|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Ford mondeo |
Autor |
Wiadomość |
enea
Forumowicz
Auto: focus
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 08-03-2017, 21:41 Ford mondeo
|
|
|
Siemanko, wiem ze misiek itp, no ale jesstesmy kierowcami, mechanikami, ludzmi, ilu ludzi tyle podpwoiedzi odpowiedzi itp
mianowicie Ford mondeo mk3 2.0tddi wyskakuje bład p0148-bład dostarczenia paliwa, tak tlumaczy delphi, moze ktośsie spotkał z tym ?
jezeli mod uzna ze temat [edit] nie na miejscu, prosze wywalic
8.3 Na forum nie piszemy wulgaryzmów. Wykropkowany wulgaryzm - nadal jest wulgaryzmem. |
Ostatnio zmieniony przez Bizi78 08-03-2017, 21:50, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 09-03-2017, 07:18
|
|
|
Ale jakie przyczyny tego błedu
Jak wogóle nie odpala to były wersje które miały pompkę wstępną tuż obok zbiornika (już na pewno wersja 115KM), jeżeli ona nie poda paliwa to auto nie odpali.
Dodatkowo przyczyn zwiazanych z tym błedem jest jeszcze kilka, ale wpisanie na forum wyskoczyl mi blad, pomozcie rozwiazac problem - nie pomoze trzeba konkret naswietlic co sie dzieje. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
enea
Forumowicz
|
Wysłany: 11-03-2017, 17:30
|
|
|
robertdg napisał/a: | Ale jakie przyczyny tego błedu
Jak wogóle nie odpala to były wersje które miały pompkę wstępną tuż obok zbiornika (już na pewno wersja 115KM), jeżeli ona nie poda paliwa to auto nie odpali.
Dodatkowo przyczyn zwiazanych z tym błedem jest jeszcze kilka, ale wpisanie na forum wyskoczyl mi blad, pomozcie rozwiazac problem - nie pomoze trzeba konkret naswietlic co sie dzieje. |
blaD P0148 mowi o tym ze paliwo nie dochodzi do gownej pompy paliwa, 90km nie mialy tej pompki, 115 juz tak, i tu leza problem, pompka sie spaliła, pompke wymienilem z tym ze kruciec ktory jest do niej wkrecany sie ułamał
KOSZT W SERWISIE-1070zł |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

|
Wysłany: 12-03-2017, 10:08
|
|
|
Czyli problem rozwiazany i był nim uszkodzona pompa wstepna - tak jak pisałem, ale oczywiście gdyby przy zalozeniu tematu byly napisane wszelkie informacje odnosnie auta, to by nie trzeba bylo sie domyslac która to wersja silnikowa, dodatkowo nie pytałem sie o znaczenie błedu, bo je znam, tylko o jego nastepstwa. Koszt tez niczego sobie, biorac pod uwagę fakt, że pompa w zamienniku kosztuje od 150 do 300zł, oryginał 500zł, jej wymiana to 30min |
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
 |
|
|
|
 |
enea
Forumowicz
|
Wysłany: 12-03-2017, 18:47
|
|
|
robertdg napisał/a: | Czyli problem rozwiazany i był nim uszkodzona pompa wstepna - tak jak pisałem, ale oczywiście gdyby przy zalozeniu tematu byly napisane wszelkie informacje odnosnie auta, to by nie trzeba bylo sie domyslac która to wersja silnikowa, dodatkowo nie pytałem sie o znaczenie błedu, bo je znam, tylko o jego nastepstwa. Koszt tez niczego sobie, biorac pod uwagę fakt, że pompa w zamienniku kosztuje od 150 do 300zł, oryginał 500zł, jej wymiana to 30min |
nie trzeba było sie domyslac , bo 90 km nie miao pompki a napisalem dokladnie 2.0 tddi, tdci to inna bajka.
co do wymiany, 30 minut jezeli nic sie nie urwie, mowa tu o króćcu ktory jest wkrecany w pompe koszt w serwisie 1070zł pompka w serwisie okolo 2000 |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

|
Wysłany: 12-03-2017, 20:54
|
|
|
enea napisał/a: | nie trzeba było sie domyslac , bo 90 km nie miao pompki a napisalem dokladnie 2.0 tddi, tdci to inna bajka. | Trzeba, bo ten sam bład wystepuje takze w wersji 90KM i co z tego ze nie ma pompy wstepnej, skoro taki sam bład daje rózne objawy, a pierwszy post nic konkretnego o objawach nie pisał, tylko dla przypomnienia:
enea napisał/a: | Siemanko, wiem ze misiek itp, no ale jesstesmy kierowcami, mechanikami, ludzmi, ilu ludzi tyle podpwoiedzi odpowiedzi itp
mianowicie Ford mondeo mk3 2.0tddi wyskakuje bład p0148-bład dostarczenia paliwa, tak tlumaczy delphi, moze ktośsie spotkał z tym ?
jezeli mod uzna ze temat [edit] nie na miejscu, prosze wywalic |
Chyba nie było nic napisane w stylusilnik nierówno pracuje, silnik nie odpala, silnik nie ma mocy.
Jak zgłaszasz sie do doktora bo coś boli to ten też przeprowadza precyzyjny wywiad lekarski, dlatego wazne jest podanie precyzyjnych informacji a nie tylko żę jest bład i proszę to rozwiązać
O cenach z serwisu lepiej nie dyskutować, sa fajne sklepy z czesciami do forda, gdzie można kupic oryginalne fanty w przystepnych cenach - o wiele lepszych niż te w serwisach, w dodatku wyskakuja na pierwszych stronach wyszukiwania Google |
 |
|
|
|
 |
enea
Forumowicz
|
Wysłany: 12-03-2017, 21:49
|
|
|
robertdg napisał/a: | enea napisał/a: | nie trzeba było sie domyslac , bo 90 km nie miao pompki a napisalem dokladnie 2.0 tddi, tdci to inna bajka. | Trzeba, bo ten sam bład wystepuje takze w wersji 90KM i co z tego ze nie ma pompy wstepnej, skoro taki sam bład daje rózne objawy, a pierwszy post nic konkretnego o objawach nie pisał, tylko dla przypomnienia:
enea napisał/a: | Siemanko, wiem ze misiek itp, no ale jesstesmy kierowcami, mechanikami, ludzmi, ilu ludzi tyle podpwoiedzi odpowiedzi itp
jezeli mod uzna ze temat [edit] nie na miejscu, prosze wywalic |
Chyba nie było nic napisane w stylusilnik nierówno pracuje, silnik nie odpala, silnik nie ma mocy.
Jak zgłaszasz sie do doktora bo coś boli to ten też przeprowadza precyzyjny wywiad lekarski, dlatego wazne jest podanie precyzyjnych informacji a nie tylko żę jest bład i proszę to rozwiązać
O cenach z serwisu lepiej nie dyskutować, sa fajne sklepy z czesciami do forda, gdzie można kupic oryginalne fanty w przystepnych cenach - o wiele lepszych niż te w serwisach, w dodatku wyskakuja na pierwszych stronach wyszukiwania Google |
fordesklep np dp focusa zawsze zaopatruje sie w fitry, tanio maja oryginalne fitry i oleje, czesci w troche gorszych cenach, ale ujdzie, dobra temat do smietnika |
|
|
|
 |
|
|