Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Stacja multimedialna MGN, czy to ma jeszcze sens?
Autor Wiadomość
guzzi 
Forumowicz

Auto: ASX
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 11-02-2023, 20:52   Stacja multimedialna MGN, czy to ma jeszcze sens?

Koledzy, uprzejmie proszę o poradę użytkowników stacji MGN (TomTom) czy warto inwestować? Jak z mapami a przede wszystkim jak Android Auto / CarPlay?

Laknat 
Forumowicz

Auto: ASM MY17
Wysłany: 12-02-2023, 09:09   

Aktualizacje TomTom zależy od numeru seryjnego (3 ostatnie cyfry) stacji MGN. Im numer wyższy tym dłużej będą aktualizacje, które zdążają się raz w roku albo i rzadziej ....

Android Auto i Apple CarPlay działają bez problemu.

guzzi 
Forumowicz

Wysłany: 12-02-2023, 18:25   

Dziękuję Laknat, i o to mi chodziło. Czyli dalej aktualizacje są :D , ktoś tam pisał, że aktualizacja tylko rok po zakupie, że kiepski wzmacnicz itp. ale z tego co z ulotki widzę, że 4x45W - na stokowych głośnikach to w zupełności wystarczy). Android Auto i CarPlay chodzi - to atut. Nawet brak informacji o korkach mnie nie przeraża, osobiście nie widzę potrzeby montowania SDA 7" (czy osławionego SDA 8".

Laknat 
Forumowicz

Wysłany: 12-02-2023, 18:34   

Ja mam ASX już 6 lat i od 6 lat dostaję aktualizacje tomtom (choć przy zakupie powiedzieli, że darmowe są tylko na rok). Ile jeszcze nie wiem, bo mój SN jest przedostatni na liście. Zaletą jest to, że aktualizacje można robić samemu, bez ASO. Pobieramy odpowiedni plik, wgrywamy na kartę SD i już. Tylko trzeba mieć aktualną wersję oprogramowania w radiu. Gdzieś na forum jest wątek co i jak.

Co do AA i AC to ja wolę rozwiązanie Apple. Fajniej dzieli ekran w radiu i dla mnie jest bardziej czytelny. O ile pamiętam to w AC działa i mapy od Appla i Google Maps. Dawno tego nie używałem, bo wolę wbudowane mapy w aucie. Tym bardziej, że TT może nie pokazuje korków, ale też nie mówi Googlowi i Apple gdzie i po co jadę. Oraz jak szybko, gdzie stawałem i na której stacji kupiłem kawę, jaką, za ile i czy dokupiłem do kawy pączka. O tankowaniu nie wspomnę.

guzzi 
Forumowicz

Wysłany: 12-02-2023, 20:13   

Nawet nie muszę pytać więcej, bardzo Ci dziękuję. A jakie masz te ostatnie trzy cyferki?

Laknat 
Forumowicz

Wysłany: 13-02-2023, 05:55   

guzzi napisał/a:
Nawet nie muszę pytać więcej, bardzo Ci dziękuję. A jakie masz te ostatnie trzy cyferki?

161

Zygmunt55 
Nowy Forumowicz

Auto: Golf
Wysłany: 20-04-2023, 14:12   

Ja mam ASX od 5 lat i aktualizację robię sam. Tak jak kolega wyżej napisał, trzeba pobrać najpierw odpowiedni plik i wgrać na kartę SD

Odpowiedz do tematu