Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[MSS ALL] Komputer w MSS
Autor Wiadomość
SpaceLookita 
Forumowicz

Auto: MSS 2004 1.6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 30-01-2016, 18:12   

Dzieki.NIe wiem,jak sie reguluje parametry w tych programach,sprobuje,jutro wyjazd ,ale ''innym'' autem :-)Tam spalanie 10-11,ale z 4x4 i at,wiec...nie placze,ale jazda inna,oj inna...Pozdrawiam.

WooojaS 
Forumowicz

Auto: SpaceStar
Wysłany: 02-03-2016, 14:29   

Co do spalania, to u mnie tez w miejscie jest bardziej powyzej 10L niż ponizej (1.6).

Co do zawieszonego komputera, to u mnie po długiej walce w resetowaniem ECU itd, skonczyło sie na jego wymianie i po problemie. Jako, ze wyświetlacz kosztuje ~20zł to to rozsądne rozwiązanie.

SpaceLookita 
Forumowicz

Auto: MSS 2004 1.6
Wysłany: 06-03-2016, 16:06   

Komputer sie odwiesil.Przyczyn jest kilka.Wymienie,moze ktoras jest glowna,ale....wazne ,ze dziala.....Szkoda,ze nadal pali ponad 11 po miescie....
Zanim sie odwiesil,wypalilem bak 98ki,potem zalalem 95 Shellowska..Auto stalo 8 dni w garazu,odpialem na ten czas EMU27,zabralem go ze soba na wyjazd w innym aucie.Najprawdopodbniej,to on byl winny.Spiety obwod ,chyba kasuje wyliczenia kompa samochodowego.NIe wiem,co bylo glowna przyczyna.Poki co,komp wyswietla parametry,Emu nie mam wpietego,auto jezdzi ,jak dotychczas na krotkich odcinkach.....

ag 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi SpaceStar
  Wysłany: 03-06-2016, 13:07   komputer nie aktualizuje danych o stanie paliwa

Mitsubishi Space Star mam od niedawna. Przy poprzednim tankowaniu komputer (info na wyświetlaczu ile mogę przejechać na paliwie w baku) zaktualizował się chyba przy trzecim odpaleniu silnika. A po ostatnim zatankowaniu ciągle się nie zaktualizował... wyświetla coraz mniej paliwa choć ma pół baku. Nie wiem jak zareaguje komputer stwierdzi, że nie ma paliwa... Czy ktoś miał taki problem? I co można z tym zrobić?

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 03-06-2016, 14:11   

ag, zalej za min. 100 zł i wskazanie się zmieni. Standard w tym aucie.

ag 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi SpaceStar
Wysłany: 03-06-2016, 14:57   

dzięki Hugo
Swoją drogą zastanawiam się co się stanie, kiedy w jego komputerze skończy się paliwo....

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 03-06-2016, 16:38   

Jeśli interesuje cię co się stanie jak się pojawi na komputerze zero a w baku będzie paliwo to po prostu pojedziesz dalej :mrgreen: .

volwerine80 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi space star 1.8 gdi
Wysłany: 24-07-2017, 12:14   

Witam posiadam space star 1.8 Gdi.Zepsul mi siebkomputer silnika mechanik powiedzial m ze najlepiej zakupic caly zestaw. Czyli komp.immobilajzer z kluczykami. Mam pytanie bo na komputerze widnieje nr.czy jezeli kupie z innym nr bedzie sie nadawal?

Odpowiedz do tematu