|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Światła przeciwmgielne przód |
Autor |
Wiadomość |
mrcng
Forumowicz
Auto: Lancer CSW 1.6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 09-03-2017, 08:59 Światła przeciwmgielne przód
|
|
|
Witam, ma ktoś schemat świateł przeciwmgielnych z przodu - jak się do nich dostać? Musze wymienić żarówki a nie chce nic połamać Jakie żarówki tam są ? |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21019 Skąd: Częstochowa
|
|
|
|
 |
leoluke
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer 1.6 2006
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Lut 2017 Posty: 108 Skąd: Dublin
|
Wysłany: 10-03-2017, 10:11
|
|
|
Bizi78 - dzięki za przydatną instrukcję. Nawet jak już gdzieś było na forum, to gdyby nie Ty, to bym nie zauważył. A teraz mały komentarz do procedury demontażu do tejże instrukcji.
Tam jest pokazane, że wystarczy włożyć śrubokręt przez dwa otwory z przodu, żeby odkręcić śrubki i to tyle. U mnie tak łatwo jednak nie było. Śrubki były tak przerdzewiałe, że trzeba było je chwycić od spodu samochodu (najlepiej na kanale). Trzeba było w tym celu najpierw zdjąć plastikowe osłony tuż za zderzakiem i wtedy dopiero zrobiło się wystarczająco dużo dostępu, żeby uporać się z tymi (u mnie bardzo przerdzewiałymi) śrubkami.
Może to ja miałem pecha, może u Ciebie wszystko pójdzie tak jak instrukcji, ale dzielę się swoim doświadczeniem, żebyś wiedział, że może nie być tak łatwo. Jako, że ja kanału nie mam, a światła naprawiałem w lutym i było za zimno na leżenie na asfalcie, to po prostu wybrałem się z tymi światłami do mechanika. |
|
|
|
 |
cobretti
Mitsumaniak

Auto: Lexus is200
|
Wysłany: 13-03-2017, 09:39
|
|
|
Spokojnie kolego, ja też miałem sporo pracy by te lampy wytarmośić z budy. Tylko ja wkładałem do nich dodatkowe postojówki, ale śróby wymienione A2-70 i teraz to tak jak w instrukcji. |
_________________ Było
C10 1.5
Wiśniowa Sigma
626 sport coupe GD
E52A
626 GW
MX-6 GE
CS9W
To co proste prowadzi donikąd.
 |
|
|