadzwonilem jeszcze razi powiedzialem, ze baaaaaaaaaardzo mi zalezy :|
i.....jade dzisiaj na przeglad :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

[ Dodano: 10-07-2007, 21:12 ]
No i pojechalem dzisiaj do serwisu Mitsubishi w Gdansku na ten super okazyjny przeglad:
Generalnie koles przez telefon powiedzial ze taki przeglad trwa 1-1,5h. Samochod zabrali na warsztat, ja mialem poczekac w poczekalni, skad przez szybe widzialem samochod. Podniesli go popatrzyli pod spodem, postawili spowrotem na kola, zbadali czy swiatla swieca...zobaczyli czy jest olej......to trwali ok 15 minut. Przez kolejne 15 minut nie widzialem zywej duszy przy samochodzie. Po tym czasie przyszedl do samochodu koles ktory wyjechal nim z warsztatu i postawil na parkingu dla klientow. Powiedzial w biegu, ze amortyzator jeden jest do wymiany i jakas oslona czegostam. Pytam sie "a to stukanie o ktorym mowilem dobiegajace spod spodu?" - "A tego niestety nie znalezlismy." 50zl skasowane dziekujemy dowidzenienia.

Pytam sie....za co zaplacilem 50zl? Fakt faktem znalezli jedna rzecz do wymiany pod spodem, ale w jaki sposob koles badal stan oleju na goracym silniku? Co wiecej sam sprawdzalem go wczoraj i wiem ze trzeba dolac...
Dwa, napisane jest na stronie ze sprawdzaja uklad jezdny i opony....moje opony sa zniszczone i natychmiast wymagaja wymiany....nikt tego nie zauwazyl???
A co ze sprawdzeniem klimatyzacji? Co z olejem w skrzyni biegow? Co z ogumieniem: "ogumienie (włącznie z kołem zapasowym)- głębokość bieżnika, ciśnienie, ewentualne uszkodzenia;"....
No i dlaczego nagle przeglad ktory i mial trwac 1,5h trwal przy luznym tempie 15 minut??!!

Jak teraz patrze na ta strone co tak naprawde bylo do sprawdzenia :evil: to wydaje mi sie ze tam jutro pojade i zrobie awanture :evil: :evil:

Heh...a jak dzwonilem do na dzien dobry koles powiedzial mi ze nie maja miejsc do konca promocji bo jest tak zapchane, a jak przyjechalem w koncu to sie okazalo ze g...prawda - pustki jak sie patrzy, a mechanicy juz nawet znudzeni piciem kawy!!!!!

Szkoda ze tak badziewny zaklad ma naprawiac mitsubishi. Zrobili wszystko na odwal....Chyba na zawsze wyleczylem sie z autoryzowanych serwisow!

Generalnie NIE POLECAM!!!!!!

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 12-07-2007, 17:50   

Jak widać wszystko zależy od warsztatu - ASO - ASU nie równe - mnie przegląd zajął dobrą godzinę tym bardziej że na kompie MUT-II bawiłem się z 15 minut a i chłopaki mi kółka, bębny, zaciski pościągali i posprawdzali i to już nie zaglądali do tego o czym wiedziałem tylko skupili się na tym co mnie interesowało. Podsumowując: zmień ASO

cider55 
Mitsumaniak
cider55

Auto: carisma 1,8 GDI Avance
Wysłany: 14-07-2007, 23:04   przegląd promocyjny

Witam wszystkich użytkowników Mitsu.
Też byłem na tym przeglądzie w serwisie HER-GUM w Zabrzu,mechanicy sprawdzili:ogumienie-jedna opona duże pęknięcie wzdłużne z boku,klima niedziałająca:stwierdzili pozrywane przewody.Pojechałem z klimą do innego warsztatu nie związanego z mitsubishi i okazało się,że układ jest pusty,więc napełnili,sprawdzili szczelność,okazałosię,żejest nieszczelność na zaworkach umieszczonych na przewodach w komorze silnika,uszczelnili,odgrzybili instalację,wymienili filtr przeciw pyłkowy,a żadne przewody od klimy nie były urwane. za całość dot. klimy zapłaciłem210,00zł.
W serwisie dodatkowo prosiłem o wymianę oleju w silniku bo już zbliżał się termin wymienili olej i filtr.Ponadto stwierdzili kilka istotnych zaniedbań mających miejsce u poprzednich użytkowników mojego misia.
Po powrocie do domu poczytałem na forum co miało wejść w zakres przeglądu i na jakie rabaty możemy liczyć i tu przykre rozczarowanie bo filtr i olej skasowali bez rabatu a kwota była wysoka.Poza tym nie sprawdzili oświetlenia,nie działał silniczek regulacji reflektora ,układ hamulcowy sprawny układ kierowniczy sprawny,ogólnie jestem prawie zadowolony

Ficu865
[Usunięty]

Wysłany: 15-07-2007, 14:00   

Tak sobie teraz też czytam i twierdze że to co mi sprawdzili każdy mechanik taniej by sprawdził i w moim przypadku napewno nie sprawdzali auta na podstawie listy...

morosophem 
Mitsumaniak

Auto: Galant EA5A lift 2,5v6 LPG
Wysłany: 23-04-2009, 16:36   

Ciekawe czy ta akcja odrodzi się w 2009? Może by popchnąć tu i tam....

Grandisek 
Nowy Forumowicz

Auto: Grandis
Wysłany: 01-02-2010, 12:49   

Moze ktos cos slyszal o takiej akcji na 2010? MMC mialo tylko jednorazowy zapal czy planuja wzmacniac swoj wizerunek troche czesciej i troche bardziej w stosunku do wielbicieli "diamentowych" aut?

Cos mi jednak mowi, ze: kupiles Mitsubishi a teraz spadaj ... jest pogladem dominujacym.

Odpowiedz do tematu