Dziwne dźwięki w 2.0 DiD |
Autor |
Wiadomość |
Walcz72
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 27-01-2017, 11:45 Dziwne dźwięki w 2.0 DiD
|
|
|
Witam ponownie
Niestety mam kolejny dylemat który dzięki Waszej uprzejmości liczę rozwiązać . Niesyt co jakiś czas gdy wjeżdżam do garażu po wyłączeniu silnika słyszę dziwny odgłos przypominający świetlówkę na wykrzyczeniu . Na zdjęciu pokazuję miejsce w którym słyszę dźwięk jak i czuję wibrację . Dźwięk trwa kilka minut i się wyłącza
proszę o pomoc . gorąco liczę że dzięki Waszej fachowej wiedzy uda mi się rozwiązać problem |
|
|
|
 |
enea
Forumowicz
Auto: focus
|
Wysłany: 14-02-2017, 18:59
|
|
|
nie widać zdjecia, wrzuc nowe |
|
|
|
 |
Walcz72
Forumowicz

|
Wysłany: 22-02-2017, 08:52
|
|
|
Witam
dowiedziałem się co to za dziwne dźwięki dobywały się z lewej strony silnika tuz pod zbiornikiem płynu chłodzącego . Jest to zawór podciśnienia , na razie badam sprawę wię nie wiele mogę powiedzieć |
|
|
|
 |
and
Forumowicz
Auto: Mitsubishi outlander 2.0 2010
|
Wysłany: 22-02-2017, 23:20
|
|
|
Nie wiem co oznacza dźwięk "świetlówka na wykrzyczeniu" ale jeśli jest to piszczenie utrzymujące się przez kilkadziesiąt sekund po wyłączeniu silnika to OK. Jeżeli natomiast przestaniesz słyszeć taki dźwięk, będzie to oznaczało,że niedługo, tak jak ja przed dwoma miesiącami, wyskoczysz z +/- 1200 PLN za przepustnicę zaworu egr. |
|
|
|
 |
Walcz72
Forumowicz

|
Wysłany: 23-02-2017, 09:56
|
|
|
Problem polega na tym że dźwięk który słyszę zaczął się od jakiegoś czasu ( miałem na myśli świetlówkę na wykończeni ) i nie słyszę go ciągle , najczęściej gdy pokonuję krótkie trasy ( ok. 3-4 km. ) . Czytałem trochę na forach VW że jest to zawór podciśnienia , niektórzy go zostawiają inni wymieniają ( używka to koszt ok. 100 pln. ) |
|
|
|
 |
|