|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
problem z odpalaniem |
Autor |
Wiadomość |
gołąb
Mitsumaniak

Auto: Lex Ls430 , VW Calif exclusive
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 15 razy Dołączył: 01 Wrz 2009 Posty: 1094 Skąd: Ostrówek/wołomin
|
Wysłany: 02-11-2010, 07:22
|
|
|
Heilsberg napisał/a: | To grzanie się przekaźnika to było jego dogorywanie bo styki musiał mieć już popalone. | źle zrozumiałeś-okrutnie grzał się przewód którym podawałem ten prąd z aku na sterowanie...
A może to przekaźnik padł i w jakiś dziwny sposób zwierał stronę sterującą z wyjściem już na świece dlatego był taki duży pobór prądu?hmmm |
_________________ "Gdyby wszystko było inaczej, gdyby było odwrotnie, mógłbyś siedzieć jak ja teraz tu siedzę, mógłbyś siedzieć przy oknie"
 |
|
|
|
 |
Heilsberg
Forumowicz USNI Life Member

Auto: jak w podpisie
Pomógł: 51 razy Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 925 Skąd: Lidzbark Warmiński
|
Wysłany: 05-11-2010, 08:27
|
|
|
Niestety, tego schematu sprawdzania sterownika nie znalazłem. Więcej Ci chyba nie pomogę. To na 95 procent sterownik a przekaźnik też się kończył. Jeśli przewód się grzał to znaczy, że duży prąd płynął a ten prąd brał przekaźnik u końcu żywota.
Jak dasz radę połatać to daj znać co wyszło. |
_________________ Pajero II 2,5 TD SWB '96
L200 HP '10
L200 Dakar '05 Silver Beast |
|
|
|
 |
gołąb
Mitsumaniak

Auto: Lex Ls430 , VW Calif exclusive
Pomógł: 15 razy Dołączył: 01 Wrz 2009 Posty: 1094 Skąd: Ostrówek/wołomin
|
Wysłany: 20-11-2010, 12:44
|
|
|
sterownik dał wszystko już ok...Nie wiem czy przekaźnik go nie wykończył, skoro brał taki duży prąd, aż parzyło paluchy gdy dawałem prąd na wysterowanie go...może kończąc żywot się tak zachowywał... |
_________________ "Gdyby wszystko było inaczej, gdyby było odwrotnie, mógłbyś siedzieć jak ja teraz tu siedzę, mógłbyś siedzieć przy oknie"
 |
|
|
|
 |
|
|