Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
OT z tematu o Przeglądach
Autor Wiadomość
sla 
Forumowicz

Auto: Inne
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 12-11-2009, 19:21   

Które mi zardzewiały, a była to ewidentna wada produkcyjna w samochodach z tamtego rocznika (rdzewiały w każdym, kiedy, to była tylko kwestia czasu). Ale MMC Poland stwierdziło że nie jest to element karoserii i mogę ich pocałować w nos a akcji serwisowej nie zorganizowali bo i po co ,a może niektórzy zorientują się nie w porę i problem będzie z głowy. Oczywiście przeglądy karoserii były wszystkie ale w ASO też mnie nie uświadomili że należy to zgłosić. Tak więc zaufanie do tego typu przeglądów mam mocno nadwątlone a efekt ich dla klienta jest zerowy.

jaceksu25
[Usunięty]

Wysłany: 12-11-2009, 20:26   

sla napisał/a:
Które mi zardzewiały, a była to ewidentna wada produkcyjna w samochodach z tamtego rocznika .

moja Samara także miała ewidentną wadę produkcyjną - rdzewiała wszędzie :D

sla 
Forumowicz

Auto: Inne
Wysłany: 12-11-2009, 21:16   

To napisz o tym na forum Łady, tutaj piszmy o innej marce jeżeli zauważyłeś i to tej którą kochasz za innowacyjność.

tomekrvf 
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Wysłany: 12-11-2009, 21:23   

Panowie, temat nie jest o rdzewiejących ramkach w CS i gnijących Ładach.

jaceksu25
[Usunięty]

Wysłany: 12-11-2009, 22:22   

tomekrvf napisał/a:
..... i gnijących Ładach.

o władzi więcej złego słowa nie powiem :D

Lestat 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 DID '10
Wysłany: 13-11-2009, 07:36   

Panowie moze ktos sie pokusi o jakies zreasumowanie tego wszystkiego co tu bylo napisane? Bo to ze lakier jest słaby to wiemy i nie ma sensu sie rozpisywac jakie to nieszczescie. Czy ktos moglby zreasumowac po prostu wszystkie rozwiazania jakie mozna zastosowac by nieco wzmocnic, zabezpieczyc itp ten lakier?

mkm 
Forumowicz

Auto: Colty
Wysłany: 13-11-2009, 10:53   

ulrik, spokojnie.
Niedlugo beda generalne porzadki w dziale, wiec powinno sie zrobic przejrzysciej.
Bedzie tez stanowczo egzekwowany zakaz pisania nie na temat w dzialach technicznych.
Info o tym fakcie zamieszcze wkrotce.

clash 
Forumowicz

Auto: Lancer Intense 1.8 2009
Wysłany: 06-08-2012, 19:04   

To jeszcze w ramach OT i kilka wrażeń z zabawy w lakiernika przez Auto - Test w moim samochodziku.

Ponieważ przygotowywałem się do wystawienia go na sprzedaż, to postanowiłem poświęcić parę swoich zniżek z AC i naprawić wszystkie lakiernicze amby, które narobiły mi się przez 3 lata użytkowania lancka (głównie ryski, jedno jakieś lekkie wgniecenie, więc do wymiany jedno nadkole).

Po długich bojach z ubezpieczycielem (moją szkodę likwidowali 6 miesięcy - benefia, też temat na osobny doktorat) samochodzik naprawiony i piękny stanął na moim parkingu.
Wystawiłem go, umówiliśmy się z pierwszym klientem, wiedząc że nie ma czego ukrywać zgodziliśmy się na spotkanie w Mitsu na Puławskiej.

Jakież było moje zdziwienie, kiedy okazało się iż dobrze położony oryginalny lakier jest tylko w zasadzie na dachu i na masce, a wszystkie miejsca które niedawno były robione wołają o pomstę do nieba. Nawet odpadł przy kupującym (złośliwość rzeczy martwych) jeden takie 3cm spłachetek lakieru :shock:

Samochód oczywiście nie został sprzedany, a moja dziewczyna która go użytkuje i która się umówiła z panem kupującym w ASO na puławskiej - po prostu wyszła na złodzieja i krętacza.
Pomijam sam fakt nieprawidłowo wykonanej naprawy - ale to co musiała przejść kobieta, wiedząc że jest uczciwa a za taką nie będąc brana......K+O+SZ+M+A+R.

Nie wiem jeszcze co zrobić, ale uważam że z AUTO TESTU należy się spora rekompensata.... :roll: :roll: :roll:

Odpowiedz do tematu