Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[3.2 DID] Zmieniłem na nowsze
Autor Wiadomość
Mycar 
Nowy Forumowicz

Auto: v60
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 15-02-2017, 21:37   [3.2 DID] Zmieniłem na nowsze

Witajcie.
Chcę się trochę pochwalić na początku bo kupiłem krótkie Pajero IV V88 3,2 2011 to już mój trzeci krótki misiek pod rząd, mam nadzieję że będzie się sprawował równie dobrze co poprzednie.
Mam jednak dwa pytania do userów IV generacji:
1 Posiadam na wyposażeniu spryskiwacze reflektorów które działają ale jednak nie zawsze, mam wrażenie że po prostu brakuje płynu!! Pytanie jest czy pompka pobiera płyn ze zbiornika spryskiwaczy przedniej szyby czy z jakiegoś innego ukrytego? Wiem, może pytanie jest banalne ale aura nie sprzyja rozkminianiu tego tematu na zewnątrz:)
2 Dokupiłem relingi których nie miałem, ale aby je założyć muszę zdjąć podsufitkę, może ktoś podzieli się sposobem lub uwagami na zdemontowanie podsufitki? Nigdy tego nie robiłem!!

Dzięki serdeczne

zbyszekm2 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Wysłany: 16-02-2017, 09:55   

Płyn pobierany ze zbiorniczka płynu do spryskiwania szyb. Jeśli spadnie poniżej stanu to mimo ze będzie spryskiwać szyby nie będzie spryskiwać reflektorów.
Spryskiwacze reflektorów działają tylko przy zapalonych światłach mijania.
Amy zamontować relingi trzeba zdjąć podsufitkę i wywiercić dziury.

Mycar 
Nowy Forumowicz

Auto: v60
Wysłany: 16-02-2017, 20:47   

zbyszekm2 napisał/a:
Płyn pobierany ze zbiorniczka płynu do spryskiwania szyb. Jeśli spadnie poniżej stanu to mimo ze będzie spryskiwać szyby nie będzie spryskiwać reflektorów.
Spryskiwacze reflektorów działają tylko przy zapalonych światłach mijania.
Amy zamontować relingi trzeba zdjąć podsufitkę i wywiercić dziury.

Dzięki, mam nadzieję że uda się zdjąć podsufitkę bez większych uszkodzeń

ruks 
Forumowicz

Auto: CCCO, V98
Wysłany: 17-02-2017, 09:13   

Ja w PIV mam na dźwigni kierunkowskazów przycisk do spryskiwaczy reflektorów. Jak używasz spryskiwania szyb to nie za każdym razem uruchamia się spryskiwanie lamp

Ma82 
Forumowicz

Auto: Outlander III CVT, G.Punto
Wysłany: 17-02-2017, 10:25   

I bardzo dobrze:)
We wszystkich japońcach, którymi jeździłem, lampy są spryskiwane tylko przy pierwszym uruchomieniu spryskiwacza szyby od odpalenia. Oczywiście muszą być włączone światła. A np w skodzie octavii (przynajmniej w II), na lampy psika co 4 uruchomienie spryskiwacza szyby, co w sposób drastyczny opróżnia zbiornik.
Ja wolę tak jak w japońcach - psika raz, a jak chcesz sobie znowu przemyć, to masz oddzielny przycisk.

Odpowiedz do tematu