Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.8 GDI] Skorodowane przewody hamulcowe i paliwowe pod
Autor Wiadomość
Dudi84 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma GDI
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-08-2013, 12:10   [Cari 1.8 GDI] Skorodowane przewody hamulcowe i paliwowe pod

Kolejny problem z którym się zmagam to kompletnie zardzewiałe przewody hamulcowe oraz paliwowe pod tą osłoną przy tylnim lewym kole. To co zobaczyłem po zdjęciu osłony po prostu mnie przeraziło. Nie rozumiem jaką w ogóle funkcję spełnia ta osłona skoro ww. przewody które biegną przez całe podwozie w ogóle nie są skorodowane, natomiast w miejscu pod tą osłoną kruszą się w palcach! Wydaje mi się, że w okresie zimowym tam po prostu gromadzi się kupa sniegu i przez to te przewody rdzewieją na potęgę. Czy Wy też mieliście podobnie?
Jestem już po wymianie przewodów hamulcowych: wymieniłem całe od samej pompy, natomiast prosze o poradę w sprawie hamulcowych. Mój mechanik coś wspominał, że utnie przewody przed tą osłoną i dołoży nowe gumowe czy coś w tym stylu. Co o tym sądzicie?

glina 
Mitsumaniak

Auto: Carisma
Wysłany: 22-08-2013, 13:31   

"Jestem już po wymianie przewodów hamulcowych: wymieniłem całe od samej pompy, natomiast prosze o poradę w sprawie hamulcowych"
znaczy po paliwowych jestes? hamulcowe wymien (trzeba na nowo zarobic przewody i wmontowac. z zardzewialymi lepiej nie hamowac w stylu sportowym poki nie sa wymienione.

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Wysłany: 22-08-2013, 15:06   

Paliwowe w ostateczności tak leczyć można (3 bary benzyny jest w najgorszym przewodzie), hamulcowe tylko w całości.

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

Dudi84 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma GDI
Wysłany: 22-08-2013, 17:53   

Tak tak, hamulcowe wymieniłem w całości i zostały mi jeszcze te paliwowe do wymiany. Mój mechanik mówił właśnie to samo: że tam małe jest ciśnienie więc te przewody dadzą radę. W takim razie zrobie tak jak mi poradził. Dzięki za odpowiedzi :D

zyzak 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 GDI
Wysłany: 09-02-2017, 13:04   wymiana przewodów paliwowych carisma 1.8 GDI

Witam
Szykują mi się do wymiany przewody paliwowe w carismie 1.8 GDI 99r. . Które idą od baku w stronę silnika czy ktoś to już przerabiał. jestem nowy na tym forum. szukałem w istniejących już ale nie znalazłem.

[ Dodano: 10-02-2017, 12:06 ]
Witam wracając do tych przewodów PALIWOWYCH. czy w originale one są z tworzywa sztucznego czy metalowe i dorabiane jak hamulcowe.
I czy posiadacie filtr paliwa na odcinku bak - silnik bo u mnie nie ma. I nie wiem gdzie on się znajduje. a wymienił bym go na nowy.
Chłopaki potrzebuje konkretnych odpowiedzi bo hamulcowe mnie interesują. dzięki z góry i pozdrawiam.

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 10-02-2017, 12:11   

Filtr siedzi w zbiorniku wraz z pompą, tu masz o ty temat http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=64348

Piwor 
Mitsumaniak

Auto: 730d
Wysłany: 15-02-2017, 23:08   

zyzak napisał/a:
Witam wracając do tych przewodów PALIWOWYCH. czy w originale one są z tworzywa sztucznego czy metalowe i dorabiane jak hamulcowe.

Meta;lowe. Dorabia się z miedzi o odpowiednim przekroju.

zyzak napisał/a:
I czy posiadacie filtr paliwa na odcinku bak - silnik bo u mnie nie ma. I nie wiem gdzie on się znajduje. a wymienił bym go na nowy.

Masz rok 99, przedlift? Jak tak, to przy lewym kielichu amortyzatora, pod bezpiecznikami i filtrem oparów paliwa.

zyzak napisał/a:
Chłopaki potrzebuje konkretnych odpowiedzi bo hamulcowe mnie interesują.

Miedziane, fi 4.5mm.

ex-Cari 1.8 SOHC 2008-2010.
Cari 1.8 GDI 2010-2013 -> SOHC 2014 - 2018
730d 2018 -

ross 
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI 97
Wysłany: 05-04-2017, 20:05   

Mam problem z tylnymi przewodami ,ile sztuk jest do Carismy gdi bez ABS. Link do aukcji http://allegro.pl/mitsubi...6768800401.html czy to jest 4szt ,bo przecież jest jeszcze korektor.
Ostatnio zmieniony przez apg2312 05-04-2017, 20:30, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu