|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[3.2 DID] Zmieniłem na nowsze |
Autor |
Wiadomość |
Mycar
Nowy Forumowicz
Auto: v60
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 15-02-2017, 21:37 [3.2 DID] Zmieniłem na nowsze
|
|
|
Witajcie.
Chcę się trochę pochwalić na początku bo kupiłem krótkie Pajero IV V88 3,2 2011 to już mój trzeci krótki misiek pod rząd, mam nadzieję że będzie się sprawował równie dobrze co poprzednie.
Mam jednak dwa pytania do userów IV generacji:
1 Posiadam na wyposażeniu spryskiwacze reflektorów które działają ale jednak nie zawsze, mam wrażenie że po prostu brakuje płynu!! Pytanie jest czy pompka pobiera płyn ze zbiornika spryskiwaczy przedniej szyby czy z jakiegoś innego ukrytego? Wiem, może pytanie jest banalne ale aura nie sprzyja rozkminianiu tego tematu na zewnątrz:)
2 Dokupiłem relingi których nie miałem, ale aby je założyć muszę zdjąć podsufitkę, może ktoś podzieli się sposobem lub uwagami na zdemontowanie podsufitki? Nigdy tego nie robiłem!!
Dzięki serdeczne |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 16-02-2017, 09:55
|
|
|
Płyn pobierany ze zbiorniczka płynu do spryskiwania szyb. Jeśli spadnie poniżej stanu to mimo ze będzie spryskiwać szyby nie będzie spryskiwać reflektorów.
Spryskiwacze reflektorów działają tylko przy zapalonych światłach mijania.
Amy zamontować relingi trzeba zdjąć podsufitkę i wywiercić dziury. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
Mycar
Nowy Forumowicz
Auto: v60
|
Wysłany: 16-02-2017, 20:47
|
|
|
zbyszekm2 napisał/a: | Płyn pobierany ze zbiorniczka płynu do spryskiwania szyb. Jeśli spadnie poniżej stanu to mimo ze będzie spryskiwać szyby nie będzie spryskiwać reflektorów.
Spryskiwacze reflektorów działają tylko przy zapalonych światłach mijania.
Amy zamontować relingi trzeba zdjąć podsufitkę i wywiercić dziury. |
Dzięki, mam nadzieję że uda się zdjąć podsufitkę bez większych uszkodzeń |
|
|
|
 |
ruks
Forumowicz

Auto: CCCO, V98
Pomógł: 3 razy Dołączył: 28 Lut 2015 Posty: 255 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 17-02-2017, 09:13
|
|
|
Ja w PIV mam na dźwigni kierunkowskazów przycisk do spryskiwaczy reflektorów. Jak używasz spryskiwania szyb to nie za każdym razem uruchamia się spryskiwanie lamp |
|
|
|
 |
Ma82
Forumowicz
Auto: Outlander III CVT, G.Punto
Pomógł: 1 raz Dołączył: 24 Wrz 2016 Posty: 58 Skąd: Legionowo
|
Wysłany: 17-02-2017, 10:25
|
|
|
I bardzo dobrze:)
We wszystkich japońcach, którymi jeździłem, lampy są spryskiwane tylko przy pierwszym uruchomieniu spryskiwacza szyby od odpalenia. Oczywiście muszą być włączone światła. A np w skodzie octavii (przynajmniej w II), na lampy psika co 4 uruchomienie spryskiwacza szyby, co w sposób drastyczny opróżnia zbiornik.
Ja wolę tak jak w japońcach - psika raz, a jak chcesz sobie znowu przemyć, to masz oddzielny przycisk. |
|
|
|
 |
|
|