|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.6] Pilot nagle przestał działać |
Autor |
Wiadomość |
Asia88
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 2001
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-03-2017, 15:24 [Cari 1.6] Pilot nagle przestał działać
|
|
|
Witajcie,
wczoraj wieczorem standardowo zamknęłam auto pilotem. Dzis rano pilot nie działał, samochód w ogóle nie reagował. Okazało się, że jakby zapadł się guzik otwierania/zamykania, otworzyłam więc samochód kluczykiem, ale nie dalo się go odpalić, bo włączył się alarm. Rozkręcilam kluczyk i okazało się że dioda pali się non stop, wiec coś się popsuło. Wzielam zapasowy pilot, który jest sprawny, ale samochód na niego nie reaguje. Nie mogę go w dalszym ciągu odpalić, bo po wejściu do środka włącza się alarm. Czy ktoś może wie co mogę w takiej sytuacji zrobić?:) |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21018 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 28-03-2017, 16:00
|
|
|
Do tego zapasowego przełóż baterię z tego zepsutego (lub załóż nową baterię) i sprawdź czy się wyłączy alarm. |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
Asia88
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 28-03-2017, 16:08
|
|
|
Bizi78 napisał/a: | Do tego zapasowego przełóż baterię z tego zepsutego (lub załóż nową baterię) i sprawdź czy się wyłączy alarm. |
Już próbowałam..:( dalej nic
[ Dodano: 28-03-2017, 20:06 ]
yczytałam żeby odłączyć przełącznik serwisowy. oczywiście nie mogę go znaleźć.carisma z 2001 roku.zdjelam osłonkę poniżej kierownicy,bo podobno tam gdzieś jest,czy ktoś może mi wskazać jego lokalizację?;) |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21018 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 28-03-2017, 21:48
|
|
|
Asia88 napisał/a: | czy ktoś może mi wskazać jego lokalizację?;) |
Może być wszędzie, w zależności gdzie montażysta go zamontował, choć przeważnie jest gdzieś w okolicy centralki alarmu.
Jeszcze dopytam, czy zakładałaś nową baterię |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
Asia88
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 01-04-2017, 19:01
|
|
|
Udało mi się w koncu wyłączyć kodem do autoalarmu. Baterie zmieniłam, na razie nie wiem co się popsuło. Jednakże nadal bardzo mnie frapuje gdzie jest ten przełącznik,bo go nie mogę znaleźć;) |
Ostatnio zmieniony przez apg2312 01-04-2017, 20:22, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
|