Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Dziwne dźwięki w 2.0 DiD
Autor Wiadomość
Walcz72 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 27-01-2017, 11:45   Dziwne dźwięki w 2.0 DiD

Witam ponownie
Niestety mam kolejny dylemat który dzięki Waszej uprzejmości liczę rozwiązać . Niesyt co jakiś czas gdy wjeżdżam do garażu po wyłączeniu silnika słyszę dziwny odgłos przypominający świetlówkę na wykrzyczeniu . Na zdjęciu pokazuję miejsce w którym słyszę dźwięk jak i czuję wibrację . Dźwięk trwa kilka minut i się wyłącza

proszę o pomoc . gorąco liczę że dzięki Waszej fachowej wiedzy uda mi się rozwiązać problem

enea 
Forumowicz

Auto: focus
Wysłany: 14-02-2017, 18:59   

nie widać zdjecia, wrzuc nowe

Walcz72 
Forumowicz

Wysłany: 22-02-2017, 08:52   

Witam
dowiedziałem się co to za dziwne dźwięki dobywały się z lewej strony silnika tuz pod zbiornikiem płynu chłodzącego . Jest to zawór podciśnienia , na razie badam sprawę wię nie wiele mogę powiedzieć

and 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi outlander 2.0 2010
Wysłany: 22-02-2017, 23:20   

Nie wiem co oznacza dźwięk "świetlówka na wykrzyczeniu" ale jeśli jest to piszczenie utrzymujące się przez kilkadziesiąt sekund po wyłączeniu silnika to OK. Jeżeli natomiast przestaniesz słyszeć taki dźwięk, będzie to oznaczało,że niedługo, tak jak ja przed dwoma miesiącami, wyskoczysz z +/- 1200 PLN za przepustnicę zaworu egr.

Walcz72 
Forumowicz

Wysłany: 23-02-2017, 09:56   

Problem polega na tym że dźwięk który słyszę zaczął się od jakiegoś czasu ( miałem na myśli świetlówkę na wykończeni ) i nie słyszę go ciągle , najczęściej gdy pokonuję krótkie trasy ( ok. 3-4 km. ) . Czytałem trochę na forach VW że jest to zawór podciśnienia , niektórzy go zostawiają inni wymieniają ( używka to koszt ok. 100 pln. )

Odpowiedz do tematu