|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Falujące obroty na LPG |
Autor |
Wiadomość |
Bily47
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.8
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 31-01-2017, 17:19 Falujące obroty na LPG
|
|
|
Witam mitsumaniaki.
Miałem luźną masę na Aku, odłączyła się i ecu się zresetowało, nauczyłem obrotów według jednego postu forum i na benzynie jest wszystko w porządku, natomiast na LPG cari nie nadaje się do jazdy. Autko prycha na biegu jałowym, szarpie podczas jazdy, a po wysprzęgleniu gasnie prawie zawsze, uczyłem cari jakieś 1,5 msc temu obrotów (wyciągałem Aku na kilka godzin) i wszystkim wróciło do normy, natomiast teraz jest tragedia, a i jeszcze potrafi się samoczynnie przełączyć na benzynę. Moje pytanie czy ponowne odłaczenie Aku i nauka obrotów pomoże?
[ Dodano: 04-02-2017, 09:52 ]
Nie wytrzymałem i przeprowadziłem ponowną adaptację ECU, obroty wróciły do normy. |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 04-02-2017, 17:59
|
|
|
Warto by się było podpiąć pod instalację LPG bo jeśli była ustawiana na niesprawnym silniku to teraz nastawy mogą być niewłaściwe. Napisz jaką masz dokładnie instalację, jaki komputer, wtryski i reduktor. |
|
|
|
 |
Bily47
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.8
|
Wysłany: 05-02-2017, 08:05
|
|
|
Mam to pewnie wszystko w papierach, jak wrócę wieczorem to wszystko napiszę ) |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 05-02-2017, 09:50
|
|
|
Te dokumenty bardzo często nie odzwierciedlają rzeczywistości, lepiej zrób fotki tym elementom i zamieść je tutaj. |
|
|
|
 |
|
|