|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Klimatyzacja problem |
Autor |
Wiadomość |
pontonhel
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi ASX sport cvt 4x4
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-04-2017, 19:25 Klimatyzacja problem
|
|
|
Witam wszystkich. mam problem z klimatyzacją . Mianowicie po odpaleniu i włączeniu klimatyzacji widze jak ciągle załącza się i rozłącza sprężarka klimatyzacji w krótkich odstępach czasu takich około 5 sekund mimo że ustawiona temperatura jest na LOW.
Klimatyzacja nie chłodzi czynnik jest w układzie 2.8bara na stronie niskiego ciśnienia, nie mierzyłem na wysokim (brak szybkozłączki ) |
|
|
|
 |
tokyo
Forumowicz
Auto: evo 126p :)
Pomógł: 35 razy Dołączył: 11 Kwi 2010 Posty: 1224 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 21-04-2017, 07:10
|
|
|
na co masz ustawiony nawiew ponieważ może się zal opcja zal klimy do odparowania szyby przedniej w okresie zimowym - taka funkcja w miskach dioda na przycisku tego nie pokazuje.
Cisnienie zmierz za pomocą testera bo musisz wiedzieć co widzi komputer w aucie a nie urządzenie zewnetrzne |
_________________ FB: Tokyo Dawid Mitlas
IG: tokyo.dawid
Nic nie jest wieczne moje evo 126p rowniez . |
|
|
|
 |
MichciuGT
Mitsumaniak
Auto: Galant Kombi 6A13
Pomógł: 22 razy Dołączył: 15 Kwi 2014 Posty: 1012 Skąd: Marki
|
Wysłany: 21-04-2017, 09:31
|
|
|
pontonhel napisał/a: | Klimatyzacja nie chłodzi czynnik jest w układzie 2.8bara na stronie niskiego ciśnienia, nie mierzyłem na wysokim (brak szybkozłączki ) |
To nie jest dobry sposób żeby sprawdzać czy jest czynnik w układzie, bo może być go 200g jak i 600g...
jeśli mierzysz na włączonej klimatyzacji, to po przepompowaniu trochę sprężarką spada ciśnienie i się wyłącza...
No ale jeśli masz taką możliwość to tak jak tokyo napisał, sprawdź jakie ciśnienie pokazuje komputer, albo (nie wiem czy jest jakaś serwisówka gdzie jest opisany taki pomiar) zmierz napięcie na czujniku ciśnienia. |
_________________ 2020 - Czarny Galant Avance 2.5l
2019-2019 sprzedana Czerwona Yamaha YZF-R125
Bordowa Poliftowa Carisma 1.8 GDI
Są trzy wersje: moja, wasza i ta prawdziwa
Życie jest ładne póki nie dotyka się go. |
|
|
|
 |
|
|