Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CA4A 1.6] jakiej firmy i jaki model filtra paliwa??
Autor Wiadomość
biedrzyk
[Usunięty]

Wysłany: 17-04-2007, 22:56   [CA4A 1.6] jakiej firmy i jaki model filtra paliwa??

zamówiłem filtr paliwa firmy filtron-podobno najtańszy na rynku ale niestety koszt 68zł
z tego co czytałem na forum to kupowaliście po 30zł
prosze o napisanie mi marki i modelu filtra jaki powinienem kupić
silnik 1.6 16V 113KM 93r

sruba 
m3m&mitsumaniak
football is a drug

Auto: Toyota Auris II TS
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-04-2007, 10:08   

www.japparts.pl

idz do koszyka --> filtry --> filtry paliwa --> Mitsu --> Colt --> 4G92:

cena: 31,16 PLN

http://www.japparts.pl/ww...ig[j_nadw]=CA4A

biedrzyk
[Usunięty]

Wysłany: 18-04-2007, 17:14   

co ztego że 31.16zł jak przesyłka 30zł :) no ale dzięki ;)
prosze o jakiś dokłądny model i cene mniej więcej...

sruba 
m3m&mitsumaniak
football is a drug

Auto: Toyota Auris II TS
Wysłany: 18-04-2007, 20:45   

biedrzyk, chodzilo mi tylko o przyklad. jedziesz do pierwszego lepszego, dobrego sklepu z czesciami do japonczykow i kupujesz taki filtr do CA0 za podana powyzej cene (+/- pare zlotych). niekoniecznie musisz zamawaic filtr "filtrona".
a konkretny model ? to nie sprzeglo, czy klocki hamulcowe, ten ktory jest na stronie jappartsu jest dobry, wazne zeby mial odpowiednie gwinty...

biedrzyk
[Usunięty]

Wysłany: 18-04-2007, 21:11   

no tak ja wiem... z tym że wszyscy kupowaliście po +/- 30zł to ja w sklepach spotkałem się za 63zł czy jak dzis mi zaproponował koleś 82zł
dlatego pytam o dokładnego producenta i model i wtedy będzie mi łatwiej znaleść ten tańszy

Miroslaw1305 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Colt CJO 1,3 1997
Wysłany: 18-04-2007, 21:39   

kup filtr produkcji MAN z końcówkamina węrzyki paliwowe ceny i jak to zrobić masz opisane parę pozycji niżej
Wy
miana filtra paliwa Π :director:

mugen
[Usunięty]

Wysłany: 18-04-2007, 21:42   

biedrzyk napisał/a:
no tak ja wiem... z tym że wszyscy kupowaliście po +/- 30zł to ja w sklepach spotkałem się za 63zł czy jak dzis mi zaproponował koleś 82zł
dlatego pytam o dokładnego producenta i model i wtedy będzie mi łatwiej znaleść ten tańszy

masz blisko do olsztyna bedac tam przy okazji mozesz zajrzec do azji auto, autolandu badz intercarsu tam maja tanie filtry :)

p0gr0m 
Forumowicz

Auto: colt CA0 4G92 93r. LPG
Wysłany: 18-04-2007, 23:44   

albo japan parts przy wjezdzie na olsztynski pks

KaWu 
Mitsumaniak
Karmine Red

Auto: Galant EA2W; Colt CJ1A; Lancer
Wysłany: 19-04-2007, 15:06   

Ja poszedlem do zwyklego motoryzacyjnego i byl po 32 zl. Pytalem jeszcze obok i taki sam byl po 35. Byly to filtry z JC.
Byc moze Filtrona sa drozsze, no chyba ze ktos ma taka marze. Jak bede w domu to postaram sie sprawdzic symbol na nim.

biedrzyk
[Usunięty]

Wysłany: 24-04-2007, 18:34   

znalazłem najtańszy za 38zł i zamówiłem. na poniedziałek będzie - jeszcze nei wiem jaka firma ale dam znać ;)

noise
[Usunięty]

Wysłany: 28-05-2007, 11:08   

witam
ja do swojego 1.3 GLi wstawiłem filtr JC za 38 PLN. niestety nie byłem specjalnie uradowany przy montażu gdy okazało sie że gwint przy dolnej złączce do przewodu sztywnego przepuszcza paliwo. Okazało sie że JC ma lekki luz na gwincie. Problem zasadniczo nie wielki-wystarczy uszczelnić gwint taśmą teflonową do hydrauliki i zakręcić. Patent prosty a przewodzik suchutki :P . Po drodze tylko ze 3 przekleństwa. Ale jest ok.

Miroslaw1305 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Colt CJO 1,3 1997
Wysłany: 29-05-2007, 20:13   

Biedrzyk w sprawie filtra paliwa przejdż do strony COLT 96 2002 tam jest zapytanie filtr paliwa przeczytaj Moją odpowiedż i rozwiązanie .Jest sposób sprawdzony żadnych problemów w eksploatacji tanio i na przyszłość m 5 minut zmienisz filtr przy pomocy śrubokręta :lol: :lol: :lol: :lol:

Odpowiedz do tematu