|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
RYs. techniczny Pompy Wody i ALternatora |
Autor |
Wiadomość |
Rogger
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Pajero
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 23-03-2017, 14:50 RYs. techniczny Pompy Wody i ALternatora
|
|
|
witam jestem tu nowy i szukałem jakiegoś tutaj rysunku tech. Najlepiej przekroju Pompy Wody i ALternatora gdyż przy odpaleniu samochodu jak jest zimny to "coś" mi piszczy i zależnie od odbrotów im wyższe obroty tym głośniej Prawda, ustaje to po przejechaniu 200-300metrów lub jak pochodzi samochód z minute na wolnych
Chciałbym poprostu zobaczyć by sie wogóle dowiedzieć jakie są łożyska
dzwięk jest podobny jakby był założony stary tępy nóż do tokarki i toczenie taki cienki Pisk
jeżeli ktoś wie coś lub posiada takowe Rysunki bardzo prosze o DOstarczenie ich na mrstench95@gmail.com |
|
|
|
 |
jepm
Forumowicz jepm
Auto: Pajero IV 3.2 DID 2007
Pomógł: 31 razy Dołączył: 30 Paź 2014 Posty: 318 Skąd: Warszzwa
|
|
|
|
 |
polar2000
Forumowicz
Auto: Montero
|
Wysłany: 23-03-2017, 23:14
|
|
|
Siemka Kolego nie che cie martwić ale jakiś czas temu też tak właśnie miałem podobnie tzn, po odpaleniu silnika kiedy stał całą noc na polu jeszcze kiedy ta temperatura była ok 0 - 5 stopni jakiś pasek zaczął skrzypieć tak się ślimaczyć oczywiście jak pisałeś po kilkunastu metrach przestał piszczeć. Do sedna i wiesz co teraz robię wymieniam pompę wody bo się zatarła!!!!! kiedy kiedy doszedłem do rozrządu okazało się że pasek rolki wymienione a pompa wody nie. oczywiście oceniam to organoleptycznie. tak że jeśli masz możliwość dowiedzieć się kiedy był wymieniany rozrząd wraz z pompą to szukaj informacji bo szkoda by się spotkały zawory z tłokiem :/ |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 24-03-2017, 10:49
|
|
|
Sprawdź koło pasowe na wale korbowy czy nie bije? |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
|
|